Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - FC Plubos | Ronde 16 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Plubos doet goede zaken door winst op directe concurrent

Door winst op rivaal Architectenbureau Nieuweboer klimt Plubos maar liefst twee plaatsen in de ranglijst. Aangezien Nieuweboer een aantal belangrijke speelsters mistte had Plubos gedaan wat er van ze verwacht werd. Hoewel de dames het zichzelf de tweede helft nog wel moeilijk maakte kwam de verlossende goal van de voet van Ilja de Deure die met nog 8 seconde te gaan de voorsprong uitbreidde tot 3-5 en de winst veilig stelde.

De eerste helft speelde Plubos zeer sterk en vermaakte het publiek met sublieme combinaties en creĆ«erde daarmee vele scoringsmogelijkheden. Chantal Pluijmers bediende bijvoorbeeld Deborah maar de keepster voorkwam een goal. Ook een schot uit de rebound door Chantal miste doel.   Nieuweboer was twee maal gevaarlijk in deze fase.
In de achtste  minuut was het dan eindelijk wel raak. Bianca Webeling passte na een onderschepping de opkomende Rina Blondeau aan. Waar Rina eerder, na een prima actie van Marintha, vrij voor de goal de paal raakte schoot ze nu wel binnen. Ilja zorgde kort daarop voor de 0-2. vele kansen volgden, maar Plubos kreeg het niet voor elkaar de voorsprong uit te bouwen.  Nieuweboer verhoogde de druk en werd sterker. Nanouk Groentjes hield haar doel voor de wissel nog schoon.

In de eerste minuut verdween het stiffie van Mirjam van Dijk, waarmee ze haar eigen actie afrondde, in het zijnet. Na een volgende actie legde ze de bal terug waar de keepster prima ingreep door deze voorzet nog net al glijdend te onderscheppen.
Waar Plubos de voorsprong allang al had moeten uitbreiden was het Eline Keet die de spanning in de wedstrijd geheel terug bracht. Zij profiteerde van een te enthousiast Plubos, Te veel mensen voor  de bal zorgde ervoor dat de weg vrij was voor Nieuweboer na onderschepping. Ze speelden de opgelegde kans goed uit. 1-2
Nieuweboer rook kansen, zette vol druk en Plubos kreeg het moeilijk. Scrimmage na scrimmage lag drie minuten later de 2-2 achter Nanouk.

Het resulteerde in een zeer spannende eindfase. Plubos kwam wederom op voorsprong na een actie van Ilja die uiteindelijk in eigen goal gewerkt werd. Vervolgens maakte Eline Keet een tweede cadeautje  koelbloedig af. Na een mooie combinatie met Bianca krulde Brigitte Pluijmers de 3-4 binnen. Er volgde van beide teams een 10-meter trap zonder resultaat. Nieuweboer deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar gelukkig voor Plubos zonder positief resultaat.