A+ R A-

Voetbal is niet weggelegd voor vrouwen

Het was een heerlijke zonnige dag toen ik op een terras, al genietend van een drankje, opgeschrikt werd door een hartverscheurende kreet. Even verderop op een stukje gras zag ik nog net een uitgestrekt been dat al graaiend een bal wilde bemachtigen.
De kreet van het slachtoffer werd daarna vervolgd door het rollende lichaam dat pas tot stilstand kwam enkele meters waar de aanval op leven en dood begon. Althans, gemeten naar het geluid kan de actie niet anders vertaald worden dan als zodanig.

Naast mij reageerden 2 vrouwen op het incident en verschoven de stoelen waarop ze zaten om eerste hulp aan te bieden.

Lees meer...

Gezocht: vrouwelijke coaches

Al meer dan één miljoen kaarten verkocht voor alle komende wedstrijden van de WK vrouwen in Canada. De sport is volwassen aan het worden. Het spel dat de deelnemende landen vertoond mag er doorgaans ook zijn. We zijn blij met de ontwikkelingen rondom het vrouwenvoetbal in het algemeen. Toch! Of……?

Hoeveel vrouwelijke coaches tijdens dit WK
Nee, toch niet! Want vanaf de start van deze WK was de interesse ook gevestigd op wie en hoe de coaches zijn en hoe zij het er vanaf brengen.
Wereldkampioenschappen voetbal voor vrouwen en…wat schetst de verbazing: van alle 24 deelnemende landen bleef de speurneus hangen op…slechts 7 vrouwelijke  hoofdcoaches!

Lees meer...

Het is weer mei

Cyclus van een Grassprietenopperhoofd

Het hoogtepunt van het opperhoofd der grassprieten begint op het laagtepunt van een voetbalseizoen.

In de maanden juni, juli en augustus ligt de voetbalcompetitie op zijn achterste. Koning Voetbal wordt begin juni en soms al in mei, door alle grassprietencommissies in Nederland verbannen naar het kunstgras, de straatstenen, zand- of bosgrond. De grassprietenopperhoofden komen bij bosjes uit hun schulp en bestuderen het armetierige natuurgrasveld. Zij komen tot de conclusie dat hun afgeknapte grassprieten de gelegenheid moeten krijgen om zich in alle eenzaamheid op te kunnen richten.

Lees meer...

Sport op wereldniveau gaat over vallen en….opstaan!

Lees hieronder de mijmeringen van een achtergebleven speelster die zich waande in het keurkorps van een nationale voetbalteam.

 

“Met gemengde gevoelens kijk ik naar boven. Het geluid van aanzwellende motoren blijft nog lang in mijn oren grommen. Een vliegtuig richting het verre. Zou deze ook naar Canada gaan? Misschien,  misschien niet. Mijn hart bonkt bij die gedachte. Canada. Het toestel wordt alsmaar kleiner en kleiner. Ik weiger een traan te laten, draai me om en pakt m’n spullen. Het kan me allemaal gestolen worden. Het leven is waardeloos. Voetbal is voor idioten die geloven dat eerlijkheid ergens op het groene grasveld te vinden is. Niet dus. Mijn dromen in flarden en dat alleen maar omdat een bondscoach niet gelooft in mijn kunnen. Niets ziet in een positieve bijdrage die ik kan leveren binnen de groep. Voorbijgaat aan jarenlange betrokkenheid in het voetbal. Toch een traan die ik snel wegpinkt”.

 

Tsja…dromen in diggelen, haatgevoelens die opzwellen, een voetbal die je gestolen kan worden. Er zullen nogal wat speelsters zijn in de wereld die op dit moment diep ongelukkig zijn. Die zichzelf op de kunstgrasvelden in Canada de ene onnavolgbare actie na de andere zag maken. Maar….die gewoon is achtergebleven.

Lees meer...

Waarom doe ik dit?

Vraag ik me af als het zondagochtend 08:00 uur is en mijn favoriete liedje op mijn GSM begint te spelen als wekker. Met een half oog open om te zien hoe laat het is, snooze ik voor de eerste keer en laat even doordringen welke dag het is en wat ik moet gaan doen. Ik besef dat het “match-day” is en weet dat ik niet terug in slaap mag vallen, anders kom ik te laat.

Lees meer...