Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - Drachtster Boys | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2011-2012

1e OVERWINNING DAMES LAKE VALLEY IN EREDIVISIE

Vrijdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys op het programma. In deze spannende wedstrijd hebben de Dames van Lake Valley de 1e overwinning in de Eredivisie binnen weten te halen.

Vanaf de aftrap werd er door beide teams gelijk druk naar voren gezet en waren er wat kansen voor beide ploegen. Het duurde tot de 8e min. voordat er een doelpunt viel te noteren en dit gebeurde door de gasten uit Drachten. Een intrap die van richting veranderd werd viel in de lange hoek binnen. (0-1) Lake Valley krijgt daarna nog een aantal goede kansen die helaas niet benut worden. Keepster Linsey Philipsen van Lake Valley laat aan de andere kant weer zien dat ze een uitstekende keepster is, want de keren dat ze in moet grijpen als er een speelster van Drachtster Boys door komt doet ze dit ook en dus is de ruststand 0-1.

In de 2e helft heeft Drachtster Boys duidelijk het meeste balbezit, maar verder dan enkele schoten van afstand komen ze niet. De organisatie stond goed verdedigend bij Lake Valley en er werd als team gestreden voor elke meter.

In de 34e min. onderschept Yvon Gerrits de bal en zij bediend Jessie Philipsen die de bal in de kluts wat gelukkig mee krijgt en daarna hard binnen schiet. (1-1) Nog 6 min. op de klok en de spanning neemt toe. Lake Valley heeft inmiddels 5 overtredingen gemaakt dus moet ook nog eens opletten dat er geen onnodige fouten gemaakt worden.

Met nog 3 min. te spelen een time out aangevraagd door de thuisploeg waardoor er even rust is voor de hardwerkende dames.
In de allerlaatste minuut, om precies te zijn 38 sec. voor tijd is het wederom Jessie Philipsen die de bal krijgt aangespeeld, nu van Djarmelza van Putten na een goede onderschepping van haar. Jessie gaat alleen op de keepster van Drachtster Boys af en werkt koelbloedig af. (2-1)

De laatste sec. tikken weg en de 1e overwinning in de Eredivisie is een feit voor Lake Valley. Kei hard geknokt met zijn allen en een ontzettend goede teamprestatie.

Volgende week volgt de uitwedstrijd in Amsterdam tegen OS Lusitanos.

Verslag Drachtster Boys
Door Conny Oosting-Wildeboer

Verlies voor zaaldames Drachtster Boys

Vrijdagmiddag werd al vroeg afgereisd naar Limburg, daar om 21.30 uur aan te treden tegen Lake Valley. De dames van Drachtster Boys hadden wat goed te maken na het verlies van vorige week en begonnen goed aan de wedstrijd. In de 8e minuut leidde dit tot de 0-1 voorsprong door een corner richting doel van Vera Veelers, die ergens werd aangeraakt door een tegenstander en in het doel achter Lindsey Philipsen raakte. Lake Valley loerde op de kansen en liet Drachtster Boys voetballen.

In de tweede helft zette Drachtster Boys meer druk en bepaalde het tempo. Lake Valley bleef rustig op eigen helft verdedigen en wachtte op hun kansen. Deze kwamen na een kwartier voetballen. De doelpunten van de boys bleven uit en de thuisclub kon op de counter twee keer scoren, Jessie Philipsen (13e en 19e minuut). Een grote teleurstelling na een week waarin bekend werd dat Jessie Prijs en Teuny Bosma (keeper) geselecteerd zijn voor het Nationaal Zaalvoetbalvrouwenteam.

Volgende week 14 oktober speelt Drachtster Boys thuis om 21.15 uur in de Korfbalhal Drachten tegen de Watervogels.

Locatie: Sporthal De Wetteling te Venray