Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - Zuidoost United | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2012-2013

SV Lake Valley - Zuidoost United
6 4

Wedstrijddatum: vrijdag, 26 april 2013

LAKE VALLEY WINT LAATSTE THUISWEDSTRIJD TEGEN ZUIDOOST UNITED
Door Frank Brands

Vrijdagavond 26 april speelde Lake Valley de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in sporthal de Wetteling. Op het programma stond de wedstrijd tegen Zuidoost United uit Amsterdam. Lake Valley won haar uitwedstrijd in de competitie met 7-13.

Lake Valley start met Linsey, Beau, Yvon, Djarmelza en Lori. De eerste helft zijn er voldoende kansen voor beide ploegen en blijft het lang 0-0 door vooral de goede optredens van de doelvrouwen die hun ploegen voor tegentreffers weten te behoeden. Met nog een minuut te spelen is het uiteindelijk toch Lake valley dat op 1-0 voorsprong weet te komen. Het is Jessie die voor de voorsprong zorgt en dit is tevens de ruststand.

De tweede helft start lake valley met Linsey, Beau, Yvon, Jessie en Judith. In de 25e  minuut komt Lake Valley op een 2-0 voorsprong wanneer Kim een bal onderschept bij de middenlijn en alleen op goal af kan gaan. Ze maakt dit koelbloedig af. Een minuut later een foute intrap aan de zijde van Zuidoost United en Djarmelza weet hier wel raad mee, 3-0. Nog in diezelfde minuut lijkt de wedstrijd beslist als Lori zelfs de 4-0 weet te maken. Zuidoost United geeft niet op en komt middels een goed uitgevoerde counter op 4-1 in de 30e minuut. Niet veel later een penalty voor de gasten, maar deze wordt gestopt door Linsey. In de 32e minuut volgt de 4-2 na een fantastische actie van een van de speelsters van Zuidoost United. Lake Valley herpakt zich meteen en vanaf de aftrap is het judith die 8 seconden later de 5-2 op het scorebord zal noteren. Met nog 6 minuten is het toch weer een doelpunt voor de technisch vaardige ploeg uit Amsterdam, 5-3. Hierna volgt ook alweer snel de 6-3 en doelpuntenmaker is Jessie die haar 20e competitiedoelpunt weet te maken. In de slotfase zal er nog 1 doelpunt vallen en deze zal zijn voor de gasten, eindstand 6-4 in het voordeel van Lake Valley.

statistiek

19’ 1-0 Jessie Philipsen
25’ 2-0 Kim Bankers
26’ 3-0 Djarmelza van Putten
27’ 4-0 Lori Peeters
30’ 4-1 Zuidoost United
32’ 4-2 Zuidoost United
32’ 5-2 Judith Rouwenhorst
35’ 5-3 Zuidoost United
35’ 6-3 Jessie Philipsen
38’ 6-4 Zuidoost United