Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Drachtster Boys | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Bert van Hemert

Het was Dansschool Biersteker een groot genoegen om het altijd sportieve Drachtster Boys te mogen ontvangen in Sporthal Geestmerambacht.

De wedstrijd was nauwelijks nog begonnen, of Sue- Ranie Hok-A-Hin wist zichzelf een beste kans te creeren, maar haar schot ging rakelings voor langs. Ook Frea Hoekstra zag een schot gekeerd door Teuni Bosma.  In de 3e minuut verraste echter Vera Veelers een Dansschool Biersteker speelster, die niet echt scherp was, en liep haar voorbij, en liet Eline Roet  kansloos. 0-1. Dansschool Biersteker voelde zich op dit moment in de wedstrijd eigenlijk niets minder als Drachtster Boys.

Maar een misverstand tussen Frea Hoekstra en Stefanie Hand, normaal uitstekende verdedigsters, liepen tegen elkaar aan, en het was weer de goaltjes dief Van Drachtster Boys, Vera Veelders die in de 4e minuut de ontstane kans, uitstekend wist te benutten. Vera  Veelders dus 2-0.  En of het nog niet erg genoeg was, wist Jessie Prijs een slecht uitverdedigde bal ook nog in de kruising te schieten.

Dansschool Biersteker stond dus al binnen 8 minuten met 0-3 achter. Niet omdat het heel slecht voetbalde, maar omdat het tekort scherpte had. Men probeerde het te gemakkelijk te doen, en dat werd gewoon simpel afgestraft. Dus de mouwen moesten opgestroopt worden, en dat gebeurde dan ook. Dansschool Biersteker kreeg dan ook in het verdere deel van de eerste helft nog een paar beste kansen. Nathalia Santibanez Vargas schoot goed op doel, maar Teuni Bosma liet zien, dat zij niet voor niets het Nederlands doel verdedigt. Ook Sue- Ranie- Hok-A-Hin, zag haar schot maar rakelings naast gaan. Toch gebeurde er in de laatste minuut van de eerste helft toch nog wat. Het werd Silvia van der Geest heel lastig gemaakt door Frea Hoekstra, en zij kon daardoor de bal niet goed raken, en verdween deze in het doel van Teuni Bosma.1-3

In de tweede helft kwam Dansschool Biersteker met goede moed de kleedkamer uit. Toch leek het er weer op dat het venijn in de kleedkamer was achter gebleven. De eerste beste aanval van Drachtster Boys resulteerde weer in een doelpunt. Dit maal was het Annet Landman, die uit een ogenschijnlijke ongevaarlijke aanval, plotseling weer wist te scoren.1-4.

Toen schrok Dansschool Biersteker weer wakker. Plotseling ging alles weer een versnelling hoger. Sue-Ranie kreeg een paar beste kansen, maar die werden goed gestopt door Teuni Bosma. Aan de andere kant onderscheidde Eline Roet zich enorm, door fabelachtig schoten te stoppen van Brenda Eefting, Marleen Reenders en weer Brenda Eefting. In de laatste minuut was er aan de kant van Dansschool Biersteker toch nog een geweldige aktie. Nathalia Santibanez Vargas nam een corner op rechts. Cynthia Kootker sprintte op volle snelheid vanaf buitenkant doel, naar de eerste paal, en schoot zo hard in, dat de muur achter het doel stond te schudden. 2-4. Wat een agressie, wat een bezieling.

Het was tevens het einde van een leuke wedstrijd, waarin Dansschool Biersteker eigenlijk te weinig heeft laten zien.