A+ R A-

Anouk Hoogendijk stopt als international

De 31-jarige Ajacied Anouk Hoogendijk heeft donderdag besloten om niet meer voor het Nederlands Vrouwenelftal uit te komen. Ze kwam 103 keer uit voor Oranje en scoorde 9 doelpunten, waaronder de belangrijke penalty tegen Frankrijk op het EK, zie foto hieronder. Ze debuteerde op 6 augustus 2004 tegen Japan.

Hoogendijk voelde zich niet prettig in de rol als reserve speelster die zij sinds september 2015 bekleed. Afgelopen november riep nog bondscoach Arjan van der Laan haar op voor de interland tegen Engeland, maar ze kwam niet in actie. Haar laatste interland dateert alweer van september 2015.

 

 

 

Hoogendijk laat de deur nog wel op een kier. 'Als de nood echt hoog is op mijn positie, kan de bondscoach me altijd bellen'.

 

Kampioen

Voor Hoogendijk gaat de focus nu volledig op Ajax, zegt ze. 'We doen er alles aan om kampioen te worden. Op dit moment staan we acht punten voor op de directe concurrentie, dus we staan er goed voor. Verder zitten we ook nog in het bekertoernooi'.

 

Hoewel Ajax het dus goed doet, vertrekt trainer Ed Engelkes na dit seizoen noodgedwongen bij Ajax. Het aflopende contract van de coach wordt niet verlengd. Engelkes is sinds de oprichting van de vrouwentak in 2012 coach van het elftal.

 

Belangrijk werk

'Ed heeft goed en belangrijk werk verricht voor ons vrouwenvoetbal', aldus directeur Marc Overmars. 'Het zou mooi zijn als we aan het einde van dit seizoen afscheid van hem kunnen nemen met een kampioenschap'.