Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - Dansschool Biersteker | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2012-2013

SV Lake Valley - Dansschool Biersteker
5 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 22 maart 2013
Aanvangstijd: 20:30 u

Verslag Lake Valley – Dansschool Biersteker d.d. 22-03-13
Door Eline Roet

Na een lange busreis met wat tegenslag rond Amsterdam, de verkeerde kleedkamer en zaal, kwamen de speelster van Dansschool Biersteker om kwart voor 10 het veld op om te beginnen aan de belangrijke wedstrijd tegen Lake Valley. Dansschool Biersteker startte onverwacht scherp en stond na 16 seconden spelen al 0-1 voor door een goede assist van de sterk spelende debutante Denise Landsbergen op Sue-ranie Hok-A-Hin. Deze onverwachte snelle voorsprong konden zij echter niet lang vasthouden, want na 30 seconden gespeeld te hebben stond er 1-1 op het score bord na een slimme pass richting de tweede paal die goed werd ingetikt door Kim Bankers. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden met twee teams die graag aanvallend spelen. In de 3e minuut herhaalde de eerste minuut zich. Nathalia Santibanez Vargas scoorde van afstand de 1-2, om vervolgens direct de 2-2 tegen te krijgen, wederom door Kim Bankers.

Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, maar met veel meer kansen voor Lake Valley, strijden voor iedere meter om de volle punten te kunnen meenemen. Het is Lake Valley dat 2 minuten voor de rust op een verdiende 3-2 voorsprong komt door de goed vrij gelopen Lori Peeters.

Na de rust vecht Dansschool Biersteker voor wat het waard is, maar de kansen van Lisa de Groot en Sue-ranie Hok-A-Hin worden goed gestopt door de keepster van Lake Valley. Ook de schoten van Denise Landsbergen, Bianca Zeeman en Danielle Buis zijn geen verrassing voor haar. Biersteker lijkt onder de druk van Lake Valley vandaan te komen, maar toch weet Lori Peeters na 8 minuten de 4-2 in te schieten uit de rebound. Waar Dansschool Biersteker in andere wedstrijden het hoofd nog wel eens liet hangen bij een dergelijke achterstand, vecht het nu met opgeheven hoofd om de achterstand goed te maken. Maar het geluk is niet aan de zijde van Dansschool Biersteker en Jessie Philipsen schiet met nog vier minuten te spelen de 5-2 binnen.
In de laatste minuut bepaalde Denise Landsbergen de eindstand op 5-3.

Geen punten voor Dansschool Biersteker, maar op basis van de inzet konden zij met opgeheven hoofd de drie uur durende terugreis beginnen.