Uitslagen Ronde 3 Eredivisie Veld

Na een half uur spelen hadden alle keepers nog steeds de nul. In de 33e minuut viel de openingstreffer via een eigen doelpunt van PSV. FC Twente scoorde tegen Excelsior/Barendrecht in de 39e minuut de 0-1. In de eerste helft in totaal maar 2 doelpunten. In de 2e helft bracht Heerenveen tegen Achilles,29 de eindstand op 3-0 . FC Twente scoorde 4x in de slotfase eindstand 0-6, Ellen Jansen scoorde een hattrick. vv Alkmaar scoorde ook maar het doelpunt telde niet ivm vermeend buitenspel. PSV maakte wel de gelijkmaker eindstand 1-1 en allebei gescoord door PSV. Ook gelijk bleef het in Amsterdam, maar daar werd door Ajax en ADO niet gescoord, geen doelpunten dus 0-0 eindstand.

Vanavond weer Eredivisie Veld nu met ronde 3. Drie ploegen gaan met 4 punten aan de leiding. Alle teams hebben punten op debutant Excelsior/Barendrecht na.
Alle duels beginnen vrijdag 22 september om 19:30 uur.

Nabeschouwing

Heel lang zag het er naar uit dat er weinig doelpunten zouden vallen, na 57 minuten waren er nog maar 4 gemaakt, maar in de laatste 5 minuten van de wedstrijden vielen er toch nog 7 doelpunten. BAM.

FC Twente staat nu alleen aan de leiding met 7 punten, Licia Darnoud opende pas in de 39e minuut de score tegen Excelsior/Barendrecht, Ellen Jansen maakte een hattrick, Sherida Spitse en Joelle Smits maakte de 6 vol, eindstand 0-6.

In Amsterdam kwamen zowel AJAX als ADO Den Haag niet tot scoren, dat leverde dus voor beide puntverlies op.

Ook Heerenveen kwam tegen Achilles'29 pas laat tot scoren, in de 56e minuut scoorde Dayna Schra en in de slotminuten scoorde Fenna Kalma nog 2x, eindstand 3-0 voor Heerenveen.

In Eindhoven scoorde PSV als eerste, helaas was het een eigen doelpunt van Kristina Erman dus stond vv Alkmaar op voorsprong. De gelijkmaker werd pas in de 88e minuut door Aniek Nouwen gescoord uit een vrije trap. vv Alkmaar heeft dus niet gescoord maar nam wel een winstpunt mee uit Eindhoven.

Voorbeschouwing

Vrij dit weekend is PEC Zwolle!
Alle duels beginnen op vrijdag en starten om 19:30 uur

Ajax - ADO Den Haag

Locatie: De Toekomst te Amsterdam

17 Maal inmiddels traden de teams tegen elkaar.
Elf maal wist Ajax te winnen en slechts drie maal de Haagse vrouwen.
Drie maal kwam het tot een gelijkspel.
Vorig seizoen speelden ze vijf maal tegen elkaar, slechts eenmaal werd er gelijk gespeeld en vier duels gewonnen door de landskampioen.

Ajax opende het seizoen tegen Achilles en wist deze met 2-0 te winnen.
Daarna een gelijkspel tegen FC Twente.
ADO Den Haag heeft slechts 1 duel gespeeld en wel thuis tegen PEC Zwolle (2-2).

SC Heerenveen - Achilles'29

Locatie Skoatterwald

Vijf maal eerder speelden de teams tegen elkaar.
Achilles'29 wist 1 editie te winnen maar wel met 5-0!
De duels zijn altijd goed voor goals, maar liefst 24 goals in 5 duels.

Achilles begon tegen Ajax met een verlies en maakte het goed tegen debuant Excelsior/Barendrecht.
Heerenveen verloor thuis van VV Alkmaar en speelde gelijk uit bij PSV op de Herdgang.
Een duel die dus beide kanten op kan gaan.

Excelsior/Barendrecht - FC Twente

Locatie: ?

Excelsior/Barendrecht is de debutant en heeft beide duels verloren.
FC Twente wist te winnen van PEC Zwolle en gelijk te spelen tegen Ajax.
De teams kennen elkaar niet.

PSV - VV Alkmaar
Locatie De Herdgang

VV Alkmaar speelde onder Telstar Vrouwen dertien maal tegen PSV.
Slechts eenmaal wisten zij toen te winnen.
Tien maal nam PSV de volle winst en 2 maal gelijkspel.

PSV heeft 4 punten uit 2 duels.
VV Alkmaar slechts 1 gespeeld en 3 punten; winst bij Heerenveen.

PSV - vv Alkmaar (0-1)  1-1
33e min. 0-1 Kristina Erman (eigen inzet)
88e min. 1-1 Aniek Nouwen

Klik hieronder op de uitslag dan volgt er indien aanwezig, een Wedstrijdverslag!

Stand

Stand

Doelpunten

Ook dit seizoen zal Vrouwenvoetbalnederland de Topscorerslijst weer bijhouden!

In de 3e ronde op 22 september 2017 is er 11 keer gescoord.

Het totaal aantal doelpunten is 39. Volgende week zal het 50e doelpunt gaan vallen.

Ellen Jansen (TWE) maakte vanavond een hattrick en staat nu samen met Vanessa Susanna (PSV) bovenaan de lijst met 4 doelpunten. Joelle Smits (TWE)verdubbelde haar aantal tot 2 doelpunten en nieuw op de lijst zijn:
Dayna Schra (HEE), Licia Darnoud (TWE), Sherida Spitse (TWE), Aniek Nouwen (PSV) zij maakten hun eerste goal van dit seizoen, Fenna Kalma (HEE) deed dat meteen maar 2x.

Ook nieuw op de lijst is Kristina Erman (PSV) maar zij staat nu op het lijstje van eigen inzetten.