FC Twente pakt de Dubbel

Op een droge maar koude woensdagavond in het Kyocera-stadion te Den Haag werd de bekerfinale gespeeld tussen de landskampioen FC Twente en titelverdedigster Ajax. Het werd een wedstrijd met veel doelpunten, uiteindelijk trokken de Tukkers terecht aan het langste eind en pakken eindelijk de KNVB Beker voor de 2e maal (laatste maal was in het seizoen 2007-2008). Een prijs die bij menig FC Twente speelster ontbrak!
Voor Ajax bracht het seizoen 2014-2015 geen prijs op! Klik op lees meer voor het wedstrijdverslag, foto serie en statistieken ........>>>>>

Verslag

De wedstrijd was nog maar net bezig of er was een steekpass van Jill Roord op Shanice van de Sanden die het strafschopgebied inliep en de bal op doel schoot. Via keepster Laura Du Ry werd de bal tot corner verwerkt, die echter niets opleverde.

Niet lang daarna was er een vrije trap aan FC Twente zijde, Ajax goalie Du Ry stopte de bal moeiteloos. Na 10 minuten liet Ajax ook eens van zich spreken via een schot van Tessel Middag die door keepster Sari van Veenendaal tot hoekschop werd verwerkt. Uit de genomen hoekschop kopte Anouk Hoogendijk de bal over het doel. Direct daarna zocht Ajax weer de aanval, het was Tessel Middag die over het doel schoot.

In de 14e minuut was er een gele kaart voor Ajax speelster Chantal de Ridder. We naderen de 16e minuut een lange bal van Maayke Heuver bereikte Shanice van de Sanden die haar tegenstandster te snel af was en de bal onder keepster Du Ry binnenschiet, 1-0. Een terechte tussenstand want FC Twente combineerde beter, de Amsterdamse vrouwen wilden wel maar ze kwamen eigenlijk niet verder dan een paar slappe schoten tot dat moment.

In de 33e minuut een gele kaart voor FC Twente speelster Marthe Munsterman. Paar minuten later was er een hoge lange voorzet van Chantal de Ridder op Eshly Bakker, ze wilde op doel schieten maar raakte de bal helemaal verkeerd en het werd een slap schotje. Gelijk daarop was er een kans van Shanice van de Sanden van de Tukkers maar die bal ging er ook niet in. FC Twente probeerde er meer uit te halen en dat vooral via de snelle Shanice van de Sanden maar het bleef alsnog 1-0 voor de Enschedese vrouwen. Bijna rust, in de 43e minuut was er een voorzet van de zijkant die werd weggekopt door Anouk Hoogendijk waarbij de bal voor de voeten kwam van Anouk Dekker en op doel schoot maar haar schot ging hard over het doel heen. Twee minuten later was het echter wel raak voor FC Twente, het was na een goede aanval Jill Roord die de bal tegen de touwen schoot, 2-0.

Beide ploegen gingen dus rusten met een stand van 2-0 voor FC Twente en moest Ajax dus de 2e helft uit een ander vaatje gaan tappen. Ajax speelde na de rust inderdaad een stuk beter dan voor de rust, de combinaties liepen beter. Na een kwartier in de 2e helft was het Inessa Kaagman die de bal over het doel schoot maar nog geen minuut later was het wel raak voor de Amsterdamse vrouwen via een lange bal van Eshly Bakker was het keepster van Veenendaal die de bal niet onder controle kon krijgen en de bal losliet en daar was het Chantal de Ridder die de aansluitingstreffer scoorde, 2-1. Ajax wilde meer en ging op jacht naar de gelijkmaker, een schot van Inessa Kaagman ging net naast.

Inmiddels noteren we al de 82e minuut, na een lange bal van FC Twente zijde werd de bal doorgekopt door Ellen Jansen naar Shanice van de Sanden maar ze schoot de bal over het doel. In de 83e minuut was het de ingevallen Veronica Napoli die voor FC Twente de bal naast het doel schoot. Vijf minuten later viel dan de beslissing zoals iedereen dacht, het was Ellen Jansen die de bal hard tegen de touwen schoot wat dus 3-1 voor FC Twente betekende. Ajax gaf zich niet gewonnen en maakte het nog spannend want nog geen minuut later lag de bal in het doel via een hoog in het doel geschoten bal van invalster Kelly Zeeman, 3-2.

Nog geen minuut later was het Veronica Napoli die de wedstrijd had moeten beslissen maar ze schoot glijdend de bal in de handen van keepster Laura Du Ry. De speaker liet weten dat er nog 5 minuten bij kwamen maar hierin werd echter niet meer gescoord zodat FC Twente dus met 3-2 won van Ajax en dus de beker in ontvangst mocht nemen. De rode badjassen werden uitgedeeld aan de winnaar FC Twente en de witte badjassen voor Ajax die hun titel dus niet konden prolongeren!

Vanaf deze kant feliciteren wij de FC Twente Speelsters met de KNVB Beker!

Het seizoen 2014-2015 zit erop qua voetbal voor de BeNe League speelsters. Donderdag wordt in Belgie nog de finale gespeeld van de Belgische Beker. De Play Offs amateur voor het vrouwenvoetbal staan nog op het programma, voor het overzicht zie Nacompetitie schema's op deze site.

De Oranje Leeuwinnen gaan zich voor bereiden op het Wereldkampioenschap in Canada. Vanaf deze kant wensen wij alle speelsters een goede zomerstop toe en voor de Oranje Leeuwinnen veel succes in Canada.

Reporter: Andrew Jacobs i.s.m. Ineke van der Louw
Fotografen: Henk Dil en Leo Soeters - voor meer foto's verwijzen wij U naar de Gallery > KNVB Beker

15e minuut 1-0 Shanice vd Sanden
45+1 minuut 2-0 Jill Roord
61e minuut 2-1 Chantal de Ridder

87e minuut 3-1 Ellen Jansen
88e minuut 3-2 Kelly Zeeman