Uitslagen ronde 10 Eredivisie Veld

Eindstand FC Twente - sc Telstar 1-1  Alle eindstanden en namen van doelpuntenmakers ziet u via de tab .... scoreverloop ... en bekijk ook de tot nu toe bijgewerkte ...topscorerslijst....

In Amsterdam was het magertjes met de doelpunten, het werd een nipte 1-0 overwinning van Ajax op Achilles'29, Ajax dus wederom zonder puntverlies en Achilles wordt meer en meer een team om rekening mee te houden. PSV won dit keer ruim met 6-0 van sc Heerenveen, de eerste wedstrijd tussenbeide werd nog gewonnen door Heerenveen. In Den Haag ging het duel wat moeizaam voor de thuisclub, ADO kwam 0-2 en 2-3 achter maar won uiteindelijk met 4-3 van PEC Zwolle. De 1e helft bij ADO Den Haag kreeg er 8 minuten blessuretijd bij, Frederique Nieuwland van ADO had haar avond niet, eerst schoot ze zeer ongelukkig een o.g. en vlak voor rust verliet ze het veld op een brancard nadat ze een tegendoelpunt had voorkomen, maar dit ging ten koste van een blessure, de doelpaal gaf namelijk niet mee, veel beterschap voor Frederique.

De namen van de doelpuntenmakers van PEC waren pas zeeeer laat bekend, erg jammer dat PEC geen twitteraar tijdens de wedstrijd heeft, (het verslag was daarentegen zeer snel klaar) en PSV en Heerenveen zo af en toe, of ze geven soms alleen zeer summiere berichtgeving aan het eind van het duel.

Hartelijke dank voor de trouwe twitteraars van ADO, Ajax en Achilles, zij plegen goede PR voor hun club. FC Twente en Telstar behoren ook tot de trouwe twitteraars, maar hun duel is op zaterdag 18 nov. 2016, aanv. 19.30.uur.

ADO Den Haag - PEC Zwolle   (0-2)   4-3    ........ klik hier voor het verslag
16e min. 0-1 Frederique Nieuwland (eigen inzet)

Voorbeschouwing

Spanning is er niet meer in de top, maar wel spanning om plek 4. Er komen nu  drie teams voor in aanmerking. U weet het nog, dit seizoen wordt na 21 rondes met een play off gestart voor de bovenste vier clubs. Koploper Ajax ontvangt debutant Achilles'29, PSV zal revanche willen op Heerenveen en ADO wil ook revanche op hun nederlaag van vorige week en ontvangen thuis de voetbalsters van PEC uit Zwolle.
Een dagje later wordt FC Twente vs SC Telstar gespeeld.

Het betreft speelronde 10 alweer en alle duels vangen 19:30 uur aan.

ADO Den Haag - PEC Zwolle

Datum: Vrijdag 18 november 2016 | 19:30 uur

Locatie: Stadion Kyocera te Den Haag

De laatste ontmoeting was op vrijdag 23 september 2016, speelronde 3. ADO won nipt met 0-1, doelpunt in de 76e minuut van Victoria Pelova. Toen stond ADO bovenaan, nu inmiddels afgezakt naar de 3e plaats. Helaas PEC blijft onderaan en wacht nog steeds op hun 1e overwinning van het seizoen.

Dit duel is al 17 maal eerder gespeeld. Vrijdag dus de 18e ontmoeting. ADO heeft 12 maal de partij gewonnen.
Slechts 2 maal wist PEC Zwolle de 3 punten te pakken, drie maal dus een gelijkspel.

Ajax - Achilles'29

Datum: vrijdag 18 november 2016
Betreft: speelronde 10
Locatie: De Toekomst te Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur

Ajax is nog steeds de koploper van de Eredivisie Vrouwen. Beide teams hebben elkaar eenmaal ontmoet en dat was op vrijdag 23 september van dit seizoen, speelronde 3.
Marjolijn van den Bighelaar scoorde in die wedstrijd twee maal en is inmiddels de Topscorer van de Eredivisie Vrouwen!

PSV - SC Heerenveen

Locatie: De Herdgang te Eindhoven

PSV behaalde vorige week tegen koploper Ajax een nipte nederlaag, daarentegen wist SC Heerenveen verrassend te winnen van ADO Den Haag. Dit is de return van ronde 1.

Het zal de 12e ontmoeting worden. PSV heeft vijf maal gewonnen, Heerenveen trok driemaal aan het langste eind en drie maal werd het een gelijkspel. De laatste ontmoeting was een verrassing want Heerenveen won thuis op Skoatterwald met 2-1. Ook vorige week boekten zij aldaar een overwinning op de nummer 3, ADO.
Heerenveen knokt voor de play offs en voelt de hete adem van SC Telstar die evenveel punten hebben in hun nek. SC Telstar speelt een dagje later.
PSV staat 6e en moet winnen om ook nog in aanmerking te komen voor die 4e plek!

FC Twente - SC Telstar

Datum: zaterdag 19 november 2016

Locatie: Slangenbeek ATC'65

Return van speelronde 5, ook toen werd het duel een dag later gespeeld wegens de Champions League verplichtingen van FC Twente.

De 15e ontmoeting tussen beide elftallen, waarvan FC Twente slechts eentje van verloor en slechts eentje gelijk speelde.
Vorig seizoen wisten de Enschedenaren vier maal te winnen en 25 goals te scoren (gemiddelde dus van 6 goals per wedstrijd)!!!
Ook het laatste duel in ronde 5 werden 4 goals gescoord, drie voor FC Twente (1-3).   De enige overwinning voor de Witte Leeuwinnen dateert van 27 januari 2012. Telstar won met 2-1, het was het Eredivisie seizoen 2011-2012.

Maar SC Telstar vecht voor de play offs en boekte vorige week weer een overwinning. Ze hebben nu 2 duels op rij gewonnen.
Telstar staat vijfde.

Topscorer

Topscorerslijst

Ook dit seizoen houdt Vrouwenvoetbalnederland de Topscorers weer in de gaten!

Onderstaande topscorerslijst van ronde 10 is compleet. Er is in de 10e ronde 16x gescoord en het totaal aantal doelpunten staat nu op 142.

Marjolijn van den Bighelaar, de huidige topscorer, heeft niet gescoord en blijft staan op 8 doelpunten. Vanity Lewerissa komt almaar dichterbij, vanavond scoorde zij 2x. Katja Snoeijs van Telstar scoorde tegen FC Twente en staat nu samen met de Twente speelsters Ellen Jansen en Lineth Beerensteyn op 5 doelpunten. Pia Rijsdijk en Desiree van Lunteren zijn op 4 doelpunten gekomen en in het rijtje van 3 doelpunten zijn bijgekomen: Maxime Bennink, Myrthe Moorrees en Sharona Tieleman.