Wedstrijdverslag: FC Gelre - FC Plubos | Ronde 13 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 13 januari 2012
Toeschouwers : 45

Verslag FC Gelre
Door Inge Bezemer

Gelijkopgaande wedstrijd in Wehl
De eerste competitie wedstrijd na de winterstop, ongetwijfeld hadden beide teams er veel zin in en beloofde het een spannende wedstrijd te worden. FC Gelre, dat als tweede op de ranglijst genoteerd staat, nam het op tegen Plubos, die als nummer negen geëindigd is aan het einde van de eerste seizoenshelft.

In de eerste minuten van de wedstrijd golfde het spel over en weer, daadwerkelijke kansen werden nog niet echt gecreëerd. In de derde minuut was het dan toch raak, een pass van Plubos kwam voor de voeten van Marylin Hup van FC Gelre en deze rolde ongelukkig de goal in.

In de 5e minuut een aanval van Plubos, deze werd knap gekeerd door keepster Jantien Wanrooij waaruit Wendy Tiemes kon counteren en beheerst de 1-1 scoorde. In de 6e minuut een aanval van FC Gelre tussen Linda Tiemes en Wendy Tiemes, waarbij laatstgenoemde ook  vanaf een korte afstand de 2-1 binnen kon schieten.

Halverwege de wedstrijd in de 10e minuut een uitworp van de keepster van Plubos naar Marintha Louwe die alleen op keepster Jantien Wanrooij af kwam en de 2-2 scoorde. Beide teams kregen steeds meer kansen, beide keepsters wisten deze goed te keren.

In de tweede helft een aanval van Plubos waarbij Brigitte Pluijmers binnenkant paal schoot en de bal via het achterhoofd van Jantien Wanrooij de goal in belandde. Dit was de 2-3 voor Plubos. Een aanval van Plubos in de 4e minuut van de tweede helft werd uitgespeeld en de 2-4 werd binnen geschoten door Mirjam van Dijk.

Gelijk na de aftrap ging FC Gelre in de aanval waarin Barbara Roemeon de stand op een 3-4 bracht. In de tweede helft ging het wederom over en weer, er werd veel strijd geleverd. Na 15 minuten in de tweede helft kreeg Naomi Toussaint de bal en schoot hem van een verre afstand laag in het net, dit bracht de stand op 4-4.

Beide teams gingen vol voor de winst, maar na een uitbraak van FC Gelre bracht Linda Tiemes uiteindelijk de club uit Wehl op voorsprong.
Aan het einde van de wedstrijd een aanval van FC Gelre waarbij Linda Tiemes en Wendy Tiemes dit beheerst uitspeelde en Linda Tiemes ook de 6-4 kon scoren. FC Gelre werd steeds beter en kreeg ruimte, hierdoor scoorde Barbara Roemeon de 7-4 voor FC Gelre.

Het was een wedstrijd met veel strijd en inzet van beide teams, waarin uiteindelijk FC Gelre de sterkste tegenstander bleek, vooral aan het einde van de wedstrijd.

Verslag FC Plubos
Door Nanouk Groentjes

20.45  uur
Was de aftrap, de eerste minuut tastten de tegenstanders elkaar af tot er in de tweede minuut.
Een schot op doel van (Marintha)? deze werd door een verdedigster van fc Gelre ongelukkig binnengelopen, 1-0 voor Plubos. In de zesde minuut een onderschepping van Mirjam, pass naar Deborah en een schot op doel. De keeper pakt de bal en fc Gelre scoort door een snelle omschakeling de 1-1.

In de zevende minuut door balverlies  een tegendoelpunt 2-1. In de negende minuut een onderschepping van Marintha, goed meegelopen door Chantal schiet richting tweede paal en Marintha schiet zelf 2-2. In de elfde minuut na balverlies redde Nanouk  twee maal sterk.

In de dertiende minuut een aanval over rechts, voorzet tweede paal wordt net niet binnengelopen door Deborah. In de vijftiende minuut schot op de paal door Rina.
Verder waren er nog wat aanvallen over en weer met wat goede reddingen van de keepers. Rust 2-2.

Tweede helft:
Tegenstander begint gelijk fel door druk te zetten op onze helft. In de tweede minuut schot van Brigitte, redding keeper. Rebound Deborah weer redding keeper. In de derde minuut aanval van Marintha op links, pass naar Rina op rechts, zij schiet richting Brigitte op rechts en deze scoort 2-3 (Mooie aanval!!!).

In de vierde minuut wordt de  bal onderschept door Ilja, pass naar Marintha en zij schiet richting tweede paal, Mirjam scoort  2-4 (Wederom mooie aanval) . Direct na de aftrap werd er door de tegenstander gescoord. 3-4. In de achtste minuut een uitbraak van Ilja, Rina loopt goed mee maar Ilja probeert het zelf, helaas redde de keeper goed.

In de vijftiende minuut schot van afstand van de tegenstander laag in de hoek 4-4. In de zestiende minuut slechte pass, snelle omschakeling van fc Gelre 5-4. In de zeventiende minuut weer balverlies 6-4. In de achttiende minuut weer een onderschepping van tegenstander 7-4.

Het was een zeer spannende wedstrijd tot de vijftiende minuut van de  tweede helft.

Locatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl
Scheidsrechters: C. van Oss, R. de Ruiter
Tijdwaarneming en secretaris: G. Erkin

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Linda Tiemes, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Marylin Hup, Celine Ewes, Larissa Bijmolt, Naomi Toussaint, Joop Koers (coach)

Plubos: Nouk Groentjes, (keepster), Rina Blondeau, Deborah Cordes, Lia van der Deurne, Mirjan van Dijk, Bianca Webeling, Marintha Louwe, Chantal Pluijmers, Brigitte Pluijmers, Fien Timisela (coach), Ruud Pluijmers (teambegeleider)

Doelpunten:
FC Gelre: Wendy Tiemes (2x), Linda Tiemes (2x), Barbara Roemeon (2x), Naomi Toussaint

Plubos: Marylin Hup (e.d.), Marintha Louwe, Brigitte Pluimers, Mirjan van Dijk.

Gele kaart: Larissa Bijmolt (FC Gelre)