A+ R A-

Eredivisie Zaal nieuwe seizoen

Update: Het competitieprogramma van het seizoen 2016-2017 staat op onze site. Het nieuwe seizoen 2016-2017 zal voor de Eredivisie vrouwen beginnen met een Super Cup op vrijdag 2 september, deze zal gaan tussen vv Pernis en Os Lusitanos. De competitie start op vrijdag 16 september. De beker zal starten op vrijdag 9 september.

De Eredivisie Vrouwen Zaal start met 12 teams. De huidige 10 teams plus FC Gelre en ZVV Avanti uit Stiens. Voor FC Gelre betekent het een terugkeer op het hoogste niveau. Het is zelfs Landskampioen geweest in het seizoen 2011-2012.

Klik hier voor het competitieprogramma van het seizoen 2016-2017!!

 

04-05-2016:

Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal naar 12 ploegen

Komend seizoen 2016-17 bestaat de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal uit 12 ploegen. Dit seizoen speelden er 10 ploegen in de hoogste klasse van Nederland.
Vijf seizoen geleden startte ambitieuze clubs en de KNVB met een Eredivisie vrouwen. Voor de verenigingen was dit een hele uitdaging. De kosten en de reisafstanden namen toe en van de vrijwilligers werd er steeds meer gevraagd. In de afgelopen jaren wisselde het aantal teams ook.

 

Nieuwe clubs
De clubs die dit seizoen de stap naar de Eredivisie maken zijn FC Gelre en Avanti/Keuning/Advocaten. Beide ploegen hadden enkele jaren geleden ook een plek in deze competitie. FC Gelre werd in het seizoen 2011/'12 landskampioen door in de finale Os Lusitanos te verslaan. Het toenmalige Avanti kon in het seizoen 2011-2012 het seizoen niet afmaken door verschillende omstandigheden.

 

Huidige clubs
De clubs die nu in de Eredivisie spelen hebben aangegeven ook volgend jaar op dit niveau te spelen. De huidige Eredivisie bestaat uit: vv Pernis, Os Lusitanos, Drachtster Boys, drs. Vijfje, Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau, Pro Futsal Club, Zuid-Oost United, Hovocubo, Dansschool Biersteker/Plubos en KTP Nieuw Roden.
Enkele van deze clubs hebben talentendagen voor meiden O18 gehouden om in het komend seizoen te komen tot een Eredivisie voor deze groep