A+ R A-

Eindhoven en t Zand gelijk aan kop

Op zondag 30 april verloor 't Zand 2 kostbare punten via een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Wormerveer, FC Eindhoven won met 9-0 van Venlosche Boys. FC Eindhoven heeft nu de koppositie weer overgenomen via een beter doelsaldo. FC Eindhoven en 't Zand staan precies gelijk, alleen heeft FC Eindhoven 4 doelpunten meer gescoord dan 't Zand. Wellicht heeft 't Zand vanmiddag het kampioenschap verspeeld en gaat FC Eindhoven er volgende week mee vandoor. Volgende week valt dus de beslissing. FC Eindhoven uit tegen Maarssen en 't Zand uit tegen Prinses Irene. Ook voor de 2 plaatsen in de nacompetitie is er nog geen beslissing gevallen, de strijd is hevig en ook daar valt volgende week de beslissing.

Op zaterdag 29 april nog steeds geen kampioen in de Topklasse. Volgend weekend zal de beslissing vallen en zal of Ter Leede of Buitenveldert zich kampioen mogen noemen. Er was echter wel een andere beslissing in de Topklasse, Woezik verloor, maakt hierdoor geen kans meer op nacompetitie en zal dus degraderen naar de Hoofdklasse.

In de Hoofdklasse degradeert Sporting'70 nadat het vandaag verloor van Oranje Nassau. Eerder al degradeerde HTC en werd RCL kampioen.

 

Lees ook  De Promotie en Degradatie regeling voor het nieuwe seizoen!

Dit artikel staat standaard op onze website onder Competities!

U kunt zelf een Statistische voorbeschouwing maken door simpel weg op het min tekentje te klikken waar straks de uitslag komt te staan!

 

Kampioenen en Degradanten

Kampioenen

- RCL - Kampioen Hoofdklasse Zaterdag (8 april 2017)

 

Gedegradeerd zijn:

Topklasse

- RKHVV
- Woezik

HK Zaterdag

- Sporting'70
- HTC

HK Zondag

- Victoria Boys
- Venlosche Boys
- Kolping Boys
- Someren

Het doek viel al eerder voor Victoria Boys, dat zal volgend seizoen actief zijn in de Eerste Klasse. Vorige week gebeurde dat ook voor Venlosche Boys plus Kolping Boys en deze week kwam Someren het kwartet volmaken.

Beslissingswedstrijden worden afgeschaft

zondag 15 mei 2016

Slecht nieuws voor liefhebbers van beslissingswedstrijden in het amateurvoetbal. Die gaan vrijwel zeker in zijn geheel verdwijnen, bevestigt de KNVB.

Vanaf volgend seizoen geeft bij gelijke stand doelsaldo de doorslag. ,,Voor de Tweede Divisie en Derde Divisie is het al zeker, en voor het lagere amateurvoetbal ligt het voorstel er ook, al moeten we dat nog wel met de clubs bespreken”, vertelt een woordvoerder. ,,De reden dat we het voor de lagere regionen ook willen doorvoeren is omdat we het amateurvoetbal als één geheel beschouwen.” (Dus ook het vrouwenvoetbal).

Volgend seizoen wordt volgens de zegsman bij hetzelfde puntentotaal eerst gekeken naar doelsaldo, dan naar het aantal doelpunten voor en vervolgens naar het onderling resultaat. Pas als dat allemaal geen winnaar uitwijst volgt een beslissingswedstrijd. De KNVB is tot zijn besluit gekomen vanwege ‘drukte op de speeldagenkalender.

 

Programmas

Programma's

 

 

 

Uitslagen

Uitslagen Topklasse

 

 

Uitslagen HK ZAT

 

 

Uitslagen HK ZON

 

Topklasse

Voorbeschouwing Topklasse 


Koploper Ter Leede gaat op bezoek bij Barendrecht, deze duels sprankelen niet om hun doelpunten.
Driemaal werd het 1-0, Ter Leede won het 1e duel van het seizoen.

Nummer 2 Buitenveldert met 1 punt achterstand gaat op bezoek bij Jong Telstar. De Amsterdamse vrouwen wonnen weliswaar het 1e duel maar Jong Telstar mag niet onderschat worden.
De debutante staat op een mooie vierde stek en het doel is behaald!

Opmerking: Bij winst van Ter Leede en verlies van Buitenveldert, is Ter Leede kampioen, maar wij verwachten dat de ontknoping in de laatste ronde pas zal vallen.

Nummer 3 Jong ADO Den Haag deed lang mee, maar 7 punten achterstand is niet meer haalbaar, ondanks dat ze in ronde 22 Ter Leede nog op bezoek krijgen.
ADO speelt thuis tegen RVVH en daar hebben ze nog nooit van gewonnen in de 3 voorgaande duels!
RVVH heeft dringend de punten nodig om nacompetitie te vermijden.
Zij staan 1 punt achter op jawel de nummer 8 Barendrecht.
Beiden dus een team uit de top 3.

Nummer 5 Saestum is veilig en speelt tegen nummer 7 Wartburgia.
De clubs kennen elkaar door en door, Wartburgia heeft van de 9 duels slechts 2 maal gewonnen.
En de punten hebben ze zeker komende zaterdag dringend nodig.

Nummer 6 DTS Ede gaat op bezoek bij de nummer 11, Woezik.
Die op degraderen staat, slechts 2 punten verwijdert van hun directe concurrent en dat is jawel Eldenia.
DTS won het 1e duel.

Nummer 10 dus Eldenia met 2 punten voorsprong op degradatie speelt uit bij RKHVV die al is gedegradeerd.
En van dat team hebben ze nog niet eerder verloren.
Dit wordt het 4e duel, 2x winst en 1x gelijk.

 


 Uitslagen Topklasse

 

 


Nabeschouwing

Koploper Ter Leede won vandaag uit bij Barendrecht met 0-8 en blijft dus koploper en zal volgende week het kampioenschap moeten binnenhalen. Barendrecht blijft op de 8e plaats staan maar is nog niet helemaal veilig. De andere kanshebber voor het kampioenschap, Buitenveldert won met 0-3 van Jong Telstar en blijft dus in de race. Jong Telstar zakt van de 4e naar de 6e plaats maar handhaaft zich in de Topklasse.

Jong ADO Den Haag won thuis met 3-0 van RVVH. Jong ADO blijft 3e en RVVH blijft in de gevarenzone op de 9e plaats staan. 

Saestum wint met de uitwedstrijd bij Wartburgia met 0-3. Zij stijgen hiermee van de 5e naar de 4e plaats. Wartburgia blijft 7e staan en is nog niet helemaal veilig en zullen volgende week dus punten willen pakken.

DTS Ede won met 1-3 in Wijchen van Woezik. DTS Ede klimt hierdoor een plaatsje van 6 naar 5. Voor Woezik betekent dit verlies het einde van de Topklasse, zij degraderen en komen volgend seizoen weer in de Hoofdklasse uit.

Eldenia kan zich eventueel nog veilig spelen na de winst van vandaag op het gedegradeerde RKHVV. Ze wonnen maarliefst met 0-9, en blijven wel op de 10e plaats staan. Ze zullen volgende week de volle 3 punten nodig hebben en hopen dat andere teams punten laten liggen.


Stand Topklasse

 

 


HK ZAT

Voorbeschouwing Hoofdklasse Zaterdag   

Kampioen is RCL al sinds 8 april en het doek viel voor HTC uit Zwolle.
Dus nog onbekend zijn de teams voor de nacompetitie en 1 degradant.

En dat is spannend, want 6 teams komen daar voor in aanmerking, vanaf de 6e stek.

We beginnen met nummer 12 HTC tegen Stedoco, laatstgenoemde is veilig en eerstgenoemde dus gedegradeerd.
Het wordt het 4e duel en HTC won uit in Hoornaar het 1e duel.

Nummer 11 Sporting'70 heeft dringend punten nodig, 4 punten achterstand.
Dus 2 rondes te gaan, minimaal 2x winnen en hopen dat de naaste concurrent dat niet doet.
Sporting'70 ontvangt Oranje Nassau die 8e staat en ook in gevaar is.
Het 1e duel wonnen de Groningers!

Nummer 10 Be Quick'28 speelt een stadsderby tegen Jong PEC, een moeilijke opgave!
Dit wordt het 4e treffen en 2x won PEC!

Nummer 9 SC Heerenveen krijgt de kampioen op bezoek RCL.
Wellicht dat de druk eraf is bij RCL en het seizoen lekker wil uitvoetballen.
De Talenten zullen de druk op moeten voeren, want de punten moeten in Heerenveen blijven.

Nummer 7 Ter Leede 2 stond lang onderaan en speelt uit bij nummer 6 IJzendijke.
Die is statistisch ook nog niet veilig.
Het 1e en enige duel eindigde in een gelijkspel!

Nummer 5 VIOD speelt tegen nummer 3 SSS, beiden zijn veilig.
Het wordt het 10e duel, waarvan VIOD de meeste duels heeft gewonnen!

 


 

Uitslagen HK Zaterdag

 

 


Stand HK ZAT

 

 

 


 

Nabeschouwing HK ZAT
Kampioen RCL ging op bezoek bij de Talenten van Heerenveen en ging toch wel verrassend zonder punten weer naar huis want Heerenveen pakte drie punten door met 1-0 te winnen. Heerenveen doet hiermee goede zaken want zij klimmen van de 9e naar de 8e plaats, uit de gevarenzone maar zal volgende week toch punten moeten pakken om het in eigen hand te houden om geen nacompetitie te hoeven spelen.

Jong PEC Zwolle was thuis niet opgewassen tegen Be Quick'28. Ze verloren niet alleen met 0-1 maar verspeelden hiermee ook de 2e plaats, ze zakken naar de 3e. Be Quick'28 stijgt van de 10e naar de 9e plaats maar blijft in de gevarenzone staan dus ook zij hebben volgende week de punten hard nodig.

SSS haalde thuis flink uit door VIOD met 7-0 te verslaan. Ze nemen door deze winst, de 2e plek van Jong PEC Zwolle over. VIOD blijft op de 5e plaats staan. 

Stedoco verloor met 3-1 van het gedegradeerde HTC. Stedoco blijft ondanks dit verlies wel 4e staan. 

IJzendijke wint thuis met 2-1 van Ter Leede 2. IJzendijke behoudt hiermee de 6 plaats. Ter Leede 2 maakt door het verlies van vandaag een vrije val van de 7e naar de 10e plek en moet vrezen voor nacompetitie. 

Oranje Nassau klimt van de 8e naar de 7e plaats door de 1-3 winst op Sporting'70. Hiermee valt het doek voor Sporting'70 in de Hoofdklasse en zullen zij samen met dus HTC rechtstreeks degraderen. 

HK ZON

Voorbeschouwing  Hoofdklasse Zondag

SC 't Zand heeft de koppositie dus weer in handen na hun 7-0 overwinning deze week op Victoria Boys. Zondag speelt het thuis tegen Fortuna Wormerveer, de nummer 3. Maar van de Fortunezen hebben ze nog nooit gewonnen. Vijf duels zijn er gespeeld en alle vijf gewonnen door Fortuna.

Fortuna kan geen kampioen worden, wel de nummer 2 FC Eindhoven. Het programma van FC Eindhoven is makkelijker want het ontvangt thuis het gedegradeerde Venlosche Boys, maar het 1e duel was geen gemakkelijke prooi voor Eindhoven, het werd een nipte 2-3 overwinning.

Nummer 4, Prinses Irene is veilig en speelt uit bij Fortuna 54. De ploeg uit Sittard staat op een 8e plek met hetzelfde aantal punten als DSE en Maarssen (33). Dus eigenlijk in de gevarenzone. De punten zijn dus hard nodig bij Fortuna, het 1e duel werd door Prinses Irene gewonnen.

De nummers 5 t/m 10 zitten in de gevarenzone. De kans op nacompetitie is voor allen een feit.

Nummer 5 SC Buitenveldert 2 ontvangt thuis DSE, nummer 9. Het wordt het 8e duel en DSE won 3x, Buitenveldert 4x en eenmaal gelijk.

Nummer 6 RKSV Nuenen krijgt Victoria Boys thuis. De Boys hebben van de week al een zevenklapper ontvangen en ook nog eens -3 punten in mindering. Nuenen verloor nog niet eerder van Victoria B, dit wordt het 4e duel.

Nummer 7 SV Venray speelt thuis tegen het gedegradeerde Someren. Het doek viel deze week voor Someren ondanks het gelijke spel tegen Maarssen. Venray heeft punten nodig, want het staat met maar 2 punten boven de gevarenzone. Opvallend is dat Venray nog nooit heeft gewonnen van Someren!

Laatste duel is tussen Kolping Boys en Maarssen. Laatstgenoemde staat 10e en dus in gevaar voor nacompetitie. Kolping Boys is al gedegradeerd. Maarssen gaat naar Heerhugowaard en dit wordt het 4e duel. Het 1e duel van het seizoen werd door Maarssen gewonnen.

LET OP! ER DEGRADEREN VIER CLUBS IN DEZE HOOFDKLASSE!!


Uitslagen HK Zondag

9-0 FC Eindhoven AV - Venlosche Boys
1-1 sc ‘t Zand - Fortuna Wormerveer
3-2 svo Fortuna’54 - Prinses Irene
11-2 Nuenen - Victoria Boys
5-1 sv Venray - Someren
0-3 Buitenveldert 2 - DSE
3-2 Kolping Boys - Maarssen


 

 

Nabeschouwing HK Zondag 

Van de week werden nog 2 duels in de Hoofdklasse Zondag ingehaald. 't Zand nam de koppositie weer over en voor Someren viel het doek. 

Eindhoven en t Zand gelijk aan kop

Op zondag 30 april verloor 't Zand 2 kostbare punten via een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Wormerveer, FC Eindhoven won met 9-0 van Venlosche Boys. FC Eindhoven heeft nu de koppositie weer overgenomen via een beter doelsaldo. FC Eindhoven en 't Zand staan precies gelijk, alleen heeft FC Eindhoven 4 doelpunten meer gescoord dan 't Zand. Wellicht heeft 't Zand vanmiddag het kampioenschap verspeeld en gaat FC Eindhoven er volgende week mee vandoor. Volgende week valt dus de beslissing. FC Eindhoven uit tegen Maarssen en 't Zand uit tegen Prinses Irene.

Voor de 2 plaatsen in de nacompetitie is er nog geen beslissing gevallen, de strijd is hevig en ook daar valt volgende week de beslissing.

Maarssen heeft wellicht weinig kans, want het krijgt de kampioenskandidaat FC Eindhoven op bezoek.
Fortuna'54, DSE en BTV 2 strijden tegen de plaats voor nacompetitie. De drie laatstgenoemde teams hebben alledrie 36 punten en daarbij is het doelsaldo van Fortuna +3, van DSE 0 en van BTV -13. Maar kans om te ontsnappen is aanwezig.

Het programma voor 7 mei 2017 is:
Maarssen - FC Eindhoven AV
Prinses Irene - sc ‘t Zand
DSE - svo Fortuna’54
Victoria Boys - Buitenveldert VR2
Fortuna Wormerveer - sv Venray
Venlosche Boys - Kolping Boys
Someren - Nuenen

Het blijft tot de laatste minuut spannend in de Hoofdklasse B zondag.

 


Stand HK ZON

 

 

Info Periode titels

In de Topklasse hebben we geen periode titels. Alleen vanaf Hoofdklasse en naar onderen.

Op dit tabblad zullen wij U op de hoogte houden van de Periode winnaars.

 

Voor de klassen bestaande uit twaalf teams geldt (Hoofdklasse Zaterdag):

- Een eerste periode van acht wedstrijden (wedstrijddagen 1 tot en met 8).

- Een tweede periode van zeven wedstrijden (wedstrijddagen 9 tot en met 15).

- Een derde periode van zeven wedstrijden (wedstrijddagen 16 tot en met 22).

 

Voor de klassen bestaande uit veertien teams geldt (Hoofdklasse Zondag dus):

- Een eerste periode van acht wedstrijden (wedstrijddagen 1 tot en met 8).

- Een tweede periode van negen wedstrijden (wedstrijddagen 9 tot en met 17).

- Een derde periode van negen wedstrijden (wedstrijddagen 18 tot en met 26).

 


HK Zaterdag

1e periode = RCL Leiderdorp
2e peirode = Jong PEC Zwolle
3e periode =

 

HK Zondag
1e periode = sc 't Zand
2e peirode = FC Eindhoven
3e periode =

 

1A
1e periode = SC Klarenbeek
2e peirode =

 

1B
1e periode = Heerenveense Boys
2e peirode = DE Weide
3e periode =

 

1C
1e periode = Rigtersbleek
2e peirode = SDO
3e periode =

 

1D
1e periode = Bavel
2e peirode = Trekvogels
3e periode =

 


Regelgeving Periode Titels

 

1. Regel 1 is de indeling, zie hierboven.

 

2. Na iedere periode wordt over die periode de stand opgemaakt. Het team dat in die periode de meeste punten heeft behaald, mag zich periodekampioen noemen. Eindigen in een periode teams gelijk, dan is het doelsaldo van de betreffende periode van doorslaggevende betekenis. Is dit ook gelijk, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is dit ook gelijk, dan volgt een beslissingswedstrijd c.q. een halve competitie.

 

3. Teams die al een periodetitel hebben verworven, kunnen geen volgend periodekampioenschap verkrijgen en dus niet deelnemen aan een beslissingswedstrijd c.q. halve competitie als genoemd onder lid 2.

 

4. Voor klassen die bestaan uit een even aantal teams met drie perioden geldt:

a. Als de periodekampioen van de eerste periode ook in de tweede periode bovenaan eindigt, dan wordt de nummer twee van de tweede periode aangemerkt als vervangende periodekampioen.

b. Eindigt de periodekampioen van de eerste en/of de tweede periode (of het als zodanig aangemerkte team) ook in de derde periode bovenaan? Dan wordt het eerstvolgende team in de periodestand van de derde periode dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt) beschouwd als de vervangende periodekampioen.

c. Als hiervoor op grond van het aantal punten in de periodestand meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de betreffende periode beslissend. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Als ook dit gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.

 

5. Regel 5 is voor oneven teams, niet van toepassing op de Hoofdklassen

 

6. a. Als de klassenkampioen of de promovendus tevens periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt ingevolge artikel 4 onder a of b of artikel 5 onder a), dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt), als vervangende periodekampioen van de klassenkampioen aangewezen.

 

b. Als een periodekampioen (of als zodanig aangemerkt ingevolge artikel 4 onder a of b of artikel 5 onder a) niet kan of mag promoveren, dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt), als vervangende periodekampioen aangewezen.


c. Als op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie hiervoor meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie beslissend. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Als dit ook gelijk is, dan beslist het totale onderlinge resultaat (wedstrijdpunten, doelsaldo, doelpunten vóór). Als dit ook gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.


d. Voor het bepalen van het overnemen van de periodetitel van de klassenkampioen door het hoogst geplaatste team in de eindrangschikking, moeten allereerst alle kampioenen van de eerste, tweede en derde periode (bij klassen met een oneven aantal teams: het team dat wordt aangemerkt als winnaar van de derde periode) bekend zijn.


e. Wanneer tegelijkertijd sprake is van a en b, dan wordt eerst bepaald wie de periode overneemt van de klassenkampioen en daarna wie de periode overneemt van het team dat niet kan of mag promoveren.

 

7. Wanneer voor het bepalen van welk team de periodetitel opeist sprake is van een beslissingswedstrijd c.q. een halve competitie, geldt de volgende regeling:

 

a. Beslissingswedstrijd. Is in deze wedstrijd de stand na de reguliere speeltijd gelijk, dan volgt een verlenging van de wedstrijd conform de spelregels veldvoetbal. De verlenging bedraagt twee keer vijftien minuten, tenzij onder 2.14 van dit Handboek anders staat omschreven. Na vijftien minuten wisselen de teams van doel. Is na de verlenging geen beslissing verkregen, dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen, op de wijze zoals omschreven in de „Spelregels veldvoetbal‟.

 

b. Halve competitie. Als meer dan twee teams in aanmerking komen voor een periodetitel, dan volgt een halve competitie. Eindigen in deze halve competitie twee of meer teams gelijk, dan beslist het doelsaldo van deze halve competitie. Is ook dit gelijk, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Is dit ook gelijk, dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen, op de wijze zoals omschreven in de „Spelregels veldvoetbal‟. In het geval tussen meer dan twee teams een beslissing moet worden verkregen door het nemen van strafschoppen, dan worden deze genomen op een bij besluit van het bestuur amateurvoetbal te bepalen wijze. Het voornoemde houdt in dat direct na afloop van iedere gespeelde wedstrijd de teams strafschoppen moeten nemen.

 

8. De wedstrijden uit de reguliere competitie die incidenteel zijn afgelast, blijven behoren tot de periode waarin zij oorspronkelijk waren vastgesteld.


9. De wedstrijden uit de reguliere competitie die „vooruit‟ worden gespeeld, blijven behoren tot de periode waarin zij oorspronkelijk waren vastgesteld.


10. Wedstrijddagen die algeheel zijn afgelast, blijven behoren tot de periode waarin zij oorspronkelijk waren vastgesteld.

 

11. a. Als een team een periodetitel heeft behaald en degradeert c.q. in de eindrangschikking belandt op de „herkansingsplaats‟, dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is geweest (of als zodanig is aangemerkt) of klassenkampioen is, als vervangende periodekampioen van de betreffende periode aangewezen.


Als hiervoor op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie van doorslaggevende betekenis. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Als dit ook gelijk is, dan beslist het totale

 

Handboek competitiezaken amateurvoetbal 2016/‟17

P. 21
onderlinge resultaat (wedstrijdpunten, doelsaldo, doelpunten vóór). Als ook dit gelijkt is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.

 

b. Verenigingen die zich plaatsen voor de nacompetitie in enige klasse, kunnen niet aan de nacompetitie deelnemen als in alle poules van de naastgelegen hogere klasse al elftallen van deze vereniging uitkomen (zie ook KNVB.nl/Assist voor de promotie-/degradatieregelingen).
Een uitzondering hierop is van toepassing als al bij de start van de nacompetitie in deze bewuste klasse vaststaat dat het elftal van dezelfde vereniging in die hogere klasse is gedegradeerd, gepromoveerd of eventueel nog als „herkanser‟ kan worden aangemerkt.
Als een eventuele promotie of rechtstreekse degradatie nog afhankelijk is van een beslissingswedstrijd c.q. wedstrijdenreeks, dan is deze vereniging op dit lagere niveau uitgesloten van deelname aan de nacompetitie.


Het elftal dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is geweest (of als zodanig is aangemerkt) of klassenkampioen is, wordt dan als vervangende periodekampioen van de betreffende periode aangewezen. Als hiervoor op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie meerdere elftallen in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie van doorslaggevende betekenis. Is ook het doelsaldo gelijk, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Als ook dit gelijk is, dan beslist het totale onderlinge resultaat (wedstrijdpunten, doelsaldo, doelpunten vóór). Is dit ook gelijk, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie.

 

12. Mocht een team tijdens of na de competitie uitvallen, dan zal het bestuur amateurvoetbal beslissen over het vervolg. Het bestuur houdt daarbij rekening met verkregen rechten, waartoe zeker het predikaat periodekampioen behoort. In een competitie waar sprake is van drie perioden en waarbij een elftal gedurende het seizoen uit de competitie wordt genomen, worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:

 

- Indien gedurende de eerste periode (en er nog geen winnaar van de eerste periode kan worden aangemerkt) een team uit de competitie wordt genomen, dan worden de perioden als volgt verdeeld:
Periode 1: eerste helft competitie
Periode 2: tweede helft competitie
Periode 3: eerstvolgende op de eindranglijst die nog geen periode heeft gewonnen

 

- Indien de eerste periodetitel is toegekend en een team uit de competitie wordt genomen, dan worden de perioden als volgt aangepast:
Periode 1: toegekend op basis van reguliere bepalingen
Periode 2: tweede helft van de competitie
Periode 3: eerstvolgende op de eindranglijst die nog geen periode heeft gewonnen

 

- Indien de eerste en tweede periodetitel zijn toegekend en een team uit de competitie wordt genomen, dan worden de perioden als volgt aangepast:
Periode 1: toegekend op basis van reguliere bepalingen
Periode 2: toegekend op basis van reguliere bepalingen
Periode 3: eerstvolgende op de eindranglijst die nog geen periode heeft gewonnen

 

13. Voor zover niet anders is bepaald, gelden de bepalingen van het Algemeen Reglement, het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal en de „Spelregels veldvoetbal‟, voor zover die van toepassing zijn.

 

14. In alle gevallen waarin niet is voorzien, beslist het bestuur amateurvoetbal.