Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - Dansschool Biersteker | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FSG pakt pas eerste overwinning

De vrouwen van FSG hebben vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen behaald. In de Stadssporthal in Sittard was Dansschool Biersteker uit Noord-Scharwoude de tegenstander. Na het verrassende verlies tegen Zuidoost United vorige week wil FSG de drie punten vandaag in Limburg houden. Een absolute noodzaak wil het team op de ranglijst naar de bovenste plaatsen blijven kijken.

Gelegenheidscoach Jannie Sangers start vanavond met een ervaren team: Vivan van Wijk, Annika Pluymen, Rian Geelen, Shirley Kocacinar en Aniek Schepens. De vrouwen beginnen verrassend fel aan de wedstrijd. In de tweede minuut heeft FSG al drie overtredingen op het bord staan en is Biersteker-coach Bert van Gemert naar de tribune verwezen. Gevaarlijke doelkansen zijn er voor Shirley en Rian. In de vijfde minuut komt FSG verdiend op voorsprong. Annika verovert de bal, sprint naar voren en bedient Shirley die ongehinderd kan scoren: 1-0. In dezelfde minuut kan pas de eerste kans voor Biersteker worden opgetekend. Een vrije trap na de vierde overtreding van FSG spat uiteen op de lat. FSG blijft geconcentreerd aanvallen en krijgt volop kansen. Sitha Caessens, Annika, Aniek en Shirley stuiten echter keer op keer op de keeper of zijn net niet nauwkeurig genoeg in de afwerking. Dansschool Biersteker dringt wel aan, maar wordt tot de achttiende minuut nauwelijks gevaarlijk. Biersteker’s Lisa de Groot weet dan echter Annika uit te spelen en een goed geplaatste voorzet te geven. Sue-Ranie Hok-A-Hin kan op eenvoudige wijze de 1-1 aantekenen. In het restant van de eerste helft weet FSG nog de nodige kansen te creëren, maar niet tot scoren te komen. Omdat er al enige tijd vijf overtredingen op het bord staan is voorzichtigheid van Limburgse kant geboden.

Direct bij het begin van de tweede helft pakt FSG opnieuw de voorsprong. Shirley wordt in het strafschopgebied ten val gebracht door Biersteker-keeper Lisa de Groot en scoort de 2-1 uit de toegekende penalty. FSG blijft geconcentreerd aanvallen, maar verzuimt door te drukken. Een vloeiende aanval van Annika, Shirley en Rian resulteert helaas niet in een doelpunt en ook Aniek komt niet tot scoren als zij vrij voor de keeper verschijnt. Biersteker dringt dan aan en krijgt ook kansen. FSG verdedigt echter kort op de man en Shirley weet in de zevende minuut de gelijkmaker te voorkomen door de bal van de lijn te halen wanneer FSG-keeper Vivan wordt uitgespeeld. In de achtste minuut valt toch de gelijkmaker. Vivian kan een schot van Lisa de Groot niet keren. Twee minuten later komt Biersteker verrassend op voorsprong. Opnieuw Lisa de Groot weet een goed uitgespeelde Biersteker-aanval goed af te ronden: 2-3. Biersteker-keeper Eline Roet maakt dan hands en moet het veld met een rode kaart verlaten (2 x geel). De vrije trap levert niets op. FSG zet druk en probeert de man-meer situatie snel uit te buiten. Dit lukt in de dertiende minuut. Shirley tikt dan de 3-3 binnen.

Het mooiste doelpunt van de avond komt op naam van Mariëlle Janssen. In de veertiende minuut krult zij een bal vanaf de rechterkant schitterend in de linkerbovenhoek. Twee minuten later is de ban eindelijk gebroken. Na een vloeiende aanval met Shirley en Annika zet Mariëlle het verschil op twee doelpunten: 5-3. Mariëlle krijgt dan nog een kans op een glaszuivere hattrick, maar glijdt de bal in de zeventiende minuut net naast. In de laatste minuten gaat het spel heen en weer. De 6-3 eindstand wordt in de laatste minuut op het bord gezet door Rian. Zij rondt een snelle aanval met Annika koel af.

De eerste overwinning voor de vrouwen van FSG is een feit. Het team stijgt naar de zevende plaats op de ranglijst en kan weer omhoog kijken. Hopelijk kan deze stijgende lijn volgende week worden voortgezet. FSG speelt dan de inhaalwedstrijd thuis tegen AORC/Lebo Vastgoed.