Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - Pernis | Ronde 9 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Toeschouwers : 15

Verslag van FSG
Door Petra van Zandvoort

FSG niet opgewassen tegen Pernis

Afgelopen vrijdag stonden FSG en Pernis voor de tweede keer binnen een week tegenover elkaar. Ditmaal stond de inhaalwedstrijd uit ronde 9 van de Eredivisie Zaalvoetbal op het programma. Vorige week in Rotterdam wist Pernis de volle winst binnen te halen. FSG zint daarom op revanche in eigen huis, maar realiseert zich eveneens dat dit moeilijk gaat worden. De jeugdige selectie van Paul Beckers mist niet alleen de nodige ervaring, maar heeft ook te maken met lichte blessures bij een aantal bepalende speelsters. Zo speelt Shirley Kocacinar met een gekneusde rib en heeft Charlotte Schings al enige weken lichte hamstringklachten.

FSG start met Marloes van der Vlugt, Annika Pluymen, Jiska Theunissen, Shirley en Charlotte. In tegenstelling tot vorige week begint Pernis scherp aan de wedstrijd. De eerste gevaarlijke kans is dan ook voor de Rotterdammers. Francisca Schols schiet hard in, maar Marloes weet redding te brengen. FSG gaat eveneens fel van start, maar beperkt zich in de eerste minuten van de wedstrijd vooral tot kort verdedigen. Een overtreding in de vierde minuut resulteert in een vrije trap die Suzanne Bakker strak inschiet: 0-1. In dezelfde minuut krijgt Shirley een uitgelezen kans op een snelle gelijkmaker, maar zij ziet haar schot naast het doel verdwijnen. Hoewel Pernis goed druk zet op FSG, komen de Limburgse vrouwen meer in de wedstrijd. Shirley verschijnt een aantal malen gevaarlijk voor Pernis-keepster Jora Wolfgram en ook Mariëlle Janssen probeert Jora enkele malen listig te verschalken. Dit lukt echter niet. Pernis zet daar goede kansen tegenover van Lenie Mendes Fernandez en Edwina Buitenman. Met kunst en vliegwerk weet Marloes de 0-2 van de lijn te halen en het schot dat uit Chayenne Corstjens uit de counter weet te produceren, mist helaas kracht. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft gaan de vrouwen rusten met een 0-1 stand op het scorebord. Het spel van FSG laat zich het best kenmerken als ‘net niet’.

Ook in de tweede helft gaat Pernis fel van start en heeft FSG direct een aantal overtredingen nodig om de Rotterdamse vrouwen af te stoppen. In de derde minuut zet Suzanne Bakker de 0-2 op het bord uit opnieuw een feilloos ingeschoten vrije trap. FSG legt twee mooie aanvallen op de mat, maar weet weer niet te scoren. Wanneer Francisca Schols langs alles en iedereen de 0-3 binnenschiet is het verzet van FSG gebroken. Shirley, Charlotte en Annika worden vervolgens gespaard, omdat zij zaterdag voor Fortuna Sittard ook een belangrijke wedstrijd moeten spelen. Binnen drie minuten staan dan de 0-4 (Lenie Mendes Fernandez), 0-5 (Suzanne Bakker) en 0-6 (Rochella Becker) op het bord. FSG kan helaas niet meer voor enig gevaar zorgen. Zelfs een eretreffer zit er niet meer in, wanneer Jiska en Mariëlle hun 10-meter trap over en naast het Rotterdams doel zien gaan. FSG-keepster Marloes krijgt drie 10-meter trappen te verwerken en weet er twee te redden. Alleen Suzanne Bakker weet Marloes te verschalken en laat haar vierde doelpunt aantekenen: 0-7. Rochella Becker zet uiteindelijk de 0-8 eindstand op het bord.

Pernis weet zo binnen een week FSG zes punten afhandig te maken en nestelt zich op de tweede plaats. FSG zakt naar de zesde plaats en kan zich opmaken voor de tweestrijd met streekgenoot Lake Valley op vrijdag 19 april.

Verslag van Pernis
Door Wendy Rietveld

Na de 5-1 van vorige week in Rotterdam mocht Pernis vandaag op bezoek bij FSG. Voor beide teams stond er niet echt iets meer op het spel, maar de Rotterdamse meiden kwamen om vertrouwen op te doen voor volgende week, de halve finale van de beker.

FSG begon net als een week eerder gedreven aan de wedstrijd, het team van Paul Beckers kon vrijuit voetballen en zou vandaag proberen het de tegenstander lastig te maken. Hier slaagde zij in eerste instantie goed in. De beste kansen waren echter voor de gasten. Eerst een schot van Francisca Schols na een goed uitgespeelde aanval die nog gekeerd kon worden door Marloes van der Vlugt. Maar in de derde minuut had zij geen antwoord op een vrije trap van Suzanne Bakker, die zij snoeihard binnen schoot. Niet veel later een lange bal op Shirley Kocacinar die de bal kundig aannam op de borst, maar vervolgens naast schoot. Het spel golfde op en neer en aan de andere kant speelde Marloes van der Vlugt de bal zomaar in de voeten van Suzanne Bakker. De goalie herstelde zelf door het schot van Suzanne te keren. Hierna een fase voor de thuisploeg waarin zij twee goede kansen kregen. Eerst was Jora Wolfgram alert op een poeier van Shirley Kocacinar, hierna miste Mariëlle Janssen het doel op een haar na. FSG bleef aanzetten en proberen en stoomde weer eens op. Francisca Schols zette echter goed door, veroverde de bal en stuurde Lenie Mendes Fernandes weg. Zij schoot, gehinderd door een tegenstander, naast.
Direct erna een schot van Edwina Buitenman die via de kluts met Lenie Mendes Fernandes en keepster Marloes van der Vlugt nog net van de lijn gehaald werd. Vlak voor rust nog een kans voor FSG. Mariëlle Janssen en Jora Wolfgram gleden naar de bal, maar de keepster kwam als winnares uit de strijd.

Gelijk na de pauze een schitterende aanval van Pernis via Arlette Almeida, Rochella Becker en uiteindelijk Suzanne Bakker die de bal vanuit de lucht net naast schoot. De captain was twee minuten later wel succesvol toen zij een vrije trap, identiek als in de eerste helft, hard binnen schoot. Eigenlijk kun je stellen dat de thuisploeg er in de tweede helft niet meer aan te pas kwam. Het was Pernis wat voetbalde en hiervoor in minuut 27 de beloning kreeg. Een pass vanaf de zijkant van Suzanne Bakker werd door Lenie Mendes Fernandes bij de tweede paal ingetikt. Jiska Theunissen probeerde het wel nog van afstand maar moest in Jora Wolfgram haar meerdere erkennen. Een minuut na de 0-3 een snelle uitbraak van Suzanne Bakker die wederom een bal op maat afleverde aan Lenie Mendes Fernandes, 0-4. Direct erna een soortgelijke aanval, maar dit keer schoot Lenie naast. Nog binnen het half uur spelen scoorde Suzanne Bakker haar derde treffer uit een vrije trap. En in dezelfde minuut een weergaloze actie van Arlette Almeida die een tegenstander op het verkeerde been zette en de bal prima passte op de meegelopen Rochella Becker, 0-6. Na 32 minuten spelen stonden beide ploegen op vijf overtredingen wat enkele tien meter trappen opleverde. De eerste werd door Arlette Almeida gemist, vlak erna schoot Jiska Theunissen over. Pernis kreeg de kans de score uit te breiden. Suzanne Bakker onderschepte weer eens een bal en speelde Rochella Becker in.
Die omspeelde simpel de keepster, maar had daarna te lang nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor zij naast mikte. In de 37e minuut wederom een tien meter trap voor Pernis die door, wie anders dan captain Suzanne Bakker werd binnen gepunterd.
Met een schitterende steekpass stuurde de captain nog geen minuut later Rochella Becker weg, die haar tegenstander uitspeelde en tekende voor de 0-8. Zowel FSG als Pernis kregen nog een tien meter trap, maar die werden gemist door Mariëlle Janssen en Rochella Becker.

Vandaag stelde Pernis pas orde op zaken in de tweede helft en liep het aan de hand van captain Suzanne Bakker (vier goals en drie assists) uit naar deze ruime zege. Het besef is er wel dat het volgende week niet zo makkelijk zal gaan, dan is het alles of niets en erop of eronder!

04’ 0-1 Bakker
23’ 0-2 Bakker
27’ 0-3 Schols
28’ 0-4 Mendes Fernandez
30’ 0-5 Bakker
31’ 0-6 Becker
37’ 0-7 Bakker
38’ 0-8 Becker

FSG: Marloes van der Vlugt, Chayenne Corstjens, Jiska Theunissen, Shirley Kocacinar, Charlotte Schings, Annika Pluymen, Mariëlle Janssen, Dounia BenBouazza

Pernis: Suzanne Bakker, Francisca Schols, Arletta Almeida, Samira Elbiyar, Rochella Becker, Edwina Buitenman, Idiliene Mendes Fernandez, Jora Wolfgram