Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - FC Plubos | Ronde 25 | West I Zaal - 2010-2011

Arch.buro Nieuweboer - FC Plubos
2 1

Wedstrijddatum: vrijdag, 01 april 2011
Aanvangstijd: 19:15 u

Verslag Nieuweboer:

LASTIGE WEDSTRIJD ARC.NIEUWEBOER

Vanavond thuis tegen Plubos, altijd lastig. Met nog drie duels te gaan mocht Nieuweboer geen punten verspelen.
Nieuweboer was de aanvallende partij, Plubos verdedigend. En dat deden ze goed, zo goed dat het bijzonder lastig was voor Nieuweboer om doelpunten te maken.
Daar komt ook nog bij dat de keepster van Plubos deze avond in bloedvorm was. De meest spectaculaire reddingen hebben we gezien, de een nog mooier dan de ander.
Gelukkig wist Rebecca Meijers een van de vele kansen te benutten door de bal in de kruising te schieten.
Nieuweboer wist nog een doelpunt te maken, Eline Keet schoot Nieuweboer op fraaie wijze naar 2-0.
Daarna zou de keepster van Plubos niet meer te passeren zijn. Zo kwam de goed spelende Eline Keet oog in oog te staan met de keepster, Eline wist haar tot 3 maal toe niet te verschalken.
Daar de 3-0 maar niet wilde vallen bleef de druk op de wedstrijd aanwezig. De spanning werd nog meer opgevoerd toen Plubos ± 8 minuten voor tijd de 2-1 wist te maken. De meiden van Nieuweboer moesten nog aan de bak die laatste 8 minuten.
Plubos haalde alles uit de kast om een gelijk spel te realiseren. Maar het zou ze niet lukken, de wil om te winnen was te groot bij de meiden van Nieuweboer.
De duels werden uitgevochten op het scherpst van de snede. Rianne Sponselee was in een hevig gevecht gewikkeld met haar tegenstander die met armen en benen aan haar zat te kluiven, maar ze gaf geen krimp. En aangezien Joyce Wouters zich niet meer liet passeren werden er weer drie punten aan het totaal toegevoegd. Nog twee “finales” te spelen.

Wel wil ik nog even de uitblinkster van deze avond noemen, namelijk de keepster van Plubos, Nanouk Groentjes, ze was fenomenaal en deze wedstrijd (haast) niet te passeren.
Had ik al eerder geschreven dat Joyce zo in het Nederlands elftal zou kunnen spelen, nou hier is de nummer twee die er zo in kan.

Jan de Vries

Opstelling Arch.Nieuweboer: Joyce Wouters (doel), Manon Koomen, Rianne Sponselee,
Eline Keet (1), Madelon Keet, Sarah Grooteman, Linda Bos en Rebecca Meijers (1).
Vlagger: Pé Kuin. Coach: Jan de Vries.

Opstelling Plubos: Nanouk Groentjes (doel), Rina Blondean, Ilja van er Deure, Chantal Pluijmers, Brigitte Pluimers, Deborah Cordes en Mara de Voogd.
Vlagger: Dirk van Lunteren. Coach: Fien Timisela.

Verslag Plubos:

'Plubos maakt indruk tegen koploper'

In een wedstrijd vol strijd heeft Plubos vrijdagavond net geen punt weten af te dwingen in Wervershoof tegen koploper Arch.b. Nieuweboer. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Nieuweboer drie punten los van de concurrentie. In de race om het kampioenschap was winst belangrijk voor Nieuweboer

Het begin was qua balbezit voor Nieuweboer, maar Plubos stond verdedigend goed en voorkwam dat Nieuweboer veel kansen kon creëren. Plubos loerde op de counter en werd zo gevaarlijk voor de vrouwen uit Wervershoof.De nul bleef lang op het bord, maar aan het einde van de eerste helft kwam Nieuweboer toch op voorsprong.

In de tweede helft ging Nieuweboer op zoek naar de 2-0 en dit lukte via Eline Keet. Plubos kwam meer en meer uit hun schulp en wist druk te zetten op de helft van Nieuweboer. Dat gaf Nieuweboer ook ruimte om er zo nu en dan gevaarlijk uit te komen vooral via Linda Bos en Eline Keet.Keepster van Plubos ,Nanouk Groentjes, was goed in vorm en redde veel met uitstekende reddingen. Plubos ging op jacht naar de aansluiting en vond deze door een eigen doelpunt van Nieuweboerna, na een harde voorzet van Brigitte Pluijmers. De laatste tien minuten van de wedstrijd werd vol druk gezet door Plubos en het kwam hierdoor vaak in balbezit, maar het lukt niet meer de gelijkmaker te forceren.
 Zonder punten, maar met een zeer voldaan gevoel, keerde Plubos terug naar Alkmaar.