Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Drachtster Boys | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Os Lusitanos - Drachtster Boys
1 1

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 oktober 2015
Aanvangstijd: 20:30 u

Drachtster Boys en Os Lusitanos delen de punten
Door Kim Gall

Afgelopen vrijdag reisden de zaalvrouwen van Drachtster Boys voor de tweede keer deze maand af naar Amsterdam om daar aan te treden tegen landskampioen Os Lusitanos. Eerder deze maand kon Drachtster Boys onverrichter zaken terug keren naar huis i.v.m. hars op de vloer, deze keer namen ze één punt mee terug naar Drachten.

Os Lusitanos trapte af en vanaf het begin was het een open, sportieve wedstrijd met kansen aan beide kanten. De eerste grote kans voor Drachtster Boys was voor Jessie Prijs. Zij kreeg de bal via een steekbal van Marian Meijer maar vond keepster Petra Verbeek op haar weg. Hierna waren er schoten van Lotte Donath en Jessie Prijs maar deze werden geblokt door een verdedigster of gestopt door Verbeek. In de 7e minuut was er een enorme kans voor Marian Meijer. Keepster Verbeek lag al verslagen op de grond maar de doelpoging van Meijer belandde op de paal waarna Verbeek de bal kon pakken. Hierna voerde Os Lusitanos de druk wat op. Gilanne Louwaars schoot van grote afstand op de kruising en even later vond ze de goed keepende Teuny Bosma op haar weg. Doordat Os Lusitanos meer druk zette kreeg Drachtster Boys kansen in de counter. Marian Meijer en Jessie Prijs schoten naast en voorlangs. Vlak voor rust kreeg Os Lusitanos een vrije trap op 10 meter van het doel. De vrije trap Gilanne Louwaars werd gestopt door Bosma. Op slag van rust redde Bosma nog op een schot van Dyanne Bito.

De tweede helft was vier minuten oud toen Jessie Prijs een vrije trap wilde maar die niet kreeg. Os Lusitanos profiteerde direct van de man meer situatie en scoorde via Manon van den Boogaard; 1-0. Marian Meijer zag opnieuw een schot gestopt worden door Petra Verbeek. In de 29e minuut speelde Jessie Prijs, Marian Meijer in voor een 1:2 combinatie. Haar schot werd in eerste instantie gestopt door Verbeek, maar in de rebound kon Prijs vrij inschieten; 1-1. Esther van Toledo kon Drachtster Boys daarna op voorsprong zetten maar zij schoot vrij bij de tweede paal voor het lege doel langs. Shannon Viet stiftte even later de bal goed over de liggende Verbeek heen maar Louwaars kopte de bal op de doellijn weg. Lotte Donath raakte de paal na een snelle counter van Drachtster Boys en aan de andere kant redde Teuny Bosma na een counter van Os Lusitanos. Met nog 22 seconden op de klok greep trainer Symen Abe Hoekstra nog naar een time out maar het bleef bij 1-1.

Volgende week speelt Drachtster Boys opnieuw een uitwedstrijd. Het gaat op bezoek bij Pernis in Schiedam. Inzet van het duel is de tweede plaats op de ranglijst.

Os Lusitanos – Drachtster Boys: 1-1