Wedstrijdverslag: Pernis - Drachtster Boys | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Dames vv Pernis lijden eerste nederlaag

Soms zijn er van die dagen dat werkelijk niks meezit en je als team een collectieve off-day beleefd.
Dit overkwam het team van Pernis vandaag waardoor de Drachtse dames de boeken in gaan als de eerste die punten afpakten van vv Pernis.

Al na twee minuten bleek dat de Rotterdamse meiden weinig grip hadden op het spel en de looplijnen van de Friezen en het zwaar zouden krijgen deze avond.
Er waren wat kleine kansjes voor Drachtster Boys maar de eerste grote was voor Sylvia van der Geest in de zesde minuut. Zij knalde de bal echter op de paal.
Een minuut later was het wel raak toen Vera Veelers het net wist te vinden.
Sporadisch kwam ook vv Pernis eruit maar zij waren geen schim van de ploeg die het de eerste wedstrijden zo goed deed.

Na een goede actie van Stephanie Valk kreeg Nadia Roukes een kans en ook Fouzia Taybi mocht een keer uithalen maar vond keepster Teuny Bosma op haar weg. Met nog 7,5 minuut te spelen viel dan toch de gelijkmaker. Lenie Mendes Fernandes verwerkte een voorzet van Stephanie Valk tot doelpunt en heel even was het geloof weer terug.

Echt gevaarlijk kon Pernis in het restant van de eerste helft niet meer worden, al had Teuny Bosma tot twee keer toe flink wat moeite met afstandschoten van Suzanne Bakker.
Diezelfde Suzanne Bakker leed balverlies twee minuten voor rust wat door Jessie Prijs genadeloos werd afgestraft, 1-2.
Toen nog geen minuut later ook de 1-3 viel was de misere voor Pernis compleet.

Na rust trachtte Pernis de rug te rechten en er nog het beste van te maken en gezegd moet worden dat zij in het tweede bedrijf meer kansen kregen maar net dat beetje geluk miste.

Keer op keer ging een schot net voorlangs of stond Teuny Bosma de aansluitingstreffer in de weg. Aan de andere kant werd wel bijna elke kans verzilverd. Sylvia van der Geest kreeg de 1-4 op haar naam en met nog acht minuten te spelen vroeg Pernis een time out aan.

Vanaf dit moment kwamen de Friezen zwaar onder druk te staan en werd er minuten lang nauwelijks nog op de helft van de thuisploeg gespeeld.
Goals vielen in eerste instantie niet maar het was Stephanie Valk, die vijf minuten voor tijd de spanning wat terugbracht door de 2-4 binnen te knallen.
Toen niet veel later de bal uit de kluts na een corner in het Rotterdamse doel verdween bleek hoeveel pech Pernis vandaag had en was het tij niet meer te keren.

Geen van de speelsters bleek bij machten het team op sleeptouw te nemen en Brenda Eefting strooide nog wat extra zout in de wonden door een minuut voor tijd de 2-6 binnen te schieten.

Voor Drachtster Boys een mooie overwinning, voor Pernis een wedstrijd om snel te vergeten.

Verslag Drachtster Boys
door Conny Oosting

Zaaldames Drachtster Boys winnen opnieuw

In een redelijk gevulde hal in Schiedam speelde Drachtster Boys tegen de naar de nummer twee afgezakte ongeslagen Pernis, na het terug trekken van Avanti uit Stiens. De eerste vijf minuten waren gespannen, voorzichtig en statisch met af en toe een speldenprik van beide kanten. In de 6e minuut komt Drachtster Boys op voorsprong. Uit een corner van Brenda Eefing tikt Vera Veelers de 0-1 binnen. Halverwege de eerste helft scoort Lenie Mendes Fernandes door een foutje op het middenveld de 1-1. Maar in de slotfase zet Drachtster Boys opnieuw aan. Een onderschepping op het middenveld door Sylvia van der Geest, die Jessie Prijs bereikt 1-2, en nog geen minuut later een verre uitgooi van keeper Teuny Bosma op Brenda Eefting 1-3.

De tweede helft moest de Boys alle zeilen bij zetten en vooral geconcentreerd blijven voetballen. Pernis kwam er af en toe gevaarlijk uit met de snelle en technisch goeie speelsters Stephanie Valk, Suzanne Bakker en Fouzia Taybi. Dit leverde Sylvia van der Geest geel op door een overtreding en Atty Eelkema door commentaar op de leiding. Toch weet Drachtster Boys opnieuw als eerste te scoren. Een prachtige actie vanuit linksachter door Vera Veelers, een snelle pass langs de zijlaan op Brenda Eefting, die de bal voor geeft, waarna Sylvia van der Geest bij de tweede paal intikt 1-4. Vijf minuten voor tijd maakt Stephanie Valk nog de 2-4, maar de Boys speelden collectief en keeper Teuny Bosma was sterk. De laatste twee minuten speelde Drachten het uit. Jessie Prijs hield de tegenstander 15 seconden bezig in de hoek en wist er een corner uit te halen. Deze nam ze door hem strak voor doel te schieten, wat resulteerde in een eigen doelpunt 2-5. In de laatste minuut draait Brenda Eefting links van haar tegenstander weg, waarna ze verwoestend uithaalt met haar fameuze linkerbeen en bepaalde hiermee de eindstand op 2-6.

Drachtster Boys versterkt hiermee de 3e plaats in de competitie. Volgende wedstrijd vrijdag 11 november speelt Drachtster Boys thuis tegen de nr.5 FC Gelre in de Korfbalhal Drachten om 21.00 uur.

Locatie: Margriethal(Schiedam)

Gele kaarten: Dr.Boys Atty Eelkema en Sylvia van der Geest
Sheidsrechters: G. Keijzer en S.R. Wolters
Wedstrijdsecretaris: D. Ferreira

Selectie Pernis; Sharon van Zadelhoff, Nadia Roukes, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Stephanie Valk, Vivienne Knegtmans, Rochella Becker, Fouzia Taybi en Lenie Mendes Fernandes

Selectie Dr.Boys ; Teuny Bosma, Jessie Prijs, Atty Eelkema, Brenda Bekkema, Vera Veelers, Alien Vos, Sylvia van der Geest, Marleen Reenders, Brenda Eefting en Sieta de Vries

0-1 Vera Veelers
1-1 Lenie Mendes Fernandes
1-2 Jessie Prijs
1-3 Brenda Eefting