A+ R A-

Interview: Dominique Janssen verlaat SGS Essen

Onze reporter Andrew Jacobs was woensdagavond bij de laatste thuiswedstrijd van SGS Essen in de Allianz Frauen Bundesliga en tevens ook van oranje international Dominique Janssen die het Duitse SGS Essen gaat verlaten. De thuiswedstrijd tegen een van de kampioenskandidaten VFL Wolfsburg werd met 0-4 verloren. De 1e helft was het nog allemaal bij te benen voor de vrouwen uit Essen maar de 2e helft was toch heel erg voor de vrouwen uit Wolfsburg.

Zoals gezegd gaat Dominique dus SGS Essen verlaten maar is nog niet bekend waar dat ze haar loopbaan voort gaat zetten. Na de wedstrijd sprak hij met hoofdrolspeelster Dominique Janssen.

Wat vond je van de wedstrijd vandaag, oftewel hoe heb jij het ervaren?

Dominique Janssen: "Veel lange ballen, denk dat we de 1e helft goed mee konden en hebben het hun toen ook lastig gemaakt, hun hebben weinig kansen gecreeërd, 1 of 2 goede kansen gehad, de 2e helft komen ze er veel te makkelijk door en dan is het voor hun gewoon appeltje eitje om de bal erin te schieten, denk dat we veel te veel lange ballen gespeeld hebben".


1e helft had je een andere positie en zag ik je ook soms boos maken op Isabel Hochstein, waarom stond je eigenlijk op een andere positie ?

Dominique: "Ik wilde altijd al op die positie spelen, zondag was ik er niet bij tegen Hoffenheim en ik denk dat de trainer het gewoon achterin wilde laten staan zoals het tegen Hoffenheim stond ofja grotendeels het centrale duo dus ik denk ook dat hij mij daarom op het middenveld heeft gezet, ik hoorde ook dat Margarita Gidion die de 2e helft erin kwam dat ze slecht had gespeeld en ik denk dat de trainer me daarom op het middenveld heeft gezet en het was natuurlijk ook mijn laatste thuiswedstrijd dus heeft hij het misschien mij gegund om op mijn lievelingspositie te spelen".


Vorig seizoen 4-0 verloren in Wolfsburg, dit seizoen weer met 4-0 verloren in Wolfsburg. Vorig seizoen 0-2 thuis tegen Wolfsburg en nu 0-4 dat is toch echt niet zo goed tegen over vorig seizoen hé?

Dominique: "Ja maar als hun er op een gegeven moment zo makkelijk door komen, we hadden totaal geen grip want de ruimtes waren zo groot, hun zijn zo fit, doen alleen voetballen en wij doen ook nog werken en naar school enzo dus dan zie je gewoon het verschil, je ziet gewoon dat hun topklasse zijn en dat wij er nog niet echt aan toe zijn".


Het 1e doel is bereikt wat jullie hadden als doelstelling maar het 2e nog niet, weet je nog wat dat was ?

Dominique: "Ja top 5".


Ja inderdaad maar dat is nog niet bereikt maar zoals je zei, zijn jullie wel weer de beste van het westen geworden dus boven Bayer Leverkusen en MSV Duisburg.
Zijn er al nieuwe speelsters voor aankomend seizoen en gaan er buiten jou ook SGS Essen verlaten ?

Dominique: "Ik weet niet of ze al nieuwe speelsters hebben, ik hoorde inderdaad wel dat ze 2 nieuwe speelsters wilden halen maar 1 is naar een andere club en 1 vroeg te veel geld. Volgens mij komt er wel wat nieuws en er gaan ook een aantal speelsters maar wat er komt dat durf ik niet te zeggen".


Toch nog een uitzwaaiwedstrijd voor de OranjeLeeuwinnen in Nederland zelf, toch wel beter voor de vele supporters hé want niet iedereen kan naar Canada.

Dominique: "Ja dat is inderdaad wel leuk voor de supporters".


Zoals je wellicht hebt gehoord is Siri Worm geblesseerd geraakt, zou de Bondscoach nog een vervangster oproepen denk je?

Dominique: "Ik heb echt geen idee wat de Bondscoach gaat doen, we waren tot nu toe elke keer met 24 speelsters tot onze laatste activiteit in ieder geval tegen Ijsland en Noorwegen en ik heb gehoord dat we met 23 speelsters naar het WK gaan dus als de bondscoach gewoon deze 23 speelsters houd dan komt er verder ook niemand nieuws bij maar dat moet je aan de bondscoach vragen".


Hoe zie jij de kansen in Canada voor de OranjeLeeuwinnen?

Dominique: "Nou ik denk als we gewoon goed spelen dat we op zich best wel kans hebben om door te komen naar de volgende ronde en dan is het natuurlijk afwachten wat je loot maar je hebt natuurlijk wel een zware poule maar het WK is natuurlijk niet makkelijk, dus ik heb op zich wel vertrouwen in de ploeg dus het is even afwachten hoe je er in gaat, hopelijk kunnen we gewoon de 1e wedstrijd goed spelen en dan in het toernooi groeien".


Neem aan dat je er erg veel zin in hebt ?

Dominique: "In 1e instantie was het nog niet eens zeker of ik wel mee mocht of ja dat is nog steeds niet zeker want dat is volgens mij na die uitzwaaiwedstrijd zeker dus nu zorg ik dat ik gewoon goed train en dat ik goed probeer te spelen en dat ik laat zien dat ik erbij hoor voor in Canada en dan heb ik er heel veel zin in natuurlijk".


Heb je de koffers al bijna ingepakt ?

Dominique: "Haha nee dat duurt nog wel even, dat is nog 1 maand".


Ben jij zo iemand die verschillende keren weer kijkt of alles in de koffer zit en dus niets vergeten bent of valt dat wel mee?

Dominique: "Dat valt wel mee. Dat was eerst wel haha maar je krijgt natuurlijk ervaring hoe vaak dat je weggaat en dan weet je op het gegeven moment wel wat je mee moet nemen, maar soms vergeet je weleens wat maar er is altijd een stad en daar kun je altijd wat anders kopen. Kijk als je je bikini vergeet kun je daar altijd nog een bikini kopen".


Hoe heb jij het ervaren dat Oranje onder 17 en onder 19 het EK niet gehaald hebben ?

Dominique: "Ik vind dat echt heel jammer, zowiezo voor onder 19 omdat zij de titelverdedigster zijn en dan vind ik gewoon dat je op het EK thuis hoort en zowiezo als je als Nederland gewoon vast het A-team met grote toernooien mee wil doen dan vind ik dat de jeugdteams ook gewoon zo ver moeten zijn om dan ook bij het EK natuurlijk mee te draaien. Nu heb je gezien bij onder 19 tegen Denemarken dat het een moeilijke tegenstandster was dat ze het daar laten liggen en bij onder 17 tegen Engeland dat ze het daar laten liggen. Kijk het had natuurlijk een heel mooie zomer kunnen worden als onder 17, onder 19 en het A-team allemaal naar grote toernooien gaan en dat zit er dus helaas niet in".


Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes in de laatste wedstrijd tegen Bayern München en veel succes op het WK in Canada.

Dominique: "Graag gedaan en Bedankt".