Wedstrijdverslag: FC Plubos - Os Lusitanos | Ronde 17 | West I Zaal - 2010-2011

Wedstrijddatum: vrijdag, 21 januari 2011
Aanvangstijd: 20:05 u

Plubos behaald een sensationele zege op kampioenskandidaat Os Lusitanos'

Vorige week was er kansloos verloren tegen koploper Nieuweboer. Dit keer kwam nummer twee Os Lusitanos op bezoek. Toch had Plubos er vertrouwen in, Chantal Pluijmers was er weer bij na een blessure, dus miste Plubos alleen nog Marianne Pluijmers.

De openingsfase was niet geheel foutloos, Os Lusitanos ging volop in de aanval en Plubos had het moeilijk de bal in de ploeg te houden. Os Lusitanos hanteerde vaak de crosspass en dit had al in de 3e minuut resultaat, toen Ilja van der Deure zo'n pass nipt kon onderscheppen, maar hierdoor de bal per ongeluk in eigen doel werkte. In de loop van de eerste helft kwam Plubos meer in hun spel en werden de counters steeds gevaarlijker. Een aantal schoten van Brigitte Pluijmers gingen naast het doel en uit een corner schoot Ilja van der Deure net over.
Os Lusitanos werd gevaarlijk uit een één-twee, maar Nanouk Groentjes redde goed. Mona de Voogd kon aan de andere kant bij de tweede paal net niet binnenschieten. Kort daarna gaf Chantal Pluijmers de bal tweede paal, waar Deborah Cordes de paal raakte. In de rebound wist Ilja van der Deure er 1-1 van te maken. Os Lusitanos kwam ook nog een aantal keer goed door, maar vonden steeds Nanouk Groentjes op hun weg.

In de tweede helft ging Os Lusitanos meer druk te zetten. Os werd onder andere gevaarlijk met een crosspass die goed ingekopt werd en op de lat eindigde. Het spel werd steeds opener, omdat Plubos proefde dat er meer in zat dan een gelijkspel. Halverwege de 2e helft draaide Brigitte Pluijmers goed weg bij haar tegenstander en zette Plubos met een beheerst schot op voorsprong. Os schroefde het tempo op en creerde wel kansen, maar miste wat geluk bij de afwerking. Nanouk Groentjes hield de bal iets te lang vast en kreeg een vrije trap tegen op de rand van de cirkel. Plubos wist het schot van Suzanne Bakker nipt naast het doel te werken. Vijf minuten voor tijd gooide Nanouk Groentjes de bal diep naar spits Mona de Voogd, die de bal verlengde richting de opgekomen Brigitte Pluijmers. Deze kon vrij doorlopen richting doel en vergrootte de voorsprong voor Plubos.
Os Lusitanos deed kort daarna direct iets terug, Suzanne Bakker kon door het midden opkomen en alleen doorgaan. Zij schoot de bal beheerst langs de keepster. In de laatste drie minuten zette Os alles op alles en waren er nog meerdere hachelijk momenten voor het doel van Plubos. Ook Plubos werd via de counter nog een aantal keer gevaarlijk, maar er werd niet meer gescoord.

Zo wist Plubos een zeer verrassende overwinning te behalen en kan het weer omhoog kijken in de stand.