Nederland O17 opent goed tegen Israel

Het Nederlands Elftal onder 17 jaar is de kwalificatie voor het EK 2015 te IJsland goed begonnen. Tegen Israel won het team van Van Kortenhof met (3-0) 3-0. De doelpunten werden gescoord door Aniek Nouwen, Pien de Beer en Kim van Velzen.
De andere groepswedstrijd tussen Slovenie en Slowakije werd na een ruststand van 1-1  met 1-2 gewonnen door Slowakije.

Bondscoach Maria van Kortenhof begon met de volgende basisopstelling; 01. Lize Kop, 02. Kay-Lee de Sanders, 03. Aniek Nouwen, 04. Fréderique Nieuwland, 05. Vera ten Westeneind, 07. Nadine Noordam, 08. Silvie van der Plas, 09. Emma van der Vorst, 10. Kim van Velzen, 11. Pien de Beer, 14. Nurija van Schoonhoven.

Klik op >>> lees meer >>>> voor de statistiek en het verslag van Ons Oranje

Klik hier voor alle uitslagen en de stand van NL | 1e ronde EK 2015 te IJsland.

OnsOranje

Verslag Ons Oranje

Speelsters onder 17 start met zege
Door Welmoed de Lang

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar is woensdagmiddag het EK-kwalificatietoernooi redelijk begonnen. In Slovenië werd het in de eerste ronde tegen het minder geachte Israël 3-0.

,,Ik ben tevreden met het resultaat, maar niet met de uitvoering”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof, wiens ploeg vooral in de tweede helft niet meer door de Israëlische muur van spelers heen kwam. ,,Zij bleven met tien man achter de bal spelen en zijn in de tweede helft niet meer over de middenlijn geweest. Dat neemt echter niet weg dat wij het beter uit hadden moeten spelen.”

Lastig veld
Op het natte (met in de eerste helft met veel plassen, red.), hobbelige en daarom moeilijk bespeelbare veld, ging vooral in de tweede veertig minuten te veel mis. Zowel de passes als de aannames waren niet voldoende, waardoor het team in de toch al kleine ruimte niet snel genoeg bij het vijandige doel kwam.

Voor rust toonde Israël nog iets van aanvallende intenties, waardoor de ruimtes groter waren en Onder 17 wel wist te scoren. Nadat onder andere Emma van der Vorst en Aniek Nouwen kansen misten, kopte de laatste na krap twintig minuten bij de tweede paal de hoekschop van Silvie van der Plas binnen. Pien de Beer en Kim van Velzen tekenden voor de tweede en derde treffer.

‘Het moet beter’
Doordat Onder 17 na de pauze minder secuur was, kwam het daarna nog slechts tot twee kansen. ,,In de eerste helft speelden we veel via de flanken, maar door ons mindere spel werd ook de toevoer vanaf de zijkant minder. En als bijvoorbeeld een van de twee centrale verdedigers opkwam, was de pass niet goed of gebeurde het te langzaam”, aldus Van Kortenhof. ,,Dat zal in de volgende wedstrijden echt beter moeten.”

Vrijdag speelt het team om 15.00 uur tegen Slowakije, dat met 2-1 van thuisland Slovenië won. ,,Ik heb begrepen dat ze de hele wedstrijd ook veel beter waren. Dat is dus echt wel een goed land. Aan de andere kant komen we dan zelf hopelijk ook meer aan voetballen toe.”

Klik hier voor het volledige verslag

Statistiek:

Wedstrijd: NEDERLAND O17 - ISRAEL O17  (3-0)  3-0
Datum: 22 oktober 2014
Betreft: 1e ronde EK-kwalificatie 2014 | 1e duel
Locatie: Stadium: ŠRC Bakovci Stadium, Bakovci (SVN)

Bijzonderheden:
Nederland was een maatje te groot voor Israel, de verhouding tussen Ned. Israel m.b.t. de schoten op doel was 9-1 en naast of over doel 11-0. Een 3-0 winst is een mooi uitgangspunt, maar ik kan  me niet aan de indruk onttrekken dat er wat meer doelgerichter geschoten dient te worden.