Wedstrijdverslag: Ajax - Heerenveen | Ronde 17 | Eredivisie Veld 2015-2016

1 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 12 februari 2016

Ajax Vrouwen doen prima zaken met kleine zege

De Ajax Vrouwen besloten de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen vrijdag met een magere 1-0-overwinning. De enige treffer was een een eigen doelpunt van de Friezen. Een inzet van Marlous Pieëte werd in eigen doel gewerkt door Lysanne van der Wal. Met de zege versterkten de Ajacieden hun koppositie in de Eredivisie Vrouwen.

Het goede nieuws kwam voor de Ajax Vrouwen, direct na het treffen op de Toekomst, vanuit Den Haag. Titelconcurrent FC Twente verloor met 1-0 van ADO Den Haag. De Ajacieden bouwden hun voorsprong op de Tukkers daarmee uit naar 7 punten. Twente Vrouwen speelde tot nu toe wel een wedstrijd minder. PSV won dezelfde avond met 0-3 van PEC Zwolle; de Eindhovenaren staan in punten naast Twente.

,,We kunnen ook winnen, zonder zelf te scoren’’, grapte trainer Ed Engelkes met de overwinning ‘vers’ op zak. ,,De 1-0 werd weliswaar gemaakt door een tegenstander, maar was daarom niet minder verdiend. Wij waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

De Ajacieden maakten het vooral zichzelf moeilijk, op de Toekomst. De Ajax Vrouwen waren voor rust slordig en statisch. ,,Plichtmatig’’, typeerde Engelkes het spel van de thuisploeg in de eerste 45 minuten. ,,Omdat zo weinig werd bewogen, kon onze laatste linie de bal moeilijk kwijt. De kansen die we kregen, eindigden ook in de handen van de keepster. Ook in de afronding waren we slordig. Heerenveen bleef erin geloven. Toch was er sprake van een kwaliteitsverschil.’’

De Ajacieden tapten de tweede helft uit een ander, beter vaatje. Tien minuten na de hervatting belandde een inzet van Marlous Pieëte via Heerenveen-speelster Van der Wal in het Friese doel. Het eigen doelpunt volstond uiteindelijk voor een verdiende zege. Engelkes: ,,We hebben ons de tweede helft hersteld en toen wél veel gecreëerd. Dat is een compliment voor de ploeg. Heerenveen is na rust nauwelijks nog over de middenlijn gekomen. Daarvoor trouwens ook maar twee keer. Heerenveen was volledig ingesteld op tegenhouden.’’

Wedstrijd: Ajax - SC Heerenveen

Datum: vrijdag 12 februari 2016

Locatie: De Toekomst te Amsterdam

Betreft: ronde 17

Ruststand: 0-0

Eindstand: 1-0

53e min. 1-0 eigen goal Lysanne van der Wal

Bijzonderheid: 2 ernstige blessures aan Heerenveenkant.

Ajax Vrouwen: Sarasolo; Van der Linden, Koster (82. Versteegt), Van Dongen, Hogewoning (75. Van der Most); Kaagman, Van Lunteren, Zeeman; Pieëte, Bakker, De Ridder (46. Van den Bighelaar).