A+ R A-
Wedstrijdverslag: PSV - Heerenveen | Ronde 11 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

PSV - Heerenveen
3 1
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 13 november 2015
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

PSV Vrouwen boeken mooie zege tegen moedig SC Heerenveen

Door Luc Calleeuw

 

Deze week stond vooral in de belangstelling van de Womens Champions League, met liefst meer dan 15000 bezoekers voor FC Twente, maar bij het begin van dit weekend staat er opnieuw een kompetitiewedstrijd op het programma. Op dat moment is zich op de Herdgang nog niemand bewust van welk drama er zich afspeelt in de Franse Lichtstad. De PSV Vrouwen hebben tijdens de kompetitie loze week, oefenwedstrijd bestreden tegen RKSV Nuenen (5-1 winst) en MSV Duisburg (4-1 verlies) om het wedstrijd ritme op peil te houden. Heel wat ontbrekende speelsters voor coach Nebojsa, Ibti Bouharat (enkel – knie), Michelle Hendriks (Knie), Maran van Erp (Knie), Nadia Coolen (sleutelbeen), Corinne Peels (knie), Sisca Folkertsma (enkel) en Laura Strik (enkel) kunnen niet worden ingezet. Heerenveen treedt aan in een mooi zwart shirt met witte broek, PSV in het rood wit gestreept thuis tenue. Met vreugde mogen we ook opnieuw de aanwezigheid van trouwe fan, toeter Jan begroeten.

 

De Friezen trappen af, PSV gaat fel van start. Een eerste hoekschot na 2 minuten en de Lighttown ladies direct op rozen. Kim Mourmans trapt, vindt Myrthe Moorrees die hoger klimt als iedereen en haar kopbal over de keepsters in doel ziet verdwijnen, 1-0, (2 min), een droomstart heet dat. Heerenveen laat het niet aan hun hartje komen, tracht voetballend het tij te keren. Een voorzet van Simone Kets wordt door Melissa Evers keurig en rustig in de handen van doelvrouw Angela Christ gekopt (6 min). Bij de volgende aanvalsfase legt Marlies Slegter prima in de voeten van Carmen de Mare, haar schot gaat over (9 min). Aan de overzijde bedient Vanity Lewerissa Mauri van de Wetering, haar schot eindigt in de armen van doelvrouw Lotte Wiekamp (11). Hierna valt de partij even stil, gaat het er slordig aan toe, veel lange ballen.

Een vrije trap van Carmen kan door niemand geraakt worden, voorlangs (18 min). Heerenveen probeert het voetballend, speelt gezond agressief, PSV grijpt naar de lange bal. Simone weet een bal te onderscheppen, duwt op Marlies die kaatst in de loop van Nathalie van den Heuvel, haar schot gaat onbesuisd hoog over (25 min). PSV dwingt onder fel opzitten van Jeslynn Kuijpers een hoekschot af. Kim trapt, bal uit het ontzetten voor de voeten van Melissa, strak schot, rakelings over (28 min). Bij een nieuwe hoekschot voor de Eindhovenaren kan Maureen Sanders koppen, doelvrouw Lotte kan erger voorkomen (35 min). Heerenveen dreigt via een spelhervatting, Charissa Burgwal brengt vanaf links voor doel richting 2de paal, Marlies tikt in doel, afgevlagd voor buitenspel (41 min). Met de rust in zicht een lange bal van Simone, Marlies verkijkt zich volledig op de bal, weg kans (44 min). Het laatste wapenfeit is een hoekschot van Kim, doelvrouw Lotte plukt, we gaan rusten met een 1-0 stand. Een echt hoogstaande eerste helft hebben we niet mogen beleven.

 

Geen wissels tijdens de rust en bijna een herhaling van de eerste helft. Dit keer een vrije trap van Myrthe, fraaie achterwaartse kopbal van Maureen, doelvrouw Lotte haalt met een ultieme reflex de bal uit de onderste hoek, corner (46 min). PSV laat de bal nu vlotter rond gaan, en met succes. Na een mooi staaltje één tijd voetbal komt de bal bij Vanity, perfecte aanname, klare kijk, bal terug in de loop van volledig vrijstaande Mauri van de Wetering, die haar hoek kan uitzoeken en het leer in de kruising schildert, 2-0  (55 min). Net over het uur probeert Heerenveen de bakens te verzetten via een dubbele wissel. Nathalie van den Heuvel en Ingrid Schuiten verlaten het terrein, in de plaats Maly Breed en Tiny Hoekstra (61 min). Een schot van dezelfde Tiny gaat een half metertje naast (63 min). Een vrije trap van Melissa gaat eveneens voor langs (65 min).

 

Even later opnieuw PSV, andermaal via een spelhervatting. Kim dit keer achter de bal, ze vindt opnieuw Myrthe, haar kopbal gaat 20 centimeter langs de paal (68 min). Heerenveen voert haar derde wissel uit, Kerstin Casparij komt voor Carmen de Mare (70 min). Bij PSV beginnen de invalsters aan de opwarming. Minuten later een blessure voor Lysanne van der Wal, uiteindelijk zal ze na verzorging de wedstrijd toch kunnen uitmaken (74 min). Met nog tien minuten te gaan wordt Vanity met een gele kaart bedacht na een fout, harde beslissing. Coach Nebojsa wisselt Vanity voor Sylke Calleeuw (83 min).

 

Dezelfde Sylke loopt gepast in op een hoge voorzet van Myrthe, devieert het ronde ding, met een uiterste reflex en hulp van de binnenkant van de paal, kan doelvrouw Lotte de drie nul vermijden (84 min). Slechts uitstel, een hoekschot van Kim wordt gekopt door Maureen, doelvrouw Lotte ontzet in de voeten van Sylke Calleeuw die met een streep hoog in doel besluit, 3-0, (86 min). PSV wisselt een tweede keer, Vanessa Susanna komt voor Mauri (87 min). Kim schuift een hoekschot op de zestien naar Myrthe, het schot gaat (hoog) over (89 min). Ook Amber Mutsaers komt nog voor Lucie Akkerman (90 min). De drie minuten blessure tijd brengen zowaar nog een doelpunt voor Heerenveen. Eerst kan doelvrouw Angela de enige bal op doel, een kopbal van Marlies plukken, bij de volgende fase dient ze zich toch gewonnen te geven. Maly door over rechts, lage voorzet die Marlies Slegter bereikt, door een kluwen van benen duwt ze een onzichtbare bal voor Oranjeleeuwin Angela in de verste hoek, 3-1 (92 min). Der Noord Brabanders kunnen nog een laatste keer dreigen, Sylke door op rechts, langs Dorien Zeinstra, de voorzet wordt door keepster Lotte gepakt voor Vanessa kan toeslaan. De partij eindigt op een 3-1 stand.

 

Door de vroege voorsprong zit PSV direct op rozen. In een weinig hoogstaande eerste helft probeerde Heerenveen al voetballend het tij te keren maar komt niet echt tot kansen. PSV controleerde het gebeuren, geraakt nooit in gevaar. Eens de twee nul op het bord is de partij gespeeld. Volgende week trekken de Eindhovense dames naar “De Toekomst” voor de topper tegen Ajax, Heerenveen geniet van een vrij weekend.

 



 

Statistieken:

 

Wedstrijd: PSV Vrouwen - SC Heerenveen

Datum: vrijdag 13 november 2015

Loatie: Eindhoven

Ruststand: 1-0

Eindstand: 3-1

Scheidsrechter: De Heer Bernard Elissen

Assistenten: De Heren Maarten van Gerwen en Bjorn van Osch

Vierde official: De Heer Lauran van Hoof

Coach: Nebojsa Vuckovic (PSV) en Fred de Boer (Heerenveen

Toeschouwers: 500

Reporter: Luc Calleeuw

 

Scoreverloop:

02 min 1 – 0 Myrthe Moorrees

55 min 2 – 0 Mauri van de Wetering

86 min 3 – 0 Sylke Calleeuw

92 min 3 – 1 Marlies Slegter

 

Wissels:

61 min Maly Breed voor Ingrid Schuiten (Heerenveen)

61 min Tiny Hoekstra voor Nathalie van den Heuvel (Heerenveen)

70 min Kerstin Casparij voor Carmen de Mare (Heerenveen)

83 min Sylke Calleeuw voor Vanity Lewerissa (PSV)

87 min Vanessa Susanna voor Mauri van de Weetering (PSV)

90 min Amber Mutsaers voor Lucie Akkerman (PSV)

 

Gele Kaarten:

80 min Vanity Lewerissa (PSV)

 

Voor PSV Vrouwen speelden:

Angela Christ (1), Maureen Sanders (3), Lucie Akkerman (4), Kika van Es (5), Myrthe Moorrees (8), Mauri van de Wetering (9), Vanity Lewerissa (11), Kim Moermans (15), Melissa Evers (17), Sabine Becx (18) en Jeslynn Kuijpers (19).

 

Wisselspeelsters:

Annerens Tijm (6), Dianne Reemers (16), Vanessa Susanna (20), Sylke Calleeuw (21) en Amber Mutsaers (22).

 

Voor SC Heerenveen speelden:

Lotte Wiekamp (23), Dorien Zeinstra (2), Charissa Burgwal (4), Ingrid Schuiten (6), Simone Kets (7), Nathalie van der Heuvel (10),  Carmen de Mare (11), Lysanne van der Wal  (12), Marlies Slegter (15) en  Lianne de Vries (22).

 

Wisselspeelsters:

Nienke Olthof (1), Kerstin Casparij (14), Maly Breed (17) en Tiny Hoekstra ( 19).