Wedstrijdverslag: Noordzee - Os Lusitanos | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Noordzee - Os Lusitanos
1 9
(1 : ) (5 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 27 april 2012

Os Lusitanos wint overtuigend in Scheveningen

Mocht men zich afvragen of het eerste jaar van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen een spannend seizoen is geweest, dan zijn er een aantal teams die volmondig ja zullen zeggen. Vrijdag 27 april was het eigenlijk beslissingsdag. Maar wederom viel die niet. Wie had gedacht dat fc Gelre zich zo terug zou vechten in de strijd om de landstitel? Had de beslissing vorige week in Amsterdam niet 'gewoon' moeten vallen? Hadden Pernis of Os Lusitanos het gedurende het seizoen niet al eerder moeten beslissen? Nee dus. Eind mei valt de definitieve beslissing pas. In een rechtstreeks duel zullen fc Gelre en Os Lusitanos uitmaken wie de felbegeerde schaal mee naar huis mag nemen.

Os Lusitanos moest eerst nog winnen van Noordzee. En ondanks dat de Scheveningse ploeg geen gelukkig seizoen kent, wisten de Amsterdammers maar net te winnen in eigen huis. Zonder wissel speelde Noordzee een goede verdedigende wedstrijd. Uitslag was 1-0. In sporthal de Blinkerd klonk om 21.30u het starsignaal van de wedstrijd. Een handjevol meegereisde fanatieke Os fans zaten nog maar net en werden al getrakteerd op een mooie aanval van de gasten. Binnen 45 seconden lag de bal achter de keepster. Gilanne passt in op Iris die aan de rechterkant opduikt voor de goal. Ze ziet Petra vrijstaan en Petra tikt de bal via de binnenkant van de paal binnen. Nog geen minuut later is wederom Gilanne die nu een lange pass op Petra geeft. Petra kan de bal meenemen en zo op de keepster af gaan. Ze omzeilt de uitkomende keepster en schiet simpel haar tweede goal van de wedstrijd binnen. In de vijfde minuut van de wedstrijd wordt er door een speelster van Noordzee hands gemaakt en de daarop volgende penalty werd gescoord door wie anders dan Petra. Met inmiddels drie goals op haar naam, vond de rest van het team tijd om in actie te komen. Iedereen wilde haar aandeel hebben in deze, eventuele kampioenswedstrijd. Gilanne gaat zich nadrukkelijker met de aanval bemoeien en ontfutselt de bal van de tegenstander. Ze gaat alleen op de goal af en weet de keepster te omzeilen. Ze kan zelf scoren, maar ziet Bouchra vrij voor de goal staan en ze speelt de bal af. De keepster doet nog een laatste poging om Bouchra af te stoppen, maar door te wachten tot de keepster ligt speelt Bouchra met een lob de bal over haar heen in de goal. Os Lusitanos voetbalt vrijuit en laat af en toe mooie aanvallen zien. De keepster van Noordzee heeft een aantal knappe reddingen en wordt zo nu en dan gesteund door de paal of de lat. Maar vier minuten voor tijd is het Iris wagemaker die aan de linkerkant goed doorzet en in de korte hoek de bal genadeloos hard in schiet. Met 5-0 op het scorebord is er voor Os Lusitanos niets aan de hand. Alleen dan een foutje op het middenveld bij Os. Hier kan Noordzee van profiteren en via een ongelukkige stuit beland de bal achter Jesca Willemsen.

In de rust wordt vooral via social media de wedstrijd tussen Pernis en Gelre gevold. De stand daar 0-2 voor Gelre. Bij de aanvang van de tweede helft hoort iedereen dat Pernis terug is in de wedstrijd en de stand op 1-2 heeft gezet. Os Lusitanos koestert nog even hoop als het start met de tweede helft. In de zevende minuut van de wedstrijd weet Iris de score uit te breiden naar 6-1. Kort daarna neemt Niña George een corner en Petra haalt vernietigend hard uit. Via de onderkant van de lat maakt zij haar vierde goal van de avond en zet 7-1 op het scorebord. Os Lusitanos houdt de druk hoog op Noordzee. Via een pass van Gilanne op Petra die met een actie haar directe tegenstander uitschakelt, ziet zij dat Niña vrijstaat. De bal komt bij Niña en die tikt simpel in. 8-1. De laatste goal wordt gemaakt door Gilanne. Met een fraai afstandsschot zet zij de eindstand op het scorebord, 9-1.

Direct wordt er gekeken wat er op twitter staat. De wedstrijd in Schiedam kent een winnaar, fc Gelre. Os Lusitanos is tevreden met de wedstrijd tegen Noordzee en sluit hiermee de reguliere competitie af als koploper. Weliswaar op doelsaldo en dat telt dan weer niet mee. Maar het team uit Amsterdam heeft altijd mee gedaan in de top 3. In Amsterdam leek het team onverslaanbaar. Alle speelsters hebben een geweldige start gemaakt in de Eredivisie vrouwen en kunnen met een tevreden gevoel terug kijken. Maar de maand mei wordt ongelofelijk spannend. Zoals men bij Studio Sport zegt, meimaand Finalemaand. En dat is zeker zo voor de meiden uit Amsterdam. Halve finale beker, beslissingswedstrijd voor het kampioenschap in de Eredivisie en mogelijk met het districtsteam ook een finale plaats. Het kan een heel mooi seizoen worden. En met dat gegeven gaan de speelsters en coach zich opmaken voor de eerste belangrijkste wedstrijd op 11 mei uit in en tegen Drachten.