A+ R A-

Stichting FC Twente Vrouwen opgericht

Het zicht op een sluitende begroting voor komend seizoen zorgde ervoor dat Drost woensdagavond het goede nieuws kon brengen dat Stichting FC Twente Vrouwen officieel is opgericht. “De formatie van de stichting is in al haar facetten in volle gang, zowel als het gaat om de invulling van het bestuur als de invulling van de staf en speelsters. Ook over de trainings- en wedstrijdlocatie zijn we volop in gesprek, maar we nemen hiervoor de tijd omdat we veel waarde hechten aan goede faciliteiten. Kortom: Stichting FC Twente Vrouwen kan zich richten op de toekomst.”

 

 

Doorlopende contracten gerespecteerd, bezuinigen in randvoorwaarden”
Dit betekent dat er op een aantal vlakken bezuinigd wordt. “Dan heb je het over de inrichting van de technische en medische staf, en ook over het kantoorpersoneel”, legt Drost uit, die verder aangeeft dat doorlopende contracten van eerste selectie speelsters worden gerespecteerd. “We zullen wel een stap moeten terugdoen in de verdere randvoorwaardelijke sfeer. Voor de eerste selectie betekent het dat de vergoedingen omlaag gaan en we op het gebied van huisvesting minder faciliterend zullen zijn. De auto’s voor de speelsters kunnen we, zij het in bescheidenere modellen, dankzij Huiskes Kokkeler wel behouden.”

 

“Jeugdopleiding met Jong FC Twente Vrouwen en twee trainingsgroepen”
Voor Jong FC Twente Vrouwen verandert er niet veel. Drost: “Veel blijft voor dit team hetzelfde. Wel wordt het busvervoer van en naar huis vervangen door personenautovervoer, net als nu met behulp van vrijwilligers.” De C3 gaat komend seizoen verder als trainingsgroep. “De begroting biedt onvoldoende ruimte om de C3 in de competitie te houden en ook het busvervoer van dit team is te duur om voort te zetten. De trainingsgroep onder 14 gaat ongewijzigd verder. Voor onder 12 geldt dat bijna alle speelsters van dit team komend seizoen doorstromen naar onder 14. Dit heeft er mede toe geleid dat er niet zelfstandig wordt verder gegaan met onder 12. Aan deze groep gaat samen met de KNVB district Oost invulling gegeven worden.”

 

“Financiële steun van Roetgerink en sponsorgroep essentieel in doorstart”
“Er gaat gewerkt worden met een begroting van 700.000 euro”, schetst Drost het financiële plaatje. “Er is nog wel sprake van een tekort waarvan we verwachten deze de komende tijd te dichten. Nog dagelijks komen er namelijk nieuwe financiële toezeggingen binnen en er lopen meerdere gesprekken met nieuwe sponsoren. De snelle toezegging van hoofdsponsor Roetgerink Mode om ook volgend jaar FC Twente Vrouwen te steunen is bijzonder gewaardeerd. Zonder deze steun hadden we voor een welhaast onmogelijk opgave gestaan. Dat geldt ook voor onze sponsorgroep Vrienden van FC Twente Vrouwen. Ook hun financiële steun is essentieel in deze doorstart.”

 

Bron website FC Twente, klik hier