Claudia van den Heiligenberg neemt vanavond afscheid

Claudia van den Heiligenberg neemt dinsdagavond, voorafgaand aan de wedstrijd Nederland – Ierland, afscheid van het Nederlands vrouwenteam en het publiek. Van den Heiligenberg speelde 97 interlands voor de OranjeLeeuwinnen en scoorde hierin 8 doelpunten. In totaal stond ze ruim 5.300 minuten in het veld voor Oranje, waarbij ze onder andere actief was tijdens het EK 2009, waar de halve finale werd gehaald, en het EK 2013. Ook plaatste zij zich in 2015 samen met het team voor het eerst voor een WK. Voorafgaand aan het WK 2015 moest Van den Heiligenberg op het laatste moment echter afzeggen vanwege een knieblessure.

De Zuid-Hollandse debuteerde op 7 september 2005 als speelster van RCL uit Leiderdorp voor het Nederlands vrouwenteam. Dit gebeurde tijdens de met 2-0 verloren thuiswedstrijd tegen Italië. Destijds kwam ze na de rust in het veld voor Nangila van Eijck. Haar laatste interland was op 25 januari 2016 tijdens de met 2-1 gewonnen oefeninterland tegen Denemarken.