Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - Drachtster Boys | Ronde 18 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Zaalvrouwen Drachtster Boys blijven op koers

Vrijdagavond laat wonnen de vrouwen van Drachtster Boys in Venray van Lake Valley. De basis voor de winst werd al vroeg gelegd door een puntertje van Shannon Viet in de tweede minuut. Met nog elf minuten op de klok en een 0-4 stand probeerde Lake Valley het nog met een vijfde veldspeler. Het leverde maar een doelpunt op en daar bleef het dan ook bij.

Drachtster Boys was met een kleine selectie afgereisd naar Venray. Op het laatste moment was Lotte Donath opgeroepen in verband met afzeggingen van Lutske de Vries en Brenda Eefting. Het begon sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kon Shannon Viet, nadat ze goed weg draaide van haar tegenstander, de 0-1 al binnen punteren. Lake Valley zette de Boys vroeg onder druk en probeerde zo de verdediging te ontregelen. Dit leverde wel een paar kansen op, onder andere voor Lori Peeters, maar Teuny Bosma stond sterk te keepen en de verdediging, onder leiding van Sylvia van der Geest, was alert. Halverwege de eerste helft kon Janneke Vellema uit een corner, de bal via  de rebound in te tikken; 0-2. Daarna waren er nog meer kansen voor Drachtster Boys. Marleen Reenders kwam vrij voor de keepster nadat ze haar tegenstander omspeelde, maar ze schoot de bal naast. Shannon Viet schoot na een verre uitgooi van Teuny Bosma over en Vera Veelers bediende  Marleen Reenders maar deze laatste schoot wederom naast.

De tweede helft begon Lake Valley sterk. Gelijk na de aftrap ontstond er een grote kans voor Lori Peeters, maar deze ging naast. Even daarna speelde Drachtster Boys het goed uit. Vanuit een intrap gaf Janneke Vellema de bal kort op Shannon Viet. Deze schoot de bal in een keer hard voor en bereikte Lotte Donath, die bij de tweede paal haar eerste eredivisie goal kon binnen lopen. 0-3. Nog geen minuut later volgde een counter uit het boekje. Sylvia van der Geest onderschepte de bal en gaf deze mee aan Shannon Viet, die vond de meelopende Vera Veelers aan de andere kant van het veld en deze gaf hem hard voor bij de tweede paal waar Janneke Vellema haar tweede doelpunt binnen liep. 0-4. Coach Frank Brands van Lake Valley probeerde het daarna nog tactisch op te lossen door in de laatste tien minuten keepster Eleonore Beelen in te wisselen voor veldspeelster Jessie Philipsen. Dit leidde even tot onrust bij Drachtster Boys, maar Jos Alkema greep in met een time-out. Na de time-out waarin Alkema instructies kon geven over de te volgen aanpak, stond het goed aan Drachtster zijde. Het werden tien lange minuten die uiteindelijk nog een doelpunt opleverde van Jessie Philipsen, maar de wedstrijd was toen al lang gespeeld. Met drie punten in de bus waren de vrouwen van Drachtster Boys om half drie ‘s nachts weer terug in Drachten.

Drachtster Boys blijft hiermee op de derde plaats, want ook de concurrentie in de top drie won hun wedstrijden. Volgende week vrijdagavond 8 maart speelt Drachtster Boys thuis in de Korfbalhal om 21.00 uur tegen de Counters uit Amsterdam. ZVV Watervogels (nr2) speelt dan tegen het altijd lastige FSG uit Sittard.

Voor de thuiswedstrijden van o.a. 8 maart, zijn wij nog op zoek naar een pupil (meisje) van de week. Speel jij in de E- of F-categorie en lijkt het je leuk om een keer pupil van de week te zijn bij een eredivisie zaalvoetbal wedstrijd, laat je ouders je dan nu opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eindstand: Lake Valley Vr1 - Drachtster Boys VR1 1-4