Ook Onder 19 naar het EK 2017!

De 3e wedstrijd van Onder 19 tegen Frankrijk was het allesbeslissende duel. Het was een ongelooflijke spannende wedstrijd, maar er vielen (gelukkig) geen doelpunten en dan mag Nederland naar Noord Ierland, PROFICIAT. Portugal - Slovenie 1-1.

Bondscoach Jessica Torny begon met de volgende basisformatie: 01. Lize Kop (GK) (C), 02. Noah Waterham, 04. Vera ten Westeneind, 05. Aniek Nouwen, 07. Nadine Noordam, 08. Eva van Deursen, 09. Joelle Smits, 10. Quinty Sabajo, 14. Caitlin Dijkstra, 15. Kayleigh van Dooren, 17. Victoria Pelova.

Kort verslag

Na het eerste fluitsignaal kwam meteen de Franse Furie los. In het eerste kwartier kwam Nederland er niet aan te pas. Keepster Lize Kop had het druk en kreeg in de 16e minuut bovendien een gele kaart.

Nederland kom op, wordt wakker en stroop de mouwen op. Hoe graag wil je naar Noord Ierland?

Na een half uur de eerste aanval van Oranje, een vrije trap van Joelle Smits op Quinty Sabajo maar zij miste het doel. Nog steeds is Oranje nog niet onder de Franse druk gekomen en Lize Kop maakte haar 7e redding. Na een Franse overtreding mist nu Nadine Noordam het doel, Nederland 2 doelpogingen en Frankrijk staat op 8. In de 22e min. krijgt ook Quinty Sabajo geel. Zo moeilijk heeft Nederland het nog niet eerder gehad. In blessuretijd krijgt Laurent (FRA) geel, neemt Nadine Noordam een vrije trap maar de bal mist het doel. Na ruim 3 minuten blessuretijd breekt de rust aan, er is niet gescoord en dat is in dit geval nog steeds in het voordeel van Nederland. Nu even bijkomen.

Geen wissels in de rust en in het eerste gedeelte van de 2e helft gaat het spel over en weer. Zou de Franse Furie enigszins vermoeid zijn? In de 64e minuut wordt er door beide teams een wissel ingebracht, voor Nederland komt Kay-Lee de Sanders erin voor Caitlin Dijkstra.
Meteen daarna weer een save voor Lize Kop. De Franse Karadjov krijgt ook een gele kaart.
Nederland komt iets onder de druk vandaan en meteen gaat Frankrijk weer wisselen en aanvallen.
Het is ongelooflijk spannend, nog een klein kwartiertje volhouden en wat gaan die minuten dan langzaam..... In de 1e helft kwamen er zonder wissels bijna 4 minuten bij, hoeveel komen er nu bij? In de 90e min. gaat Joelle Smits naar de bank en voor haar komt Rebecca Doejaaren erin.
De Haantjes willen natuurlijk winnen en zijn aan hun slotoffensief bezig.
Nederland doet er alles aan om het spel te vertragen of te storen, dus in de 4e minuut blessuretijd nog een Nederlandse wissel, Jamie Altelaar komt erin en Quinty Sabajo gaat eruit. En YESSSS het is afgelopen en Nederland gaat naar Noord Ierland, GEWELDIG. Grote pluim voor het gehele team, maar de grootste pluim naar Lize Kop.