A+ R A-
Wedstrijdverslag: Heerenveen - FC Twente | Ronde 7 | BNL Orange 2012-2013
Nederland Nederland
BNL Orange 2012-2013Print 

Heerenveen - FC Twente
0 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 12 oktober 2012
Aanvangstijd: 17:30 u
Speellocatie: Skoatterwald
Toeschouwers : 200

Basisopstelling

Doel
Verdediging
Middenveld
Aanval

Tijdlijn

Wissel min 26 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Vivianne Miedema <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Bernou Hijlkema Wissel min 66 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Tiny Hoekstra <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Yvonne Ploeg Wissel min 66 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Cynthia Beekhuis <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Silvia Woudberg geel Min. 44 ::<br />Maruschka Waldus geel Min. 30 ::<br />Ingrid Schuiten
Wissel min 52 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Shanice Sanden, van de <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Siri Worm Wissel min 70 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Marthe Munsterman <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Anne Bosveld geel Min. 80 ::<br />Sherida Spitse

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
80geelSherida Spitse
70Invaller Anne Bosveld (Middenveld)
 Gewisseld Marthe Munsterman (Middenveld)
66Invaller Silvia Woudberg (Middenveld)
 Gewisseld Cynthia Beekhuis (Middenveld)
66Invaller Yvonne Ploeg (Middenveld)
 Gewisseld Tiny Hoekstra (Aanval)
52Invaller Siri Worm (Aanval)
 Gewisseld Shanice Sanden, van de (Aanval)
44geelMaruschka Waldus
30geelIngrid Schuiten
26Invaller Bernou Hijlkema (Middenveld)
 Gewisseld Vivianne Miedema (Aanval)

 Samenvatting

{tweetme}

Heerenveen met veel strijd naar puntendeling
Door Frits Beekhuis

Onder het toeziend oog van bondscoach Roger Reijners en 200 andere belangstellenden speelden Heerenveen en Twente op een nat SKW een boeiende wedstrijd. Heerenveen begon als laatste op de ranglijst tegen de koploper Twente. Dat verschil op de ranglijst was in de wedstrijd ook te zien, Twente speelde verzorgd voetbal, probeerde via combinatievoetbal de Heerenveen verdediging kapot te spelen. Heerenveen kon daar als wapen alleen strijd tegenover stellen.

Twente begon aanvallend, in het eerste kwartier waren en al drie grote kansen te noteren via Roetgering, Heuver en Pieete. Deze kansen werden door Heerenveen doelvrouwe Roxanne van den Berg onschadelijk gemaakt. Pas na een kwartier kon de eerste doelpoging van Heerenveen worden genoteerd, uit een corner werd het gevaarlijk omdat de indraaiende bal ternauwernood door Sari van Veenendaal opnieuw tot corner verwerkt kon worden.


Twente maakte vanavond de fout door alle aanvallen door het centrum van de Heerenveen verdediging te willen spelen, de flanken werden nauwelijks gebruikt. En als ze al een keer werden gebruikt dan kwam er zelden een bruikbare voorzet omdat een Heerenveen verdedigster de bal blokte.

Na een half uur kreeg Heerenveen speelster Wendy Mulder haar eerste grote kans van de wedstrijd, haar schot zeilde over het doel van Van Veenendaal.
Heerenveen probeerde de aanvallen van Twente onschadelijk te maken, de speelsters van Twente moet af en toe de moed in de schoenen zakken, ze werden door hun directe tegenstanders zeer kort gedekt en af en toe werd er mannelijk ingegrepen door de Heerenveen speelsters. Zo kreeg Schuiten geel voor een te harde charge en in een duel tussen Jessica Ploeg en Tessa Klein Braskamp verloor de laatste zelfs haar schoen. Roxanne van den Berg moest nog een keer handelend optreden op een schot van oud Heerenveen speelster Sherida Spitse, het schot van een metertje of veertig werd klemvast verwerkt door de Heerenveen doelvrouwe.
Net voor rust krijgt Maruschka Waldus ook geel voor een tackle op de bal, de scheids van dienst zag er een overtreding in. Hij floot overigens niet in de geest van de wedstrijd, met name Heerenveen was regelmatig boos op hem vanwege zijn pietluttige beslissingen.

Direct na rust krijgt zowaar laatste vrouw Charissa Burgwal van Heerenveen een dot van een kans, uit een scrimmage voor het Twente doel komt de bal voor haar voeten, ze probeert een lob die net over het doel gaat. Het antwoord van Twente was een prachtig schot van Spitse op de lat boven van den Berg. Heerenveen wisselt gelijk twee speelsters om de laatste 20 minuten wellicht nog iets te forceren, Cynthia Beekhuis maakt na een jaar blessureleed haar rentree in de eredivisie, ook Tiny Hoekstra komt als buitenspeler in het veld. Dat levert al met al nog een vermakelijk laatste kwartier op. Met name Wendy Mulder speelt hier een hoofdrol. Eerst geeft ze bij een counter een onzuivere pass op de geheel vrij voor het Twente doel staande Miedema, weg kans, daarna schiet ze bij een volgende uitbraak de bal onhoudbaar op de kruising. Nog geen minuut later gaat Mulder alleen op van Veenendaal af die met haar voeten nog net een doelpunt kan voorkomen.

Het laatste wapenfeit kwam op naam van Pieete, ze kan alleen op van den Berg afstomen, ze schiet de bal echter in de handen van Van den Berg.
Opvallend was het zeer sterke spel van het centrale verdedigingsduo Waldus/Burgwal aan Heerenveen zijde met daarachter een uitstekende doelvrouwe Roxanne van den Berg. Twente moet vanavond constateren dat ze het niet slim hebben gespeeld door juist dat sterke verdedigingsblok op te zoeken bij hun aanvallen in plaats van meer de zijkanten te benutten.
Een terechte uitslag waarbij ondanks de 0-0 het publiek tevreden naar huis ging omdat het een vermakelijk schouwspel was.

Statistieken:

Scheidsrechter J.S. Bovinga
Assistenten: W. van Delden en D. Brondijk
Reporter Frits Beekhuis
Fotograaf Wiep Wierda - vele foto's in het album BeNe League > Ronde 7