Nederland O19 groepswinnaar na winst op Ierland

Ook het 3e duel werd omgezet in winst voor de meiden van Onder 19 jaar. Op het Sportpark van Achilles 1894 te Assen won Nederland Onder 19 jaar met 1-8 van Republiek Ierland.
Nederland eindigt dus als groepswinnaar, Republiek Ierland had zich ook al geplaatst voor de Eliteronde na hun 2 gewonnen duels.

Bondscoach Torny begon met de volgende basiself: 01. Daphne Van Domselaar (GK), 02. Noah Waterham, 03. Danique Ypema, 04. Caitlin Dijkstra (C), 06. Kerstin Casparij, 08. Marisa Olislagers, 10. Victoria Pelova, 11. Ashleigh Weerden, 17. Jamie Altelaar, 18. Fenna Kalma, 19. Bente Jansen.

Kort verslag

Nederland begint sterk met aanvallen, maar het duurt tot de 24e minuut voordat Victoria Pelova de score gaat openen. In de 35e minuut verdubbelde Noah Waterham de score en in de 39e minuut krijgt Fenna Kalma het op haar heupen, zij leverde in 4 minuten tijd een onvervalste hattrick af, 0-3 in 39e, 0-4 in de 42e en 0-5 in de 43e minuut. Grote klasse dus. Dit was tevens de ruststand.
Groepswinnaar ligt voor het oprapen.

Na rust komt Willienne ter Beek erin en Jamie Altelaar eruit. Ierland wisselde 2 speelsters.

In de 56e minuut maakt Kerstin Casparij de 0-6. Nederland blijft aanvallen maar de Ierse keeper groeit in de wedstrijd en hield veel ballen tegen. Dan krijgt Nederland in de 78e minuut een penalty mee, Joelle Smits verzilverde deze en 1 minuut na de 0-7 prikt Joelle ook de 08 erin, dit is de laatste goal van Oranje. Ierland redde de eer, Ruddy zette de eindstand op 1-8.

Nederland heeft 3 wedstrijden gewonnen, scoorde er 32 en kreeg maar 2 doelpunten tegen. Met overmacht dus groepswinnaar geworden. Ierland werd 2e in de groep.

OnsOranje

Verslag op OnsOranje

EK2018Zwitserland

EK 2018 in Zwitserland

Zwitserland is de organisator van het EK 2018 voor vrouwen onder de 19 jaar. Het EK is van 18 tot en met 30 juli en aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Zwitserland als gastland automatisch gekwalificeerd is.

In de eerste kwalificatieronde doen 48 landen mee verdeeld over twaalf groepen, waarbij de nummers één en twee zich plaatsen voor de tweede ronde. In deze tweede ronde komen er 28 landen uit in zeven groepen. Hiervan gaan alleen de groepswinnaars naar het EK in Zwitserland.

De loting voor de tweede, en laatste, EK-kwalificatieronde is op 24 november. Het EK voor vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA. Afgelopen seizoen nam het Nederlands elftal voor de zevende keer mee aan het toernooi en strandde de ploeg in de halve finale. In 2014 werd de Europese titel gewonnen.

Wedstrijd: REPUBLIEK IERLAND O19 - NEDERLAND ONDER 19
Datum: dinsdag 24 oktober 2017
Aanvang:  19:00 uur
Locatie: Achilles 1894 te Assen - Nederland
Betreft:  3e duel - kwalificatie ronde EK 2018 te Zwitserland
Ruststand:  0-5
Eindstand:  1-8
Scheidsrechter: Eleni Antoniou (GRE)
Assistenten: Kourompylia (GRE) en Rocio Puente Pino (ESP)