A+ R A-

Uitslagen ronde 11 in Top en HK

Na een weekendje bekeren startte dit weekend ronde 11 in zowel de Top als Hoofdklassen. In de HK Zondag geen wijzigingen in de top, volgende week zondag de topper Fortuna Wormerveer vs t Zand. Nuenen - Prinses Irene wordt op 18 dec. a.s. gespeeld. 
In de Topklasse blijft Ter Leede 1 koploper, nummer 2 Jong Telstar behoudt deze positie ondanks het verlies van vandaag tegen Buitenveldert. En Buitenveldert stijgt de top 3 in door deze overwinning ten kosten van Jong ADO Den Haag.  In de Hoofdklasse Zaterdag geen wijzigingen in de top 3. Koploper RCL won en blijft koploper. Nummer 2 VIOD won van nummer 3 SSS waardoor VIOD nu 5 punten los staat.

Lees de Nabeschouwingen van zowel Top als Hoofdklassen. 

 

Lees ook  De Promotie en Degradatie regeling voor het nieuwe seizoen!

Dit artikel staat standaard op onze website onder Competities!

U kunt zelf een Statistische voorbeschouwing maken door simpel weg op het min tekentje te klikken waar straks de uitslag komt te staan!

 

Programmas

Top en Hoofdklassen - de aanvangstijden zijn NIET gecheckt met Voetbal.NL

 

  

Uitslagen

Uitslagen Top

 

 

Uitslagen HK ZAT

 

 

Uitslagen HK ZON

 

Topklasse

Voorbeschouwing Topklasse 

Aan kop Ter Leede vrouwen tesamen met de Talenten van Jong Telstar en op de voet gevolgd met 1 duel minder gespeeld, de Talenten van ADO Den Haag.
Onderin ook is het ook spannend want nummer laatst, RVVH heeft slechts 4 punten minder dan nummer 8, RKHVV.

 

Deze zaterdag is het dan ook belangrijk het duel tussen RKHVV uit bij Eldenia die in ronde 10 de laatste plaats overdroeg aan RVVH.
Tweemaal eerder stonden ze tegenover elkaar en Eldenia wist toen 4 punten te behalen uit deze 2 duels! Aan RKHVV om ditmaal de punten mee naar huis te nemen.

 

De koploper Ter Leede ontvangt thuis Barendrecht de nummer 10. Vorig seizoen werd het beide malen 1-0 voor beide teams.
Barendrecht was toen de nieuwkomer in de competitie, ditmaal zullen ze het vast en zeker moeilijker krijgen in Sassenheim.

 

Gemakkelijk zal het niet zijn voor Jong Telstar die op bezoek gaan bij Buitenveldert in Amsterdam.
Buitenveldert bezet de 4e plaats met 4 punten achter, de teams kennen elkaar niet. Bij winst van de Amsterdamse vrouwen zal het gat met de top gedicht worden.

 

Nummer 3, Jong ADO Den Haag, gaat ook op bezoek bij de rode lantaarndraagster RVVH. De Ridderkerksen moeten de punten in eigen huis houden anders wordt het gat met de bovenliggende ploegen groter. Tweemaal stonden ze tegenover elkaar vorig seizoen in de Hoofdklasse en toen won RVVH tweemaal!
Zou het voor Den Haag driemaal scheepsrecht betekenen ?

 

Nummer 5, Saestum ontvangt thuis Wartburgia. De teams kennen elkaar door en door. Wartburgia bezet de 7e plaats. Achtmaal eerder stonden ze tegenover elkaar.
Saestum won er zes, nog nooit werd het een gelijkspel! Het verschil bedraagt slechts 2 punten op de ranglijst, voor de Amsterdamse vrouwen zaak om de Zeister vrouwen in het vizier te houden. Bij winst van hen lopen ze uit.

 

Nummer 6, DTS Ede, de kampioen van vorig seizoen speelt thuis tegen de nummer 9, SC Woezik.
De teams kennen elkaar niet, en het verschil bedraagt 4 punten op de ranglijst.

 


 

Uitslagen Topklasse

 


Nabeschouwing

Koploper Ter Leede kreeg Barendrecht op bezoek en had het lastig. Ze wonnen maar nipt met 1-0. Hiermee blijven ze koploper in Topklasse. Barendrecht zakt van de 10e naar de laatste plaats. Nummer 2 Jong Telstar leed puntenverlies in de uitwedstrijd bij Buitenveldert, ze verloren met 2-0. Jong Telstar blijft nog wel 2e staan en Buitenveldert stijgt een plaatsje en neemt positie 3 over van Jong ADO Den Haag.

Over Jong ADO Den Haag gesproken, die leden een dure nederlaag in de uitwedstrijd tegen RVVH. RVVH wist 3 punten te pakken met een 5-3 overwinning en voetbalt zich hiermee van die vervelende laatste plaats af naar de 11e plek. Jong ADO Den haag zakt de top 3 uit naar de 4e plaats. Saestum wint met 1-0 van Wartburgia en beide teams blijven op dezelfde plaats staan, nl. 5e en 7e.

DTS Ede lijkt de stijgende lijn weer te pakken te hebben want ze wonnen met 4-0 van Woezik. Bij Woezik daarentegen lijkt het even te haperen en verliezen dus ook vandaag weer met een behoorlijk verschil. DTS Ede blijft 6e staan maar Woezik zakt weer verder naar beneden van 9 naar 10. RKHVV ging op bezoek bij Eldenia maar wist daar niet te scoren. Eldenia wel, die wist er 4 tussen de palen te krijgen. RKHVV zakt van de 8e naar de 9e plaats. Eldenia deed hele goede zaken met deze overwinning want zij stijgen van de 11e naar de 8e plaats.

 

 


Stand Topklasse

 


HK ZAT

Voorbeschouwing Hoofdklasse Zaterdag  

 

Hoe zat het ook alweer in de Hoofdklasse Zaterdag?

Ook hier 1 koploper, namelijk RCL uit Leiderdorp en dan ook nog eens ongeslagen aan kop!
Met een gat van 6 punten op nummer 2, VIOD, staan de vrouwen van RCL dus lekker aan kop.

Deze zaterdag ontvangen ze (lees RCL) thuis de talenten van Heerenveen die de 4e plaats bezetten. De teams kennen elkaar niet, dus wie weet, kan hier iets verrassends uit rollen.

 

Nummer 2, VIOD, speelt ook thuis, tegen de nummer 3 SSS uit Klaaswaal. Deze teams kennen elkaar goed, 8 maal eerder stonden ze tegenover elkaar in de Hoofdklasse Zaterdag.
Vijf maal won VIOD, tweemaal SSS en eenmaal werd het gelijk.
SSS won nog nooit bij VIOD.

 

Nummer 5, Oranje Nassau ontvangt thuis Sporting'70, de nummer 9. Het verschil is slechts 4 punten, zaak voor Sporting om de 3 punten helemaal uit Groningen mee naar huis te nemen.
De teams kennen elkaar niet.

 

Een Zwolse stadsderby tussen, nummer 6, Jong PEC Zwolle, 'uit' bij Be Quick'28 de nummer 11.
Ook hier 4 punten verschil op de ranglijst. Tweemaal eerder werd deze stadsderby gespeeld, beide teams wonnen er elk eentje.

 

Nummer 8, Ste.Do.Co ontvangt thuis HTC uit Zwolle. HTC bezet de 10e plaats. In het seizoen 2013-2014 speelden ze al eerder tegen elkaar. Er werd nooit in een wedstrijd tegen gescoord. Het werd 2-0 en 1-0 voor een ieder! Het verschil bedraagt slechts 2 punten. Winst betekent voor Stedoco een uitloop maar voor HTC een stapje dichterbij.

 

De laatste wedstrijd is die van Ter Leede 2, de nummer 12 tegen de nummer 7 IJzendijke. Ter Leede 2 is weer afgezakt naar de laatste plaats. Het verschil bedraagt ook hier 4 punten. Zaak voor de Sassenheimse club om dat gat te dichten thuis.

 

 

Nieuw zijn in deze klasse:

Heerenveen TT (gedegradeerd Top)

HTC Zwolle (kampioen 1B)

IJzendijke (gepromoveerd)

Sporting'70 (gepromoveerd)

Ste.Do.Co 1 (kampioen 1A)


Uitslagen HK Zaterdag

 

 


Nabeschouwing HK Zaterdag

Koploper RCL kreeg Heerenveen TT op bezoek en ook Heerenveen TT kon er niet voor zorgen dat RCL tegen de eerste nederlaag van het seizoen opliep. De thuisploeg wist de bezoekers met 2-1 te verslaan. RCL blijft dus de koppositie bezetten maar Heerenveen zakt van de 4e naar de 6e plaats. Nummer 2 VIOD en Nummer 3 SSS namen het vandaag tegen elkaar op en ook hier trok het bezoekende team aan het kortste eind. De eindstand werd 2-0 en beide teams blijven op dezelfde plaats staan.

Oranje Nassau won met 2-1 van Sporting'70. Oranje Nassau stijgt hiermee, mede door het verlies van Heerenveen TT, naar de 4e plaats. Sporting'70 zakt steeds verder weg in de gevarenzone en staat na vandaag 10e. Jong PEC Zwolle ging op bezoek bij Be Quick'28. De talenten van PEC Zwolle gingen met 3 punten in de pocket weer terug naar huis want ze versloegen Be Quick'28 met 0-3. Jong PEC Zwolle stijgt een plaatsje naar de 5e positie en Be Quick'28 zakt door dit verlies naar de laatste plaats.

IJzendijke pakt vandaag een punt in de uitwedstrijd tegen Ter Leede 2, de eindstand werd daar 1-1. IJzendijke zakt hierdoor van de 7e naar de 8e plaats en Ter Leede stijgt juist een plaatsje van de laatste positie naar de 11e plaats. Stedoco moest vandaag ook lijdzaam toezien dat de bezoekers de 3 punten meenamen. HTC won met 0-2. Stedoco zakt ook een plaatsje naar 9 maar HTC deed goede zaken. Zij stegen van de gevarenzone positie 10 naar de 7e plaats.


 


Stand HK ZAT

 

HK ZON

Voorbeschouwing  Hoofdklasse Zondag

Wat is er gebeurd in de HK Zondag klasse.
Ook hier 1 koploper en nog steeds een ongeslagen koploper namelijk SC 't Zand. Op de voet gevolgd door de nummer 2, Fortuna Wormerveer die ook nog steeds ongeslagen is maar eenmaal gelijk speelde.

De koploper ontvangt thuis de nummer 13, Venlosche Boys. De teams kennen elkaar niet, maar de verwachting is dat 't Zand thuis niet zal struikelen over Venlosche Boys.

 

Fortuna krijgt het moeilijker want zij gaan naar DSE, de nummer 9. Maar deze ploeg is altijd een stugge tegenstander.
Tweemaal stonden ze pas tegenover elkaar en in beide wedstrijden werd er driemaal gescoord door de thuisploeg!
Blijven de punten in Etten-Leur of gaan ze mee naar huis in Wormerveer?

 

Een toppertje tussen de nummers 3 en 4, FC Eindhoven en SV Venray. Zesmaal speelden ze tegen elkaar en slechts eenmaal wist SV Venray te winnen en die overwinning dateert alweer uit 9 februari 2014. Eenmaal werd het ook gelijk dus vier maal trok FC Eindhoven aan het langste eind!
Het verschil bedraagt slechts 1 punt op de ranglijst, zal Eindhoven weer aan het langste eind trekken of stijgt SV Venray boven hun kunnen uit?

 

Nummer 5, SC Buitenveldert 2 speelt thuis tegen Maarssen de nummer 8. In een ver verleden, 2e klasse West I B, stonden ze vier maal tegenover elkaar.
BTV 2 won drie van de vier duels, maar ja zoals al gezegd lang geleden, seizoen 2009-2010 en 2010-2011.

 

Nummer 6, Prinses Irene won hun laatste 3 duels en steeg op de ranglijst met stip. Ze gaan op bezoek bij RKSV Nuenen de nummer 7.
Vier maal eerder stonden ze tegenover elkaar en dit werden altijd doelpuntrijke duels. Twee eindigden in een gelijkspel en de andere 2 duels werden gewonnen door elk team en ook nog eens met 4 goals! Op de ranglijst hebben ze beiden ook 13 punten! Interessant duel wie stijgt en wie daalt, of blijft het gelijk?

 

Nummer 10, Fortuna'54 speelt thuis tegen de rode lantaarndraagster Victoria Boys die nog steeds geen duel heeft gewonnen noch een punt heeft vergaard.
De teams kennen elkaar niet. Gaat het Victoria Boys deze zondag lukken om een punt te pakken?

 

Nummer 12, Kolping Boys ontvangt nummer 11, Someren. Beide teams 10 punten op de ranglijst. Tweemaal eerder speelden ze tegen elkaar, en twee keer wist Someren te winnen!

 

 

Nieuw zijn in deze klasse:

FC Eindhoven (gedegradeerd uit Top)
Fortuna Wormerveer (gedegradeerd uit Top)
Fortuna'54 (gedegradeerd uit Top)Kolping Boys (kampioen 1C)
vv Maarssen (gepromoveerd)
SV Venray (kampioen 1D)
Venlosche Boys (gepromoveerd)


Uitslagen HK Zondag

In de volgorde 1 t/m 5 (Zand, Fortuna W. Eindhoven, Venray en BTV2) is geen verandering gekomen, Maarssen is van de 8e naar de 6e plaats gegaan en Fortuna'54 van de 10e naar de 7e plaats.
Beide teams maakten die sprong niet alleen omdat ze hebben gewonnen maar tevens omdat de wedstrijd Nuenen vs Prinses Irene is uitgesteld naar 18 december a.s..
Someren klom alweer 1 plaatsje omhoog en staat nu op 10. DSE verloor en zakte van de 9e naar de 11e plaats. De 3 'Boys' teams blijven in de degradatiezone, Kolping, Venlosche en Victoria verloren hun duel en bleven dus staan waar ze stonden.

In Tilburg mocht koploper 't Zand het opnemen tegen Venlosche Boys (13e plaats met 6 uit 11), 't Zand heeft nog geen wedstrijd verloren (33 uit 11) en ook vanmiddag won het met 4-1 en blijft dus koploper, let wel > zonder verliespunten.
Volgende week gaat 't Zand naar Wormerveer om de absolute topper te spelen tegen concurrent Fortuna Wormerveer wat ook nog niet 1 wedstrijd heeft verloren, maar wel 2 verliespunten heeft.
Ook Fortuna Wormerveer won haar duel en wel nipt met 0-1 van DSE in Etten Leur. DSE (met 12 uit 11) zakte daardoor naar de herkansingszone.
Op de 3e plaats staat FC Eindhoven (met 23 uit 11) dat na een stroef begin van de competitie, nu maar steeds blijft winnen, het won vandaag met 0-2 van de nr. 4 Venray (19 uit 11).
Buitenveldert 2 staat op de 5e plaats (met 18 uit 11) en verloor verrassend met 1-4 van Maarssen, Maarssen maakte (met 16 uit 11) een reuzesprong van de 8e naar de 6e plaats.
Fortuna'54 (met 14 uit 11) klom naar de 7e plaats, het won met 6-1 van Victoria Boys wat nog steeds geen punt heeft behaald en staat dus nog steeds op de 14e en laatste plaats.
Nuenen (met 13 uit 10) en Prinses Irene (ook met 13 uit 10) hebben niet gespeeld en zijn toch 2 plaatsen gezakt, maar op 18 dec. a.s. wordt hun wedstrijd ingehaald.
Someren (met 13 uit 11) won met 0-2 van Kolping Boys, Someren klom 1 plaatsje omhoog naar de 10e plek. Kolping Boys (met 10 uit 11) staat met een 12e plaats nog steeds in degradatiegevaar.

 

 


Nabeschouwing HK Zondag 

 

 


Stand HK ZON

 

 

Info Periode titels

In de Topklasse hebben we geen periode titels. Alleen vanaf Hoofdklasse en naar onderen.

Op dit tabblad zullen wij U op de hoogte houden van de Periode winnaars.

 

Voor de klassen bestaande uit twaalf teams geldt (Hoofdklasse Zaterdag):

- Een eerste periode van acht wedstrijden (wedstrijddagen 1 tot en met 8).

- Een tweede periode van zeven wedstrijden (wedstrijddagen 9 tot en met 15).

- Een derde periode van zeven wedstrijden (wedstrijddagen 16 tot en met 22).

 

Voor de klassen bestaande uit veertien teams geldt (Hoofdklasse Zondag dus):

- Een eerste periode van acht wedstrijden (wedstrijddagen 1 tot en met 8).

- Een tweede periode van negen wedstrijden (wedstrijddagen 9 tot en met 17).

- Een derde periode van negen wedstrijden (wedstrijddagen 18 tot en met 26).

 


HK Zaterdag

1e periode = RCL Leiderdorp
2e peirode =
3e periode =

 

HK Zondag
1e periode = sc 't Zand
2e peirode =
3e periode =

 

1A
1e periode = SC Klarenbeek
2e peirode =
3e periode =

 

1B
1e periode = Heerenveense Boys
2e peirode =
3e periode =

 

1C
1e periode = Rigtersbleek
2e peirode =
3e periode =

 

1D
1e periode = Bavel
2e peirode =
3e periode =

 


Regelgeving Periode Titels

 

1. Regel 1 is de indeling, zie hierboven.

 

2. Na iedere periode wordt over die periode de stand opgemaakt. Het team dat in die periode de meeste punten heeft behaald, mag zich periodekampioen noemen. Eindigen in een periode teams gelijk, dan is het doelsaldo van de betreffende periode van doorslaggevende betekenis. Is dit ook gelijk, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is dit ook gelijk, dan volgt een beslissingswedstrijd c.q. een halve competitie.

 

3. Teams die al een periodetitel hebben verworven, kunnen geen volgend periodekampioenschap verkrijgen en dus niet deelnemen aan een beslissingswedstrijd c.q. halve competitie als genoemd onder lid 2.

 

4. Voor klassen die bestaan uit een even aantal teams met drie perioden geldt:

a. Als de periodekampioen van de eerste periode ook in de tweede periode bovenaan eindigt, dan wordt de nummer twee van de tweede periode aangemerkt als vervangende periodekampioen.

b. Eindigt de periodekampioen van de eerste en/of de tweede periode (of het als zodanig aangemerkte team) ook in de derde periode bovenaan? Dan wordt het eerstvolgende team in de periodestand van de derde periode dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt) beschouwd als de vervangende periodekampioen.

c. Als hiervoor op grond van het aantal punten in de periodestand meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de betreffende periode beslissend. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Als ook dit gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.

 

5. Regel 5 is voor oneven teams, niet van toepassing op de Hoofdklassen

 

6. a. Als de klassenkampioen of de promovendus tevens periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt ingevolge artikel 4 onder a of b of artikel 5 onder a), dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt), als vervangende periodekampioen van de klassenkampioen aangewezen.

 

b. Als een periodekampioen (of als zodanig aangemerkt ingevolge artikel 4 onder a of b of artikel 5 onder a) niet kan of mag promoveren, dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt), als vervangende periodekampioen aangewezen.


c. Als op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie hiervoor meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie beslissend. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Als dit ook gelijk is, dan beslist het totale onderlinge resultaat (wedstrijdpunten, doelsaldo, doelpunten vóór). Als dit ook gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.


d. Voor het bepalen van het overnemen van de periodetitel van de klassenkampioen door het hoogst geplaatste team in de eindrangschikking, moeten allereerst alle kampioenen van de eerste, tweede en derde periode (bij klassen met een oneven aantal teams: het team dat wordt aangemerkt als winnaar van de derde periode) bekend zijn.


e. Wanneer tegelijkertijd sprake is van a en b, dan wordt eerst bepaald wie de periode overneemt van de klassenkampioen en daarna wie de periode overneemt van het team dat niet kan of mag promoveren.

 

7. Wanneer voor het bepalen van welk team de periodetitel opeist sprake is van een beslissingswedstrijd c.q. een halve competitie, geldt de volgende regeling:

 

a. Beslissingswedstrijd. Is in deze wedstrijd de stand na de reguliere speeltijd gelijk, dan volgt een verlenging van de wedstrijd conform de spelregels veldvoetbal. De verlenging bedraagt twee keer vijftien minuten, tenzij onder 2.14 van dit Handboek anders staat omschreven. Na vijftien minuten wisselen de teams van doel. Is na de verlenging geen beslissing verkregen, dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen, op de wijze zoals omschreven in de „Spelregels veldvoetbal‟.

 

b. Halve competitie. Als meer dan twee teams in aanmerking komen voor een periodetitel, dan volgt een halve competitie. Eindigen in deze halve competitie twee of meer teams gelijk, dan beslist het doelsaldo van deze halve competitie. Is ook dit gelijk, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Is dit ook gelijk, dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen, op de wijze zoals omschreven in de „Spelregels veldvoetbal‟. In het geval tussen meer dan twee teams een beslissing moet worden verkregen door het nemen van strafschoppen, dan worden deze genomen op een bij besluit van het bestuur amateurvoetbal te bepalen wijze. Het voornoemde houdt in dat direct na afloop van iedere gespeelde wedstrijd de teams strafschoppen moeten nemen.

 

8. De wedstrijden uit de reguliere competitie die incidenteel zijn afgelast, blijven behoren tot de periode waarin zij oorspronkelijk waren vastgesteld.


9. De wedstrijden uit de reguliere competitie die „vooruit‟ worden gespeeld, blijven behoren tot de periode waarin zij oorspronkelijk waren vastgesteld.


10. Wedstrijddagen die algeheel zijn afgelast, blijven behoren tot de periode waarin zij oorspronkelijk waren vastgesteld.

 

11. a. Als een team een periodetitel heeft behaald en degradeert c.q. in de eindrangschikking belandt op de „herkansingsplaats‟, dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is geweest (of als zodanig is aangemerkt) of klassenkampioen is, als vervangende periodekampioen van de betreffende periode aangewezen.


Als hiervoor op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie van doorslaggevende betekenis. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Als dit ook gelijk is, dan beslist het totale

 

Handboek competitiezaken amateurvoetbal 2016/‟17

P. 21
onderlinge resultaat (wedstrijdpunten, doelsaldo, doelpunten vóór). Als ook dit gelijkt is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.

 

b. Verenigingen die zich plaatsen voor de nacompetitie in enige klasse, kunnen niet aan de nacompetitie deelnemen als in alle poules van de naastgelegen hogere klasse al elftallen van deze vereniging uitkomen (zie ook KNVB.nl/Assist voor de promotie-/degradatieregelingen).
Een uitzondering hierop is van toepassing als al bij de start van de nacompetitie in deze bewuste klasse vaststaat dat het elftal van dezelfde vereniging in die hogere klasse is gedegradeerd, gepromoveerd of eventueel nog als „herkanser‟ kan worden aangemerkt.
Als een eventuele promotie of rechtstreekse degradatie nog afhankelijk is van een beslissingswedstrijd c.q. wedstrijdenreeks, dan is deze vereniging op dit lagere niveau uitgesloten van deelname aan de nacompetitie.


Het elftal dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is geweest (of als zodanig is aangemerkt) of klassenkampioen is, wordt dan als vervangende periodekampioen van de betreffende periode aangewezen. Als hiervoor op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie meerdere elftallen in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie van doorslaggevende betekenis. Is ook het doelsaldo gelijk, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Als ook dit gelijk is, dan beslist het totale onderlinge resultaat (wedstrijdpunten, doelsaldo, doelpunten vóór). Is dit ook gelijk, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.

 

12. Mocht een team tijdens of na de competitie uitvallen, dan zal het bestuur amateurvoetbal beslissen over het vervolg. Het bestuur houdt daarbij rekening met verkregen rechten, waartoe zeker het predikaat periodekampioen behoort. In een competitie waar sprake is van drie perioden en waarbij een elftal gedurende het seizoen uit de competitie wordt genomen, worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:

 

- Indien gedurende de eerste periode (en er nog geen winnaar van de eerste periode kan worden aangemerkt) een team uit de competitie wordt genomen, dan worden de perioden als volgt verdeeld:
Periode 1: eerste helft competitie
Periode 2: tweede helft competitie
Periode 3: eerstvolgende op de eindranglijst die nog geen periode heeft gewonnen

 

- Indien de eerste periodetitel is toegekend en een team uit de competitie wordt genomen, dan worden de perioden als volgt aangepast:
Periode 1: toegekend op basis van reguliere bepalingen
Periode 2: tweede helft van de competitie
Periode 3: eerstvolgende op de eindranglijst die nog geen periode heeft gewonnen

 

- Indien de eerste en tweede periodetitel zijn toegekend en een team uit de competitie wordt genomen, dan worden de perioden als volgt aangepast:
Periode 1: toegekend op basis van reguliere bepalingen
Periode 2: toegekend op basis van reguliere bepalingen
Periode 3: eerstvolgende op de eindranglijst die nog geen periode heeft gewonnen

 

13. Voor zover niet anders is bepaald, gelden de bepalingen van het Algemeen Reglement, het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal en de „Spelregels veldvoetbal‟, voor zover die van toepassing zijn.

 

14. In alle gevallen waarin niet is voorzien, beslist het bestuur amateurvoetbal.