A+ R A-

1-6 vind ik wel een beetje zonde

Onze reporter Andrew Jacobs was vandaag weer eens op pad en hij was bij de bekerwedstrijd RKHVV - ADO Den Haag. Waar het in de competitie niet echt goed gaat met de Huissense vrouwen doen ze het in de KNVB-beker erg goed. De vorige ronde werd op de thuishaven van RKHVV Eredivisionist Telstar uitgeschakeld en nu kwam Eredivisionist ADO Den Haag op bezoek.

De opkomst van de vrouwen werd verwelkomd met vuurwerk van RKHVV maar de met 1 bus gekomen ADO Den Haag supporters deden het nog eens wat dikker over met hun groen gele vuurwerk. Lees meer...

Kim Dolstra knokt terug na wreed verstoorde voetbaldroom

De inkt onder een full-profcontract in IJsland was nog nauwelijks droog of een afgescheurde kruisband verstoorde die voetbaldroom van Kim Dolstra twee jaar terug wreed. In plaats van uitblinken op de velden van Ultima Thule wachtte de stoere verdediger van ADO Den Haag en Oranje een zware revalidatie in Zeist.

Kim Dolstra wilde zich voor de start van de competitie in IJsland weer melden bij haar nieuwe club IB Vestmannaeyjar toen zij de kniekwetsuur opliep in een WK-kwalificatiewedstrijd met het Nederlands elftal. "Ik wilde graag naar het buitenland en mijn zaakwaarnemer was met die club gekomen."

Lees meer...

Ik ben een collectief open trainster

Reporter Andrew Jacobs was afgelopen zaterdag helemaal naar het verre Friesland afgereisd en zag in de Topklasse het inhaalduel tussen v.v. Heerenveen - RKHVV. De wedstrijd in het regenachtige Heerenveen eindigde in 2-2. Na afloop had hij een interview met trainster Judith Kuipers van v.v. Heerenveen.

Vandaag 2-2 gelijk gespeeld, hoe heb je de wedstrijd gezien?

Judith Kuipers: "Ik vond het van beide kanten een erg rommelige wedstrijd. Het weer speelde daar een grote partij in en het veld was slecht. Ik moet wel eerlijk zeggen dat RKHVV het beter deed dan ons, wij probeerden wel gewoon te voetballen maar het lukte maar niet mede door de slechte omstandigheden. Ik denk dat RKHVV daar beter mee omging, ik vond dat ze feller waren dat ze uiteindelijk meer creeërden en slimmer waren in hun manier van spelen, uitlokken van overtredingen. Wij gingen daar iets minder goed mee om, ik vond wel dat wij door bleven gaan tot het einde en uiteindelijk scoor je dan een fantastische 2-2 denk ik wel en gezien de hele wedstrijd 1 punt gewonnen".

Lees meer...

Ik zou graag voor Feyenoord spelen

Reporter Andrew Jacobs interviewde ook Sylvana Tieleman (foto), de tweelingzus van ADO Den Haag speelster Sharona Tieleman. Sylvana speelt in Belgie voor KAA Gent.

Lees meer...

wanneer komt die klap dat je in een zwart gat valt

Reporter Andrew Jacobs was zondag aanwezig in Overloon bij SSS'18 - Trekvogels waar het laaggeklasseerde SSS'18 met 4-2 won van het hooggeklasseerde Trekvogels en na afloop had hij een interview met Suzanne de Kort die eerder o.a. voor FC Twente en PSV/FCE speelde.

 

Vorige wedstrijd in Nijmegen werd nog met 5-0 door jullie gewonnen maar vandaag verlies je hier met 4-2, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Suzanne de Kort: "Het ging op en neer, eerst komen we achter en toen weer voor, ja het ging de hele tijd op en neer en met de rust was het 2-2. dan wil je eigenlijk alles weer recht zetten in de 2e helft maar krijgen dan weer snel een doelpunt tegen en dan hebben we het gewoon moeilijk. we hebben al het hele seizoen dat we toch best moeilijk scoren, dat we toch vaak op achterstand komen, eerder konden we het dan wel weer recht trekken maar de laatste tijd gaat dat niet meer zo goed. het zat er gewoon op een bepaald moment niet meer in, ik weet het eigenlijk ook niet". Lees meer...

Daar zou ik geen nee tegen zeggen

Reporter Andrew Jacobs sprak in Genk tussen de bedrijven door met Chiara Wielockx. Zij  heeft in diverse KBVB elftallen gespeeld en speelt nu voor DVC Eva's Tienen actief is in de Belgische Superliga.

Lees meer...

Dan had ik misschien niet gekozen voor tennis

Reporter Andrew Jacobs was zondag in Overloon bij de wedstrijd SSS'18 2 - OVCS 1, deze wedstrijd werd met 3-4 gewonnen door de gasten door o.a. 2 doelpunten van Ellen Schoenmakers die tevens de zus is van Sanne Schoenmakers die vorig seizoen nog met Standard Luik kampioen in de Beneleague werd. Na afloop had hij een interview met de goalgetter van OVCS.

 

Spannende wedstrijd hier vandaag in Overloon, jullie trekken met 3-4 aan het langste eind, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Ellen Schoenmakers: "Het was eigenlijk een vechtwedstrijd want wij speelden niet heel goed samen maar op karakter hebben we deze wedstrijd gewonnen. Maar goed we hebben een beetje het geluk dat we nog keer voor komen en ik denk dat we daarna maar de knop omgezet hebben om te gaan verdedigen en alles naar voren te schoppen en maar zien waar het eindigd". Lees meer...

Mijn grootste wens, is een kind

Reporter Andrew Jacobs was 2e kerstdag aanwezig op het indoortoernooi van Ladies Genk. Na afloop had hij een interview met Jasna Djordjevic die als toeschouwster daar aan het kijken was. Ze is international van Servie en spelende voor Aris Saloniki in Griekenland. 1 maand geleden speelde ze nog met Servie 1-1 gelijk in Leuven tegen de Red Flames oftewel het nationale vrouwenelftal van Belgie.

Lees meer...

Voor mekaar knokken, werken en niet opgeven

Reporter Andrew Jacobs was zondag aanwezig in Overloon bij SSS'18 - Trekvogels betreffende een wedstrijd uit de 1e klasse D. De laagvlieger uit Overloon won deze wedstrijd met 4-2 van het hoger geklasseerde Trekvogels uit Nijmegen. Na afloop had hij een interview met trainer Tom Vrenken van SSS'18.

Vandaag met 4-2 gewonnen van de Trekvogels, toch wel een hoog geklasseerd team, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Tom Vrenken: "Ik denk dat wij de terechte winnaar zijn, dat wij een goede wedstrijd hebben gespeeld. Deze overwinning hing al een aantal weken in de lucht, we speelden al een aantal weken goed maar pakten niet de punten en nu wel. Dus we zijn hier heel tevreden mee, en dat het dan Trekvogels is die 4e staan in de competitie dat is natuurlijk lekker en ik denk voor de meiden en vooral voor het team een bevestiging dat we absoluut in deze klasse mee kunnen. Daar gaat het denk ik op dit moment heel erg om". Lees meer...

Twee hartsvriendinnen in het hoge noorden

Na afloop van het Topklasse duel Heerenveen-RKHVV (2-2) had hij een gesprek met 2 Noord-Brabantse vriendinnen die beiden voor de beloftes van s.c. Heerenveen spelen, te weten Guusje Eijkmans en Annet van Hout.

 

Op welke leeftijd zijn jullie begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld?

Guusje Eijkmans: "Ik was 5 jaar en begon bij Olympia'18 en toen ben ik naar SSS'18 gegaan daar heb ik ongeveer 3 seizoenen gespeeld toen naar Woezik en daar heb ik een half seizoen gespeeld en nu hier".

Annet van Hout: "Ik was 7 jaar en begon bij Juliana Mill daarna SSS'18 en daarna hier in Heerenveen". Lees meer...

Reactie Bondscoach Van der Laan

Annemarie Postma en Luc Calleeuw spraken na afloop met bondscoach Arjan van der Laan over de speelstijl en winst op Japan.
Let op dit is een audio interview. Lees meer...