A+ R A-

Uitslagen in de beslissende fase van de Eredivisie Zaal

Na een drukke winterperiode vol toernooien is vrijdag 13 januari 2017 de 2e helft van de competitie gestart voor de Eredivisie vrouwen. Koploper vv Pernis slaagde erin om tijdens de winterstop Barcelona Soccer Schools Zaal als partner aan zich te binden. De Rotterdamse vrouwen stonden met 21 punten uit 8 wedstrijden bovenaan. De huidige landskampioen won in Heerhugowaard met 1-3 van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. De doelstelling van Wouter Moraal en zijn ploeg is de play offs. De thuisclub blijft op 13 punten staan. 0-5– Drachtster Boys had geen kind aan  Avanti/Keuning Advocaten, het won met 0-5. Ook vijf doelpunten werden gescoord door KTP Nieuw Roden, FC Gelre maakte er 3 einduitslag dus 3-5 voor Nieuw Roden. Drs. Vijfje won nipt met 4-3 van Pro Futsal Club en tot slot nog een nipte overwinning maar dan van Zuidoost United dit won namelijk met 6-5 van Team Alkmaar/Sportstars.  

De eerste 3 teams op de ranglijst hebben alledrie 24 punten, het verschil zit m in het aantal gespeelde wedstrijden. Pernis/BSS staat op de eerste plaats met 24 punten uit 9 wedstrijden, Nieuw Roden op de tweede plaats met 24 uit 10 en Zuidoost United op de derde plaats met 24 uit 11 wedstrijden. Maar de meest heftige strijd wordt geleverd om de 4e plaats. Drachtster Boys en Drs. Vijfje wonnen vandaag hun wedstrijd en staan nu allebei met 19 punten uit 10 wedstrijden op die ozo belangrijke plek, terwijl er uiteindelijk maar 1 van de 2 door mag gaan in de play offs voor het landskampioenschap.  Op de zesde plaats staat FC Gelre met 17 uit 11 en vervolgens Reiger Boys/TU op de zevende plek met 13 uit 11 en Hovocubo op acht met 11 uit 10. Pro Futsal vinden we op de negende plaats met 10 uit 10 en op de tiende plaats staat Avanti/Keuning Advocaten met 4 uit 11 en tot slot de rode lantaarndrager Team Alkmaar/sportstars met 1 punt uit 11 wedstrijden., 

 

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

Strijd om 4e plek blijft interessant in de eredivisie vrouwen zaal

In Wehl veel spanning en strijd tussen FC Gelre en KTP Nieuw Roden. De Gelderse ploeg startte uitstekend. Angela van Rooy en Judith Westervelt zorgden voor een 2 - 0 voorsprong. De bezoekers maakten voor rust nog 2 - 1. Na de wissel rondde Angela van Rooy een mooie aanval af en bracht de stand op 1 - 3. Nieuw Roden werd feller en nam het initiatief. Het slaagde erin om viermaal te scoren. De nederlaag betekende dat de thuisploeg zakte van de 4e naar de 6e plek.

De Friese derby in Stiens tussen Avanti/Keuning Advocaten en Drachtster Boys werd een ruime overwinning voor de bezoekende ploeg. Coach Sytse van der Heide was wel tevreden over het spel van de thuisploeg, maar ziet dat er duidelijk verschil is tussen de Hoofdklasse en de Eredivisie. Het werd 0 -5 door doelpinten van Jessie Prijs (2), Lotte Donath, Bernou Hylkema en Vera Veelers. De ploeg van Symen Abe Hoekstra komt daarmee op de 4e plek.

Koploper vv Pernis/Barcelona Soccer School wist bij Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau te winnen. Mylenca van Ee scoorde driemaal in deze wedstrijd. Coach Wouter Moraal was tevreden over het spel van zijn ploeg. Het was Lotte Bijl die in de wedstrijd nog voor de 1 -1 zorgde.

Sensatie en spanning in Groningen. Pro Futsal Club nam een 1 - 3 voorsprong bij drs. Vijfje in Groningen. De studentes vochten zich terug en wisten uiteindelijk met 4 -3 te winnen. Dit betekent dat zij op de 5e plek komen met evenveel punten als de nummer 4.

In Amsterdam hing een verrassing in de lucht. Zuidoost United had het heel moeilijk tegen de nummer laatst Team Alkmaar/Sportstars. Pas op het einde wist de thuisploeg de wedstrijd te beslissen. De Alkmaarse vrouwen kregen op het moment dat Joelle Groet was weggestuurd met een 2e gele kaart de 6-5 tegen. Voor de bezoekers scoorden Joelle Groot, Mandy Warmerdam (2) en Myra Wijngaarden (2).

Uitslagen 13 januari 2017
0-5 Avanti/Keuning Advocaten - Drachtster Boys
3-5 FC Gelre - KTP Nieuw Roden
4-3 G.S.V.F. drs. Vijfje - Pro Futsal Club
1-3 Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - vv Pernis/Barcelona Soccer Schools
6-5 Zuidoost United - Team Alkmaar/Sportstars

 

 

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing door Marius Privee

 

Na een drukke winterperiode vol toernooien start aankomende vrijdag de 2e helft van de competitie voor de eredivisie vrouwen. Koploper vv Pernis slaagde erin om tijdens de winterstop Barcelona Soccer Schools Zaal als partner te binden. De Rotterdamse vrouwen staan met 21 punten uit 8 wedstrijden bovenaan. De huidige landskampioen speelt in Heerhugowaard tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. De doelstelling van Wouter Moraal en zijn ploeg is de play offs. De thuisclub staat met 13 punten op 4 punten van de nummer 4.

 

FC Gelre ontvangt in Wehl KTP Nieuw Roden. De nieuwkomer in de eredivisie staat op een keurige 4e plaats met 17 punten uit 10 wedstrijden. De bezoekers zijn de nummer 2 op dit moment met 21 punten uit 9 wedstrijden. In de eerste wedstrijd won de thuisclub met 0-1.

 

Drs. Vijfje speelde een goede eerste helft van de competitie. De studentes staan op de 6e plek met 16 punten uit 9 wedstrijden. De tegenstander op deze avond is Pro Futsal Club. Deze ploeg wist verrassend tweemaal te winnen van  de koploper. De bezoekers moeten winnen, willen ze nog enige aansluiting houden met de eerste vier plekken . Avanti /Keuning Advocaten neemt het op tegen de andere Friese club Drachtster Boys. De thuisploeg speelt voor het eerst in de eredivisie dus hoopt dit jaar veel ervaring op te doen. Het bezoekende team behoort al enige jaren tot de top van het zaalvoetbal. Nu staan zij op de 5e plek met 16 punten uit 9 wedstrijden.

 

In Amsterdam start Zuidoost United tegen Team Alkmaar/Sportstart. De Amsterdamse vrouwen scoren vaak en krijgen veel doelpunten tegen. In de stand vinden we de ploeg op een keurige 3e plek met 21 punten uit 10 wedstrijden. Tegenstander Team Alkmaar/Sportstars is gestart met nieuwe meiden in de eredivisie. De ploeg begon steeds beter te spelen in de eerste competitiehelft. Op dit moment bevinden zij zich op de 11e plek.

 

 

 

 Lees ook Gids Eredivisie Zaal 2016-2017 met alle selecties, contactpersonen, sporthallen, geschiedenis etc.

 

 

Programma

Programma 13 januari 2017

 

20.30 uur Stiens ( Sportcentrum It Gryn)           Avanti/Keuning Advocaten – Drachtster Boys
20.30 uur Wehl (Beatrix Centrum)                     FC Gelre – KTP Nieuw Roden
21.30 uur Groningen ( Aclo Sportcentrum)        G.S.V.F. drs. Vijfje – Pro Futsal Club
21.15 uur Heerhugowaard(Waardergolf)           Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau – vv Pernis/Barcelona Soccer Schools Zaal
20.30 uur Amsterdam (Bijlmer Sportcentrum)   Zuidoost United – Team Alkmaar/Sportstars

 

 

Uitslagen

Uitslagen

0-5 Avanti/Keuning Advocaten – Drachtster Boys
3-5 FC Gelre – KTP Nieuw Roden
4-3 G.S.V.F. drs. Vijfje – Pro Futsal Club
1-3 Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau – vv Pernis/Barcelona Soccer Schools Zaal
6-5 Zuidoost United – Team Alkmaar/Sportstars 

 

 

 

Stand

Stand

 

 

Pernis-Barcelona

VV PERNIS ZAALVOETBAL EN BARCELONA SOCCER SCHOOLS 'SPELEN' GOOD GAMES


De zaalvoetbaltak van vv Pernis en stichting GOOD GAMES, waarvan Barcelona Soccer Schools de bekendste tak is, zijn per 1 januari 2017 in Rotterdam een samenwerkingsverband aangegaan. Beide voetbalafdelingen slaan hun handen ineen wat betreft de jeugd en jongvolwassenen op het gebied van talenttraining, wedstrijden, scouting, internationale toernooien en voetbalbelevenissen.

Komende periode zal al worden begonnen met evenementen die leiden tot unieke voetbalbelevenissen voor alle niveaus. Zoals spelen in het Camp Nou van FC Barcelona en selectietoernooien voor deelname aan BVO toernooien in binnen- en buitenland. De samenwerking zal zich niet beperken tot de onderbouw, maar vooral uiting vinden in de dames Eredivisie zaal van de KNVB, alwaar een naamswijziging de uitstraling geeft: vv Pernis / Barcelona Soccer Schools.


DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN BARCELONA SOCCER SCHOOLS

"In het ontstane voetbalschoollandschap in Nederland over de afgelopen tien jaar hebben wij met diverse labels een belangrijke rol gespeeld en zijn baanbrekend gebleken met nu algemeen bekende concepten", spreekt de heer Muller namens de Barcelona Soccer School. Hij vervolgt; "Daardoor is besloten om met GOOD GAMES wat staat voor Gericht Ontwikkelen Onder 1 Dak, Gezonde Ambitie Motivatie Educatie en Sport een organisatie te bouwen waar alle facetten die complementair zijn voor de voetballiefhebber ongeacht niveau, sekse, religie of afkomst, onder te brengen. Barcelona Soccer Schools doet dat met het motto "Wij Leren Winnen in een Belevenis". Van Zadelhoff vult hem daarin aan: "vv Pernis Zaalvoetbal is inderdaad complementair aan Barcelona Soccer Schools en visa versa.


Coördinator en coach van de dames zaal van vv Pernis, Sharon van Zadelhoff en Georgo Muller van Barcelona Soccer Schools spreken hun vertrouwen uit in deze mooie samenwerking.