Wedstrijdverslag: Goy 't - Dansschool Biersteker | Ronde 27 | West I Zaal - 2010-2011

Goy 't - Dansschool Biersteker
6 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 15 april 2011
Aanvangstijd: 19:05 u

’t Goy wint van Biersteker

De allereerste kans was voor Bianca Webeling. Haar schot uit in één beweging vanuit de lucht ging echter rakelings over. Dat gold echter niet voor de lange bal die Petra Verbeek in de 2e minuut van Lisette Roosenboom kreeg, die de eerste helft het doel verdedigde. Petra Verbeek prikte de bal secuur langs Jesca Willemsen. 1-0. In de 5e minuut wist Stefanie Hand de stand weer gelijk te trekken door een vrije trap te benutten.1-1 Stefanie Hand. In de 7e minuut was het Stefanie Hand, die vanaf rechts goed voorzette op Bianca Webeling, die heel knap de 1-2 in schoot. Hoewel ’t Goy fel begon aan te vallen had Dansschool Biersteker, behoudens een geweldige redding van Jesca Willemsen op een schot van Petra Verbeek, de verdere eerste helft het spel goed onder controle. De wisselstand bleef dan ook 1-2.

In de tweede helft wisselde ’t Goy van keepster. Lisette Roosenboom ging voetballen, en Quisima Tajmout ging op doel.  Dansschool Biersteker begon in de tweede helft weer scherp. Een prachtige combinatie van Sue-Ranie Hok-A-Hin met Bianca Webeling, en weer Sue-Ranie, werd door de laatste maar net naast geschoten. In de 4e minuut was het toch Sue-Ranie Hok-A-Hin, die deze keer vrij voor de keepster wel de bal in de goede hoek schoot. Het werd dus zelfs 1-3.
Toen begon ’t Goy pas echt te voetballen. In de 10e minuut wist Jesca Willemsen nog een hard schot te stoppen van Petra Verbeek te stoppen. Dat had een waarschuwing moeten zijn voor de speelsters van Dansschool Biersteker. Dansschool Biersteker begon echter steeds meer fouten te maken. Petra Verbeek strafte dat in de 14e minuut genadeloos af, en liet Jesca Willemsen kansloos.2-3. Een minuut later was het Lisette roosenboom, die vrij door kon lopen, en de bal via de handen van Jesca tegen het net zag stuiten 3-3. Slechts 2 minuten later was het Tara Vaneman, die niet goed verdedigt werd, en 4-3 kon scoren. Weer een minuut later was het Lisette Roosenboom, die vrij door kon lopen en keihard kon inschieten. 5-3. Als toetje mocht ook Petra Verbeek in de 20e minuut nog eens vrij op doel schieten. Haar hard schot in de kruising betekende 6-3. In slechts 6 minuten tijd had Dansschool Biersteker tegenstandster ’t Goy 5x laten scoren, en de wedstrijd volledig weggegeven. En dat is jammer, want in deze laatste wedstrijd had er bij een goede concentratie veel meer ingezeten.

Opstelling ’t Goy:
Lisette Roosenboom(1e helft doel 2x), Quisima Tajmout(2e helft doel), Tara Vaneman(1x), Nicole Gruters, Manon van Gool, Marileen Kolley en Petra Verbeek(3x)