A+ R A-
Wedstrijdverslag: Heerenveen - PEC Zwolle | Ronde 2 | BNL Orange 2012-2013
Nederland Nederland
BNL Orange 2012-2013Print 

Heerenveen - PEC Zwolle
0 2
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 31 augustus 2012
Aanvangstijd: 17:30 u
Speellocatie: Skoatterwald
Toeschouwers : 350

Basisopstelling

Doel
Verdediging
Middenveld
Aanval

Tijdlijn

Wissel min 82 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Yvonne Ploeg <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Silvia Woudberg geel Min. 89 ::<br />Yvonne Ploeg geel Min. 52 ::<br />Vivianne Miedema geel Min. 47 ::<br />Aline Berg, van den
Wissel min 89 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Lydia Borg <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Jirre Biesen, den Wissel min 89 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Jennieke Pol, van der <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Marianne Brummelen, van geel Min. 89 ::<br />Judith Frijlink doelpunt Min. 90 ::<br />Marianne Brummelen, van doelpunt Min. 26 ::<br />Jirre Biesen, den

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
90doelpuntMarianne Brummelen, van
89Invaller Marianne Brummelen, van (Aanval)
 Gewisseld Jennieke Pol, van der (Aanval)
89Invaller Jirre Biesen, den (Aanval)
 Gewisseld Lydia Borg (Middenveld)
89geelJudith Frijlink
89geelYvonne Ploeg
82Invaller Silvia Woudberg (Aanval)
 Gewisseld Yvonne Ploeg (Aanval)
52geelVivianne Miedema
47geelAline Berg, van den
26doelpuntJirre Biesen, den

 Samenvatting

{tweetme}

Presentatie:
Voorafgaande aan de wedstrijd Heerenveen - PEC Zwolle werd een presentatie gegeven in horecagelegenheid Paul Kruger. Voorzitter van het stichtingsbestuur, Wim Anker, hield een betoog over de doorstart van Heerenveen. Hij stelde daarbij zijn medebestuursleden voor: Krijn Koolhof, Saartje Mul, Jan van Zanden, Annet Everaards en Andre Lourigt.

Wim Anker en ceremoniemeester Wim Jurg zetten verder de teamsponsors in het zonnetje met een speciaal Heerenveen-shirt. De sponsors zijn: Jako, Mobility Service, Fenor, Calafis, Paul Kruger, Double U, Makro, Vrijbuiter, Kjelvik, Unive, Promotext, igra, Anker & Anker, Van der Eems, De Leeuw, Constellation Company, Voetbalgolf.

Van de KNVB en de BeNeLeague waren er korte introducties van Bernard Fransen, Johan Verkouterik en Renee Heuvelman.
Tenslotte werden trainster Jessica Torny en haar staf voorgesteld waarna de speelsters van de selectie werden voorgesteld.
De goed bezochte presentatie werd besloten met een buffet.


HEERENVEEN komt tekort en moet de punten aan PEC ZWOLLE  laten
Door Bennie van de Vegte

De eerste thuiswedstrijd van Heerenveen werd opgeluisterd met het Friese Volkslied en de aftrap door Mevr. Annie van den Velden. Aanvankelijk zou de wedstrijd op een bijveld (kunstgras) gespeeld moeten worden maar rond de klok van 4 uur werd beslist dat  toch op het hoofdveld van Skoatterwald gespeeld kan worden.  PEC Zwolle moest het deze wedstrijd nog stellen zonder  spits Lisanne Vermeulen maar was vastberaden om het onnodige verlies tegen Telstar goed te maken. Heerenveen wilde met een nieuwe technische staf en een frisse jonge ploeg zich voor het thuispubliek van haar beste kant laten zien. PEC Zwolle ging voortvarend van start en Tessa Jager kwam al in de 4e  en 6e minuut  in de problemen. Zij moet met een paar pittige overtredingen redding brengen. De vrije trap van Sylvia Smit brengt  Jirre den Biesen al direct in scoringspositie maar haar kopbal ging over. De eerste aanvallen van PEC Zwolle was de opmaat voor een prima eerste helft waar Heerenveen weinig tegenover kon stellen. In de 9e minuut leek het al raak te zijn. Een mooie aanval over links werd afgerond door Marianne van Brummelen maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd wat overgenomen werd door scheidsrechter Sjoukje de Jong. PEC Zwolle liet het er niet bij zitten en probeerde via Maria Laura Aga, Sylvia Smit en Lianne de Vries, waarmee we gelijk het goede middenveld van  PEC Zwolle genoemd hebben, de verdediging van Heerenveen op te rollen. In de 17e minuut kon Heerenveen wat aan de aanval doen maar het schot van Ingrid Schuiten ging over het doel van Nadja Olthuis. In de 18e minuut stuurde Lianne de Vries een pass richting Judith Frijlink die een droomkans niet kon verzilveren. PEC Zwolle bleef maar aanvallen. Het duurde tot de 26e minuut. Een diepe bal werd door Aline van den Berg in de verdediging van Heerenveen niet goed beoordeeld en Jirre den Biesen komt alleen voor keepster Roxanne van den Berg. Jirre den Biesen pakte de kans met beide handen aan en scoorde mooi 0-1.

In deze fase van de eerste helft had PEC Zwolle afstand moeten nemen. Goede aanvallen en een handvol kansen voor Judith Frijlink, Sylvia Smit, Marianne van Brummelen en Jirre de Biesen werden door PEC Zwolle om zeep geholpen. Een enkele keer kon Heerenveen de verdediging van PEC Zwolle het lastig maken maar  meer dan een buitenspel geval van Wendy Mulder en een verrassend schot weer van Wendy Mulder kwam Heerenveen niet. In de slotminuten van de eerste helft probeerden zelfs de verdedigsters van PEC Zwolle, Kelly Gilissen en Jolijn Heuvels, verandering in de stand te brengen maar de stand bleef tot de rust 0-1.

De tweede helft laat twee ongewijzigde elftallen zien. Heerenveen lijkt van plan de zaken anders aan te willen pakken. De eerste de beste aanval van PEC Zwolle wordt door Aline van den Berg zozeer afgestopt dat het de eerste gele kaart oplevert. Daarna kan in de 46e minuut Vivianne Miedema gevaarlijk worden  maar Nadja Olthuis is goed bij de les. Dat is ook nodig want in de 47e minuut moet zij ook handelend optreden om een diepe bal van Heerenveen onschadelijk te maken. In de 49e minuut krijgt Heerenveen een corner maar dat levert meer irritatie op dan kansen en moet Vianne Miedema een gele kaart incasseren.

Het is een rommelige fase in de wedstrijd.  PEC Zwolle raakt de greep op het middenveld kwijt. Het regelmatig opkomen van Maruschka Waldus is verrassend voor PEC Zwolle en weet daarop niet snel een antwoord. Na 10 minuten heeft PEC Zwolle de zaken weer op orde en kan met name Lianne de Vries de voorhoede weer aan het werk zetten. In de 65e minuut is Heerenveen dicht bij een doelpunt.  Een hoge bal van Heerenveen levert de verdediging van PEC Zwolle problemen op. Nadja Olthuis kan de hoge bal niet goed pakken maar de scheidsrechter ziet een overtreding en daarmee is het probleem opgelost. Al snel daarna krijgt Heerenveen op links een corner .Er ontstaat een hachelijke situatie. Bij de eerste paal verzamelen zich een tiental speelster en de cornerbal komt middenin de melee van speelsters. Iedereen is het overzicht kwijt en de bal verdwijnt naast het doel.  De wedstrijd is spannend. PEC Zwolle laat teveel kansen liggen om de wedstrijd op slot te gooien en Heerenveen probeert met opportunistisch voetbal de gelijkmaker te scoren. In de 67e minuut een combinatie tussen Sylvia Smit, Lianne de Vries en Judith Frijlink levert een mooie kans op maar het afrondende schot gaat naast.

In de 72e minuut gaat Marianne van Brummelen op avontuur . Zij loopt alles en iedereen er uit maar voor de keepster van Heerenveen is er een aarzeling en daarmee de kans verkeken. In de 77e ziet Judith Frijlink, na een mooie voorzet van Kelly Gilissen, de kopbal op de lat uiteen spatten. In de 81 minuut brengt Heerenveen Yvonne Ploeg in het veld. In de 84e minuut is Vivianne Miedema  dicht bij de gelijkmaker maar de bal gaat net over. PEC Zwolle neemt het slotoffensief over en ziet weer een doelpunt voor buitenspel afgekeurd worden. Voor Judith Frijlink is het kennelijk allemaal te spannend en moet een gele kaart incasseren net als Yvonne Ploeg. In de 90e minuut is het dan voor PEC Zwolle eindelijk raak . De snelle Jirre den Biesen is rechts weg en legt de bal keurig in de voet van de meegekomen Marianne van Brummelen die geen fout maakt en 0-2 binnen schiet. In blessuretijd krijgt Nadja Olthuis nog de kans zich te onderscheiden. Een mooi schot van Wendy Mulder werd even mooi door Nadja Olthuis gestopt. In blessuretijd wisselt de coach van Zwolle. Lydia Borg komt voor Jirre den Biesen en Jennieke van de Pol komt voor Marianne van Brummelen. In de stand komt geen verandering en blijft 0-2.

Quote van de wedstrijd : “mijn kind staat weer op de goede plaats”

Verdiende overwinning voor PEC Zwolle
Door Henry Beekman

De Zwolse Vrouwen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. In de 8e minuut werd een doelpunt van Marianne van Brummelen wegens buitenspel afgekeurd. Een sterker PEC kreeg in de 12e minuut weer een goede kans. In de 23 e minuut een mooie aanval over rechts. De uiteindelijke voorzet werd onnauwkeurig door Marianne van Brummelen verwerkt. Direct daarna een goede kopkans van Judith Frijlink. sc Heerenveen kon maar bitter weinig tegen PEC ZwolleVrouwen inbrengen.

Balverlies in het centrum van sc Heerenveen stelde Jirre den Biesen in de 27e minuut de gelegenheid PEC ZwolleVrouwen aan de welverdiende voorsprong te helpen. Een hele mooie aanval via Mariska Kogelman, Jolijn Heuvels, Jirre den Biesen en Sylvia Smit gaf Judtih Frijlink de kans om de stand op 2 – 0 te brengen. De keepster van sc Heerenveen redde echter bekwaam. In de 45e minuut knalde Jolijn Heuvels van grote afstand de bal  vol op de paal.

Direct na rust kreeg sc Heerenveen een goede mogelijkheid door Vivianne Miedema.
Ook Jirre den Biesen wist het net niet voor PEC te vinden.
PEC komt onnodig in de problemen doordat veel kansen niet worden benut, 53e minuut Lianne de Vries en 58e minuut Maria Laura Aga.

De bal wilde maar niet in het doel van sc Heerenveen verdwijnen. Uiteindelijk wist Marianne van Brummelen na een prima voorzet van Jirre den Biezen in de 90e minuut de 2 – 0 aan te tekenen.
Een zeer verdiende overwinning van de Zwolse Vrouwen.


Statistieken:

Scheidsrechter: Mw. S. de Jong
Ass. Scheidsen: de heren G. Tafhimi en C. Dobre

Verslag: Bennie van de Vegte
Fotograaf: Leo Soeters