Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - Pernis | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 11 november 2011
Aanvangstijd: 20:30 u

Verslag Lake Valley
Door Frank Brands

SV LAKE VALLEY VERLIEST KANSLOOS VAN VV PERNIS
De thuiswedstrijd van de dames van Lake Valley tegen de nummer 2 van de ranglijst vv Pernis is kansloos verloren. Na een 0-5 ruststand stond er op het einde van de wedstrijd 1-9 op het scorebord.

In de 1e minuut was het al raak voor de gasten. De scheidsrechter zei duidelijk hoorbaar voor iedereen dat er gewacht moest worden, maar de snel genomen vrije trap werd bij de 2e paal binnen getikt en tot verbazing van iedereen goedgekeurd.
In de 10e minuut is het na balverlies aan Lake Valley zijde en snel omschakelen door Pernis 0-2.
2 minuten later een goed uitgespeelde aanval van de gasten en de score wordt 0-3. Lake Valley komt er niet aan te pas en creërt ook bijna geen kansen. In de 15e minuut wordt het 0-4 en in de laatste minuut voor de rust 0-5 door een onoplettendheid voor eigen doel.

De wedstrijd is met deze ruststand natuurlijk al beslist, maar toch moet er ook dan nog een 2e helft gespeeld worden. Lake Valley begint scherper aan de 2e helft en na 3 minuten is er aan kansje uit de counter wat helaas geen resultaat oplevert.
Na 6 minuten zijn het de gasten die de 0-6 op het scorebord zetten door te scoren na een mooie 1:2 een een schot in de verre hoek.
Na 10 minuten scoort de sterke spits na goed wegdraaien de 0-7.
In de 12e minuut de 0-8 uit een ingestudeerde corner en 6 minuten voor tijd een hard schot dat niet gestopt kann worden door keepster Linsey Philipsen. 5 minuten voor tijd dan toch de eretreffer voor Lake Valley, op aangeven van aanvoerdster Lori Peeters, scoort Marije Jager de 1-9 wat tevens de eindstand zal zijn.

Snel vergeten deze wedstrijd en volgende week uit tegen FC Gelre uit Wehl kans om te laten zien dat deze uitslag een incident is.

Verslag v.v. Pernis
Door Wendy van Rietveld

Na een goede ontvangst en met lekkere muziek in de warming up trapten we pas om 21:57 af. De dames van Pernis lieten echter meteen zien nog wakker te zijn. Eerst kreeg Lenie Mendes Fernandes een kans na dertig seconden en binnen de minuut liep Vivienne Knegtmans een voorzet van Suzanne Bakker binnen.

Hiermee was de toon gezet en het beloofde een zware wedstrijd te worden voor Lake Valley. Het was met name de Rotterdamse ploeg die aanviel en bij vlagen kwam de thuisploeg er wel uit maar grote kansen kregen zij niet. Na pogingen van Francisca Schols en Rochella Becker was het in de tiende minuut wederom Suzanne Bakker die een bal op maat afleverde op Lenie Mendes Fernandes die de 0-2 binnen schoot. Amper twee minuten later herhaalde deze actie zich. Suzanne als aangever en Lenie als afmaker.

Het ging Pernis voor de wind en de Limburgse dames konden geen vuist maken. Twee afstandsschoten waren hun enige wapenfeit in de eerste helft. Suzanne Bakker bleek op dreef want zij had ook de assist op de 0-4 van Rochella Becker,die na een goede loopactie 1 op 1 met de keepster koel afmaakte. Een minuut voor rust viel ook nog de 0-5. Na enkele harde duels voor het doel van Lake Valley pikte Lenie Mendes Fernandes de bal op en tikte deze behendig langs de uitkomende keepster.

Ondanks het feit dat Lake Valley weinig te zeggen had vandaag moest Pernis wel blijven waken voor verlies van scherpte, want hier en daar liet de opponent best goed voetbal zien. In de vijfde minuut was het woord aan het creatieve duo Rochella Becker en Fouzia Taybi die een 1-2 aangingen die door de laatste doeltreffend werd afgerond. In de periode die volgde waren er kansen over en weer maar de eerste die het net weer wist te vinden was Pernis speelster Lenie Mendes Fernandes die eerst dreigde te schieten en dit vervolgens ook verwoestend deed, 0-7. Nog geen twintig seconde later deed ook Francisca Schols een poging maar haar schot verdween hard over het doel.

Hierna een kans voor de thuisploeg maar Sharon van Zadelhoff kon deze punter met enige inspanning simpel keren. Nu was het de beurt aan Rochella Becker. Eerst kreeg zij een grote kans maar miste en vervolgens tekende zij voor de mooiste treffer van de avond door een corner waarbij iedereen betrokken was achter het standbeen door de benen van de keepster binnen te tikken. Nu leek het gedaan met het verzet van Lake Valley en ook Suzanne Bakker kon nog een goaltje meepikken. Na een goede actie van Fouzia Taybi kreeg zij de bal,schoot hard maar de keepster leek de bal te stoppen. Echter plofte deze over haar heen genadeloos toch in het doel.

Het team uit Limburg kreeg wel nog een eretreffer. Uit een messcherpe counter na balverlies van Pernis was het Marije Jager die het doelpunt maakte. Hierna was het genoeg en werd er om 23:11 (11:11) afgefloten. Pernis spoelde met deze zege de vervelende nasmaak weg van vorige week en mag zich nu opmaken voor drie belangrijke wedstrijden. Lake Valley zal volgende week met frisse moed de draad weer op moeten pakken.

Scheidsrechters: Manichand - Bronkhorst - Strijbosch

Selectie SV LAKE VALLEY: 99. Linsey Philipsen (K), 3. Beau Nellissen, 4. Lori Peeters ©, 6. Mandy Maas, 7. Jessie Philipsen, 9. Marije Jager, 11. Djarmelza van Putten, 1. Eleonore Beelen (K); Trainer : Frank Brands