Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Dansschool Biersteker | Ronde 6 | West I Zaal - 2010-2011

Os Lusitanos - Dansschool Biersteker
4 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 15 oktober 2010
Aanvangstijd: 18:10 u

Os lusitanos wint thuis van Biersteker

Het moge gek klinken, maar Dansschool Biersteker moest voor de 2e keer in 4 weken tijd naar de Aristoshal in Amsterdam. Dit vanwege de zeer onregelmatig competitie indeling, omdat er 1 ½ competitie gespeeld wordt.
De eerste wedstrijd verloor Dansschool Biersteker met 5-2, tegen het zeer sterke Os Lusitanos. Os Lusitanos wordt door velen getipt als de toekomstige Nederlands kampioen.
Dansschool Biersteker wist dus dat het aanvallend moest spelen, want als ze Os lieten komen, zou het heel zwaar worden. En zowaar, het was in de 7e minuut dat er van Dansschool Biersteker een aanval uit het boekje kwam. Sharon Kok, gelukkig weer van de partij, speelde Myra Wijngaarden op rechts aan, die haarscherp de bal op maat naar de inkomende Stefanie Hand speelde. Stefanie Hand wist er wel raad mee, en scoorde heel mooi 0-1. Os Lusitanos trok zich niets van deze onverwachte achterstand aan, en ging furieus aanvallen. Bouchra L’ Ait Hou zag haar schot gekeerd door Jesca Willemsen en ook wist Jesca met een paar geweldige reddingen een aantal schoten van Shirley Smith te stoppen. In de 20e minuut liet echter een Dansschool Biersteker speelster zich heel simpel
de bal van de schoen halen door Bouchra L´ Ait Hou. Zij speelde Suzanne Bakker aan, die zich goed vrij wist te spelen, en knap 1-1 scoorde. In de laatste minuut van de eerste helft, ontsnapte Dansschool Biersteker aan nog een tegen goal toen alweer Shirley Smith rakelings voor langs schoot.

In de tweede helft was het steeds Jesca Willemsen die Dansschool Biersteker op de been hield. Zij stopte fabelachtig 2 geweldige schoten van altijd weer Shirley Smith. In de 6e minuut liep Dansschool toch een ongelukkige tegengoal op. De bal kwam gelukkig voor de voeten van Sharon Sopaheluwakan terecht. Die van afstand de bal haarfijn in de kruising legde buiten bereik van Jesca Willemsen. 2-1 dus. Vijf minuten later was het weer een Dansschool Biersteker speelster die zich de bal liet ontfutselen, door ditmaal Giliane Louwaars, die daardoor vrij kon doorlopen naar het doel, en de hoek kon uitkiezen. 3-1. Dansschool Biersteker had het in deze periode toch wel moeilijk. In de 15e minuut wist Aranka de Wit, op de middenlijn een onzuivere pass van dansschool Biersteker te onderscheppen, en kon doorlopen naar het doel van Jesca Willemsen. En hoe goed Jesca ook stond te keepen, was ze tegen dit schot van Aranka de Wit niet bestand. 4-1. In de 20e minuut was het toch Dansschool Biersteker dat iets terug kon doen. Bianca Zeeman gaf een prachtige pass op de snel sprintende Myra Wijngaarden, die heel mooi 4-2 liet aantekenen. Daarna probeerde Os de voorsprong nog te vergroten, maar zag schoten van Jacky Leiwakabessy en Sharon Sopaheluwakan naast gaan. Suzanne Bakker zag haar schot weer gestopt door Jesca Willemsen. In de laatste minuut zag Dansschool Biersteker een vlammend schot van Sharon Kok uit de kruising gehaald door de voortreffelijke Patricia van Koningsveld. De eindstand bleef dus 4-2.