A+ R A-
Wedstrijdverslag: PSV - Ajax | Ronde 8 | BNL Orange 2012-2013
Nederland Nederland
BNL Orange 2012-2013Print 

PSV - Ajax
3 2
(1 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 november 2012
Aanvangstijd: 18:30 u
Speellocatie: Jan Louwers Stadion
Toeschouwers : 2.138

Basisopstelling

Doel
Verdediging
Middenveld
Aanval

Tijdlijn

Wissel min 46 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Mauri Wetering, van de <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Suzanne Kort, de Wissel min 86 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Kika Es, van <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Melissa Evers Wissel min 89 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Sylke Calleeuw <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Danielle Donk, van de doelpunt Min. 59-66 ::<br />Danielle Donk, van de doelpunt Min. 26 ::<br />Nadia Coolen
Wissel min 73 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Sabine Becx <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Mandy Versteegt Wissel min 75 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Carmen Manduapessij <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Linda Bakker Wissel min 82 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Vesna Veltrop <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Pascalle Tang geel Min. 53 ::<br />Desiree Lunteren, van doelpunt Min. 37 ::<br />Anouk Hoogendijk doelpunt Min. 8 ::<br />Desiree Lunteren, van

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
89Invaller Danielle Donk, van de (Middenveld)
 Gewisseld Sylke Calleeuw (Aanval)
86Invaller Melissa Evers (Verdediging)
 Gewisseld Kika Es, van (Verdediging)
82Invaller Pascalle Tang (Verdediging)
 Gewisseld Vesna Veltrop (Middenveld)
75Invaller Linda Bakker (Middenveld)
 Gewisseld Carmen Manduapessij (Middenveld)
73Invaller Mandy Versteegt (Aanval)
 Gewisseld Sabine Becx (Middenveld)
59-66doelpuntDanielle Donk, van de (2x)
53geelDesiree Lunteren, van (1x)
46Invaller Suzanne Kort, de (Aanval)
 Gewisseld Mauri Wetering, van de (Aanval)
37doelpuntAnouk Hoogendijk (1x)
26doelpuntNadia Coolen (1x)
08doelpuntDesiree Lunteren, van (1x)

 Samenvatting

{tweetme}

Danielle van de Donk troeft Oranje Collega Dahpne Koster af en bezorgd PSV/FCE een mooie overwinning
Door Luc Calleeuw

Een goed gevulde Jan Louwers arena in Eindhoven, een mooier eerbetoon aan “een monument” uit de Lichtstad kon er niet worden getoond, liefst 2.138 toeschouwers vonden de weg richting Genneper parken voor de affiche PSV – FCE – Ajax Amsterdam. De minuut stilte voor de wedstrijd ter nagedachtenis van de Heer Jan Louwers, ons deze week ontgaan, was beklijvend en aan de andere kant indrukwekkend. Respect van iedereen, één minuut echte stilte, gerespecteerd door beide aanwezig harde supportersclans. Ook dit mag eens benadrukt worden, waar een wil is, is een weg. In het vrouwenvoetbal is er net iets meer dat samenhorigheidsgevoel.

PSV – FCE brengt de wedstrijd op gang en toont direct dat het voor de 3 punten wil gaan. Een eerste actie via Nadia Coolen over rechts, bal bij Suzanne de Kort, die haar controle mist (2 min). Minuten later opnieuw Nadia Coolen op snelheid door over rechts, doelvrouw Laura du Ry kan net de bal klemmen voor Jeslynn Kuijpers gevaarlijk wordt (5min). Toch zijn het de bezoeksters die bij hun eerste echte vlotte aanval scoren. Daphne Koster zet de actie in, speelt Mandy Versteegt aan over rechts, voorzet nog net ontzet door doelvrouw Angela, de bal komt bij Desiree van Lunteren die genadeloos uithaalt, 0-1, we zijn acht minuten ver.
PSV-FCE reageert direct. Actie via Danielle van de Donk over rechts, mooie pas richting Suzanne de Kort, open doelkans, helaas gaat haar poging over (10 min). Op het kwartier bedient Manon van de Boogaard Nadia Coolen op rechts, helaas tikt de bal even verkeert waardoor het nummer 19 niet zelf meer kan afronden en de voorzet over alles heen gaat. We zien een partij op hoog tempo, uiterst aangenaam om volgen.

Voor de bezoeksters noteren we een splijtende pas van Desiree van Lunteren richting Linda Bakker, doelvrouw Angela Christ heeft een fraai reflex in huis (17 min). Ook doelvrouw Laura du Ry is attent op een diepte pas van Marlou Kelleners richting Danielle van de Donk (20 min). Wat later is het opnieuw Danielle van de Donk die druk zet, ze ontfutselt Daphne Koster het leer, schakelt haar uit op snelheid en levert de perfecte voorzet voor Nadia Coolen. Het is een koud kunstje de Oranje jeugd international om de bordjes in evenwicht te brengen, 1-1 (26 min).

Even laten beide teams het tempo een beetje zakken, de geleverde inspanningen vergen hun tol. In deze fase van relatieve rust valt vooral het aangeven van de speelsternamen op het Ajax shirt op, een must eigenlijk voor alle Beneleague teams. Hopelijk volgt ook PSV – FCE deze trend. De wedstrijd gaat mooi over en weer, na 37 min een hoekschot voor Ajax. Even een onoplettendheid bij de thuisploeg, iedereen verwacht een lange bal, Babiche Roof opteert echter voor een kort genomen hoekschot, PSV is te laat om te reageren, Mandy Versteegt brengt voor en Anouk Hoogendijk kopt mooi over Angela binnen, 1-2.

Met nog vijf minuten te gaan opnieuw PSV-FCE, weer via Danielle van de Donk, persoonlijke actie, helaas trapt het nummer 7 keer dit keer van te ver, geen probleem voor doelvrouw Laura, een breedte pas richting Nadia Coolen was een betere optie geweest. Met de rust in zicht opnieuw de thuisploeg. Vrije trap van Jette van Vlerken in de loop van Danielle van de Donk, via de voet van keepster Laura du Ry gaat de bal in hoekschot. Op de wedstrijdherneming van Manon van de Boogaard is opnieuw het Ajax nummer 1 als eerste op de bal. We gaan rusten met een 1-2 stand in een propagandawedstrijd voor het vrouwenvoetbal.

Bij de rust voert de thuisploeg een 1ste wissel door, Mauri van de Wetering komt in de plaats van Suzanne de Kort. Ajax probeert de voorsprong uit te bouwen, Angela pakt een schot van Babiche Roof (50 min). Ook PSV-FCE zoekt blijft niet bij de pakken zitten, mooie actie van de alom tegenwoordige Danielle van de Donk op links, voorzet, Nadia kan net niet genoeg kracht zetten op de bal, Leonne Stentler redt voor de lijn (53 min). Desiree van Lunteren krijgt geen voor een fout op Nadia (53 min). PSV trekt het heft naar zich toe. Opnieuw is Danielle de kwelduivel, na 4 – 5 overstapjes verschalkt ze Daphne Koster, het schot verdwijnt in de verste hoek, geen verhaal voor doelvrouw Laura, de 2-2 is een feit (59 min).

En PSV wil meer. Na een mooi actie van Mauri van de Wetering komt de bal op rechts bij Nadia Coolen, een sterk keepende Laura du Ry weet raad met de voorzet (63 min). Toch is het slechts uitstel. Minuten later dezelfde hoofdrolspeelsters, Mauri zondert weer de sterk acterende Nadia af op rechts, voorzet, Danielle reageert sneller als Daphne Koster en tikt haar 2de van de avond binnen, 3-2 (66 min).

Ajax moet nu wel alles op alles zetten, maar speelt iets te stereotiep, werkt te veel met de lange bal. Het kent ook nog pech als Mandy Versteegt geblesseerd het terrein moet verlaten voor Sabine Becx (73 min). Met nog een kwartier te gaan komt Carmen Manduapessy in de plaats van Linda Bakker, maar ook dit brengt weinig aarde aan de dijk. De steeds sportief acterende Ajax fans claimen nog wel een strafschot voor een aangeschoten handsbal van Jette (76 min), maar zien uiteindelijk ook dat in de 2de speelhelft de thuisploeg net iets meer voetballend vermogen heeft. Ajax voert een laatste wissel door, Pascalle Tang (foto hieronder) maakt plaats voor Vesna Veltrop (82 min).

Danielle van de Donk duikt nog eens alleen op voor doel, in laatste instantie kan Tessel Middag terugspelen richting achterlijn, doelvrouw Laura du Ry kan niet anders dan in hoekschot verwerken, deze brengt niets (83 min). PSV – FCE wisselt Melissa Evers voor Kika van Es (86 min) en ook Sylke Calleeuw krijgt haar eerste speelminuten als vervangster voor uitblinkster Danielle van de Donk (88 min). PSV controleert het gebeuren, Ajax weet geen raad meer. Een voorzet van Mauri van de Wetering richting 2de paal krijgt Sylke Calleeuw net niet onder controle (92 min), een vrije trap van Ajax via Daphne Koster wordt door de PSV defensie zonder problemen ontzet, de sterk leidende scheidsrechter Witlox fluit de partij af, 3-2 winst voor PSV-FCE.
  
Onder luide aanmoedigingen van de talrijk opgekomen supporters kunnen de PSV – FCE dames genieten van een verdiende ereronde. De jeugdige fans staan in rijen aan te schuiven voor een handtekening van de Lichtstad dames. Nu naar analogie nog een gezamenlijke foto met het mannen team van FCE, de sterren van PSV en onze PSV – FCE dameskern. Een prima idee richting eindejaarsfeesten, toch? En tegelijk een mogelijkheid om iedereen dichter bij elkaar te brengen en dit gezamenlijk project extra publiciteit te brengen. De speelsters mogen vandaag heel even genieten, maandag is het weer bittere ernst en start de voorbereiding naar de partij tegen Telstar, opnieuw een super belangrijke confrontatie. Zij die vandaag aanwezig waren in het Ja Louwersstadion hebben zeker genoten van een prachtige en aangename vertoning, een pot voetbal die mocht gezien worden.


Statistieken:

Scheidsrechter: de heer R. Witlox
Ass. Scheidsen: de heren B.F.M. Vogels en M.M.H. Dommerholt 

Verslaggever: Luc Calleeuw
Fototgraaf: Ron Hendriks - foto's volgen in album