A+ R A-

De uitslagen van dit weekend ronde 4

Vandaag en gisteren werden alle wedstrijden gespeeld in de Topklasse en Hoofdklasse Zaterdag en Zondag.
Lees bij de nabeschouwingen hoe het de clubs vandaag is vergaan.

We hopen ook nog steeds de Selecties (alle namen en liefst met foto) uit deze competities te vergaren. U kunt ons emailen hierover!

 

Lees ook  De Promotie en Degradatie regeling voor het nieuwe seizoen!

Dit artikel staat standaard op onze website onder Competities!

U kunt zelf een Statistische voorbeschouwing maken door simpel weg op het min tekentje te klikken waar straks de uitslag komt te staan!

 

Programmas

Top en Hoofdklassen

 

  

Uitslagen

Uitslagen Top

 

 

Uitslagen HK ZAT

 

 

Uitslagen HK ZON

 

Topklasse

Voorbeschouwing Topklasse 

In de Topklasse 1 lijstaanvoerder, namelijk Ter Leede. Op nummer 2 DTS, die vorige week een monsterscore had tegen debutant RVVH. Nummer 3 is verrassend de jonge meiden van SC Telstar. Dan volgen er meerdere teams. Het gat mag niet groter worden, want dan is de spanning nu al weg. Onderin staan verrassend toch wel onderaan Saestum 1 en SC Woezik met slechts 1 punt.

Ter Leede speelt thuis tegen nummer 2 DTS. Het wordt de 9e ontmoeting en Ter Leede heeft slechts eenmaal verloren. Ook vorig seizoen was Ter Leede de sterkste ondanks het kampioeschap in Ede! Er werd van de 8 ontmoeting driemaal gelijk gespeeld.

Nummer 3 SC Telstar gaat op bezoek in Huissen, RKHVV. De teams hebben elkander nog niet eerder ontmoet. RKHVV staat 7e.

Dit geldt ook voor Jong ADO die thuis speelt tegen Wartburgia. De teams kennen elkaar niet. Jong ADO staat 5e en Wartburgia 4e!

Clubs die elkaar eerder ontmoet hebben, vele malen, dat zijn SC woezik tegen Eldenia. Een onderlinge concurrentiestrijd is er wel gaande. Het wordt de 5e officiele ontmoeting in de competitie. Ze zaten bij elkaar in de 2e klasse en in het seizoen 2014-2015 in de hoofdklasse. Van de vier ontmoetingen werd er 2x gelijk gespeeld en beide teams wonnen er elk eentje!

RVVH hoopt thuis zich te revancheren van de fikse nederlaag tegen DTS vorige week. Ze ontvangen SC Buitenveldert, in een ver verleden speelden ze tegen elkaar. In het seizoen 2011-2012 won RVVH beide duels.

Barendrecht en Saestum hadden een betere start verwacht van het seizoen. De clubs zullen de punten hard nodig hebben, vorig seizoen troffen ze elkaar voor het eerst. Elk team wist eenmaal te winnen!


Uitslagen Topklasse


Nabeschouwing

Koploper Ter Leede kwam vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen DTS. Ter Leede blijft hiermee wel koploper maar DTS zakt van de 2e naar de 3e plaats. Dit komt mede doordat de talenten van Jong Telstar met 1-4 wonnen van RKHVV en dus 3 punten halen waardoor ze DTS voorbij gaan naar de 2e plaats. RKHVV zakt van de 7e naar de 10e plaats.
Wartburgia stond 4e toen de uitwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag begon maar ze verloren met 1-0 waardoor Wartburgia naar de 4e plaats zakt. Jong ADO Den Haag komt door de winst een plaatsje hoger uit nl. plaats 4.
De wedstrijd tussen Woezik en Eldenia is altijd spannend maar vandaag was het Woezik die aan het langste eind trok. Eldenia werd met 2-0 verslagen en zakt hierdoor naar de 9e plaats. Woezik deed hele goede zaken want zij stoomde op van plaats 12 naar plaats 6.
Buitenveldert ging op bezoek bij RVVH en nam 3 punten mee naar huis, de eindstand daar 1-2. Buitenveldert stijgt hierdoor 3 plaatsen naar plek 5 en RVVH zakt van de 10e naar de 12e plaats en staat nu onderaan in de ranglijst.
Barendrecht en Saestum verdeelden vandaag de punten door een 1-1 gelijkspel. Barendrecht stijgt 1 plaats naar de 8e plek en Saestum blijft op de 11e plaats staan.


Stand Topklasse


HK ZAT

Voorbeschouwing Hoofdklasse Zaterdag 

Ook in de Hoofdklasse Zaterdag slechts koploper met de volle winst, namelijk VIOD. Op de voet gevolgd door 2 clubs, namelijk RCL 1 en Oranje Nassau 1. Opvallend is de comeback van Oranje Nassau, vorig seizoen strijdend in de play offs voor lijfbehoud.

VIOD gaat op bezoek in Heerenveen. De teams kennen elkaar, de 7e ontmoeting. Beiden hebben elk drie maal gewonnen.

Twee clubs met 0 punten. Een daarvan is Ter Leede 2. 

Zij kennen wel een betere start, de club uit Sassenheim staat normaal gesproken bovenin, maar staan nu onderaan. In Sassenheim krijgen ze RCL 1 op bezoek en die wedstrijden zijn tot op heden in een gelijkspel geeindigd eerder!

Oranje Nassau 1 gaat op bezoek bij Be Quic'k'28 1. De 15e ontmoeting, de clubs kennen elkaar door en door. Opvallend is dat er nog nooit is gelijkgespeeld! Acht maal wist Be Quick'28 te winnen.

Onbekenden van elkaar zijn SSS tegen Sporting'70. SSS heeft 6 punten en Sporting 3 punten.

Dit geldt ook voor IJzendijke tegen Ste.Do.Co. 1. Nog niet eerder speelden ze tegen elkaar.

De derby in Zwolle gaat tussen Jong PEC en HTC. 

Ooit speelden ze al eerder tegen elkaar en dat in het seizoen 2012-2013.
HTC was tweemaal de sterkste!
HTC heeft tot op heden 0 punten.

 

Nieuw zijn in deze klasse:

Heerenveen TT (gedegradeerd Top)

HTC Zwolle (kampioen 1B)

IJzendijke (gepromoveerd)

Sporting'70 (gepromoveerd)

Ste.Do.Co 1 (kampioen 1A)


Uitslagen HK Zaterdag

 

Nabeschouwing HK Zaterdag

De koploper van de Hoofdklasse Zaterdag ging op bezoek bij de talenten van Heerenveen maar verspeelde hier 2 kostbare punten want er werd namelijk met 1-1 gelijk gespeeld. VIOD zakt naar de 3e plaats en TT Heerenveen zakt een plaats naar plek 8. RCL profiteerde van dit gelijk spel van VIOD want zij nemen nu de koppositie over na de winst met 1-3 op Ter Leede. Ter Leede blijft puntloos onderaan op plek 12 staan. Ook Oranje Nassau won vandaag maar dan met 0-1 van Be Quick'28. Oranje Nassau gaat hierdoor naar plaats 2. Be Quick'28 zakt een plaatsje naar plek 6.
SSS kreeg Sporting'70 op bezoek en hier werden de punten verdeeld na een 1-1 gelijkspel. SSS blijft op de 4e plaats staan en Sporting'70 op de 9e.
Stedoco kelderde vandaag in het klassement van plaats 6 naar plaats 10 na het verlies met 2-1 bij IJzendijke. IJsendijke stijgt door deze winst naar plaats 7.
Jong PEC Zwolle kreeg HTC op bezoek. HTC stond puntloos op de 11e plaats en blijft puntloos daar staan want ze verloren vandaag met nipt met 4-3. Jong PEC Zwolle steeg van de 8e naar de 5e positie.


Stand HK ZAT

 

HK ZON

Voorbeschouwing  Hoofdklasse Zondag

In de Zondag Hoofdklasse zijn er twee koplopers en twee clubs met 0 punten. Vier clubs volgen de koplopers met 6 punten.

Koploper Fortuna Wormerveer ontvangt thuis Prinses Irene, een van de clubs met 0 punten! Het wordt de 5e ontmoeting en Prinses Irene heeft nog nooit van Fortuna verloren!

Koploper SC 't Zand gaat op bezoek bij debutant Maarssen. Ze kennen elkaar niet. Maarssen staat 10e met 3 punten.

RKSV Nuenen ontvangt thuis Venray. Het wordt de 3e ontmoeting en Nuenen heeft nog niet verloren van Venray.

Buitenveldert 2 gaat op bezoek bij Fortuna'54. Ze hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. 

BTV 2 heeft 6 punten en Fortuna'54 4.

Venlosche Boys ontvangt DSE, de andere club die de koplopers achtervolgt. 

Het wordt de 3e ontmoeting, beide malen was DSE de sterkste. Dit was in het seizoen 2012-2013 eerste klasse D

FC Eindhoven ontvangt Kolping Boys. Het wordt de 5e ontmoeting. 

Driemaal werd er gelijk gespeeld en eenmaal wist FC Eindhoven te winnen.

De andere club met 0 punten is Victoria Boys. Zij spelen thuis tegen Someren, die zij eerder 2x hebben ontmoet en dat was vorig seizoen. 

Beide teams wisten eenmaal te winnen.

 

Nieuw zijn in deze klasse:

FC Eindhoven (gedegradeerd uit Top)
Fortuna Wormerveer (gedegradeerd uit Top)
Fortuna'54 (gedegradeerd uit Top)Kolping Boys (kampioen 1C)
vv Maarssen (gepromoveerd)
SV Venray (kampioen 1D)
Venlosche Boys (gepromoveerd)


Uitslagen HK Zondag


Nabeschouwing HK Zondag

Door 6 teams werd er niet gescoord en de overige 8 teams scoorden maar liefst 29 keer waaronder 2 zevenklappers.
Koploper Fortuna Wormerveer had de 1e zevenklapper, het versloeg het onderaanstaande Prinses Irene met 7-0.
Op de 2e plaats en ook zonder puntverlies staat t Zand, het scoorde tegen Maarssen (12e pl.) ook 7x en kreeg geen tegendoelpunt.
Buitenveldert 2 staat op de 3e plaats, scoorde zelf 2x en hield tegen Fortuna'54 (10e pl.) de nul.
DSE staat op de 4e plaats, scoorde 2x en kreeg als enige team een tegendoelpunt en wel van Venlosche Boys (11e pl.), eindstand dus 1-2.
Op de 5e plaats staat Venray wat in Nuenen met 0-2 won van Nuenen (7e pl.).
Someren (8e pl.) behaalde een mooie winst van 0-3 op Victoria Boys (13e pl.).
Tenslotte behaalde FC Eindhoven (6e pl.) een klinkende 5-0 overwinning op Kolping Boys (9e pl.)


Stand HK ZON