Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - FC Twente | Ronde 11 | Eredivisie Veld 2016-2017

(1 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 december 2016
Speellocatie: MAC3Park

Zwolse vrouwen verliezen ondanks sterke eerste helft

Vrijdagavond stond een Overijssels onderonsje op het speelschema in de Eredivisie Vrouwen. In het MAC3PARK stadion ontving de vrouwenselectie van PEC Zwolle landskampioen FC Twente Vrouwen. Voor onder meer Maxime Bennink, Nurija van Schoonhoven en Joos van Os een bijzonder affiche. Dit aangezien deze speelsters een verleden hebben bij de tegenstander uit Enschede. Nadat beide teams een minuut stil zijn geweest, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia, floot scheidsrechter Marije Deuring voor het begin van deze wedstrijd.

Het is PEC Zwolle Vrouwen dat de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt. Yvette van Daelen wordt de diepte ingestuurd, behoudt het overzicht en legt de bal terug op Bennink. De flankspeelster kapt haar opponent uit, schiet, maar het is doelvrouw Barbara Lorsheyd die haar inzet pareert. Na ruim een kwartier te hebben gespeeld krijgen de Blauwvingers de volgende mogelijkheid. Een voorzet op maat vanaf de rechterkant van Rebecca Doejaaren komt op het hoofd terecht van Esmee de Graaf. De rappe aanvaller wint het luchtduel, maar kopt de bal recht op Lorsheyd af. De keepster kan haar kopbal hierdoor tegenhouden. Het PEC Zwolle vrouwenelftal speelt in de beginfase geconcentreerd en combineert bij vlagen goed. Dit resulteert in de 23 e minuut in de 1-0 voor de thuisspelende ploeg. Doejaaren wordt goed de diepte ingestuurd. Ze ziet dat Lorsheyd ver voor haar doel staat en waagt een poging. Dit blijkt een goede keuze, want via de vingertoppen belandt de bal tegen de touwen. Deze voorsprong blijft echter niet lang op het scorebord. FC Twente Vrouwen creëert weinig, maar blijkt wel effectief. Zo wordt de eerste echte kans direct tot een doelpunt gepromoveerd. Jill Roord glijdt samen met PEC Zwolle Vrouwen-verdediger Anouk van Vilsteren uit, waarna het leer voor de voeten komt van Eshly Bakker. Beheerst schuift ze de bal in de 27 e minuut de verre hoek in: 1-1. In het restant van de eerste helft zijn beide elftallen nog wel enkele keren dreigend, maar gescoord wordt er niet meer. Zodoende gaan de provinciegenoten met een 1-1 tussenstand de rust in.

Het is duidelijk met wat voor intenties de bezoekers uit Enschede uit de kleedkamer zijn gekomen. PEC Zwolle Vrouwen wordt onder druk gezet en de bezoekers creëren mogelijkheden. Na gemiste kansen van Bakker en Siri Worm (vrije trap) is het in de 59 e minuut wel raak voor de vrouwenploeg van FC Twente. Worm krult de bal voor, waarna Bakker het leer hard achter Olthuis kopt: 1-2. PEC Zwolle Vrouwen probeert er wel uit te komen, maar de regerend landskampioen is de formatie van trainer/coach Carin Meesters-Bakhuis steeds een stapje voor. Dit leidt na ruim een uur te hebben gespeeld ook tot de 3-1. Wederom komt Bakker op het scoreformulier. Ze werkt de bal subtiel in de verre hoek, voorbij de kansloze Zwolse keepster. Na nog goede kansen voor onder andere Roord en Ellen Jansen, maar dito reddingen van Olthuis, bepaalt Renate Jansen de stand uiteindelijk op 1-4.

Ondanks de nederlaag kunnen de Zwollenaren terugkijken op een goede eerste helft, waarin het lang weerstand bood tegen het hoog geklasseerde elftal uit Enschede. Volgende week staat om 19.30 uur het duel met Ajax Vrouwen op het programma in het MAC3PARK stadion.