Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - Noordzee | Ronde 21 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FSG wint laatste thuisduel tegen Noordzee

Vrijdagavond 20 april staat voor FSG de laatste thuiswedstrijd van de Eredivisie Zaalvoetbal op het programma. In de Stadssporthal in Sittard is Noordzee uit Den Haag te gast. Na verliespartijen tegen Arch. Nieuweboer en Os Lusitanos staat er voor FSG weinig meer op het spel. Het team bivakkeert al de hele tweede seizoenshelft op de vijfde plaats en de vierde plaats is nog het hoogst haalbare. Noordzee staat voorlaatste en kan nog een plaats hoger eindigen op de ranglijst ten koste van Lake Valley.

FSG verschijnt aan de start met Mariëlle Janssen, Dounia Ben Bouazza, Rian Geelen, Lianne Esseling en Vivian van Wijk. FSG begint de wedstrijd direct goed. Al in de tweede minuut tekent Lianne de eerste treffer aan. Vanuit een vrijwel onmogelijke hoek schiet zij de 1-0 binnen. Amper een minuut later is het weer raak. Opnieuw is het Lianne die scoort en FSG daarmee op een comfortabele 2-0 voorsprong brengt. De thuisploeg speelt aanvallend en schept zich veel kansen. Het derde doelpunt is dichtbij wanneer Shirley Kocacinar achterin de bal onderschept en met Rian een goede aanval opzet. Anne Fröhlichs komt dan een teenlengte te kort om de bal over de lijn te glijden. In de zesde minuut krijgt Noordzee een levensgrote kans op de aansluitingstreffer wanneer FSG-keepster Vivian handig wordt uitgespeeld. Shirley kan de bal ternauwernood van de lijn halen.

In de minuten die volgen creëert FSG kans op kans maar Lianne (vrije trap over), Dounia (tegen keeper), Rian (op paal), Shirley (tegen keeper) en Mariëlle (bal van de lijn gehaald) verzuimen de derde treffer te maken. Noordzee komt er zo nu en dan gevaarlijk uit, maar mist de handelingssnelheid om FSG daadwerkelijk te verrassen. In de achttiende minuut is de 2-1 dichtbij. Een vlammend schot eindigt op de lat van het FSG-doel. Twee minuten later laat Shirley een fraai staaltje techniek zien wanneer zij op volle snelheid de bal terughaalt en op koele wijze de 3-0 binnenschiet.

De tweede helft begint met een uitstekende kans voor FSG, maar het is Noordzee-aanvalster Ramona Lukassen die in derde minuut het eerste Noordzee-doelpunt maakt. In deze fase van de wedstrijd zijn de ploegen meer aan elkaar gewaagd en krijgt zowel FSG als Noordzee gevaarlijke kansen. Rian ziet een bal opnieuw via de paal uit het doel kaatsen. De tegenaanval die daaruit voortvloeit wordt door Vivian knap gered. In de elfde minuut krijgt Shirley een gele kaart en daarmee is zij geschorst voor de laatste wedstrijd. De vrije trap die volgt wordt in twee keer door Lyzzie van Diepen ingeschoten. Met de 3-2 op het bord gaat FSG nog acht spannende minuten tegemoet. Een minuut later heeft Noordzee de gelijkmaker op de voet, maar Vivian weet dit te voorkomen. FSG gaat dan naarstig op zoek naar de 4-2. Het team creëert veel kansen, maar lijkt de overtuiging te missen om de vele aanvallen goed af te ronden. Een minuut voor tijd maakt Shirley een einde aan de spanning met de vierde treffer voor de thuisclub. In dezelfde minuut zet Lianne na een fraaie soloactie de verdiende eindstand op het bord: 5-2.

FSG reist volgende week af naar Alkmaar voor de laatste wedstrijd tegen Dansschool Biersteker. Noordzee speelt thuis tegen koploper Os Lusitanos