Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Os Lusitanos | Ronde 18 | West I Zaal - 2010-2011

Dansschool Biersteker - Os Lusitanos
1 5

Wedstrijddatum: vrijdag, 04 februari 2011
Aanvangstijd: 20:05 u

Dansschool Biersteker verliest van Os Lusitanos

Met de 2 grote nederlagen nog in het achterhoofd van de vorige 2 wedstrijden, wist men bij Dansschool Biersteker wel, dat het deze keer ook niet gemakkelijk zou worden. Os Lusitanos staat toch wel bekend als één van de beste teams van Nederland. Bij Dansschool Biersteker was gelukkig Sharon Kok weer van de partij, en ook Cynthia Kootker was weer toegevoegd aan het team. Bij Os Lusitanos was de keepster afwezig, en ging speelster Aranka de Wit het doel verdedigen.

Al bij aanvang van de wedstrijd begon Os Lusitanos druk te zetten, en het was al in de 2e en 4e minuut, dat Jesca Willemsen met 2 prachtige reddingen op schoten van Shirley Smith en Suzanne Bakker, Dansschool Biersteker op de nul wist te houden. Het duurde echter niet lang, of Os Lusitanos wist toch een voorsprong te nemen. Shirley Smith wist zich handig vrij te spelen, en gaf Jesca Willemsen in de 6e minuut geen kans. 0-1 Shirley Smith. Eer dansschool Biersteker zich had hersteld van deze tegenslag, was het in de 9e minuut Iris Wagemaker, die de vrijstaande Shirley Smith weer wist te bereiken, en het was weer raak. Shirley scoorde weer onhoudbaar voor Jesca Willemsen bij de 2e paal. 0-2 Shirley Smith. Het oogde allemaal vrij simpel, maar de schoten van de speelsters van Os Lusitanos waren akelig zuiver. Zo ook het schot van Iris Wagemaker, die in de 19e minuut, op volle snelheid over links, iedereen passeerde, en de bal binnenkant 2e paal binnenschoot.0-3 Iris Wagemaker. Toen eindelijk kreeg Dansschool Biersteker een paar kansen. Bianca Zeeman liep in de 18e minuut door de verdediging heen van Os Lusitanos, en schoot hard op doel. Aranka de Wit wist het harde schot te pareren, en de rebound van Bianca Zeeman wist ze ook nog tot corner te verwerken. Dus de illusie van Dansschool Biersteker, dat de kansen misschien bij de keepster lagen, omdat Aranka een veldspeelster is, werd hiermee ook teniet gedaan. Toch begon dansschool Biersteker steeds feller te voetballen, wat ook inhield, dat er achterin meer ruimte werd weggegeven. Daar werd in de 20e en 21e goed gebruik van u maakt door Shirley Smith 0-4 en Giliane Louwaars 0-5. Vlak voor de wissel was het toch nog Stefanie Hand, die een geweldig schot afleverde, maar dit weer gestopt zag, door een uitstekend Aranka de Wit.
De wisselstand bleef dus 0-5

Dansschool Biersteker begon in de 2e helft steeds beter te voetballen. Vooral het verdedigen ging veel scherper dan de eerste helft. Os Lusitanos kregen nog wel behoorlijk wat kansen, maar Dansschool Biersteker zat er scherp op. Ook Jesca Willemsen maakte een sterke indruk. Zij pakte schoten van Silvia Smith, Giliane Louwaars en Suzanne bakker probleemloos. Er kwamen ook scoringskansen voor Dansschool Biersteker. Aranka de Wit wist deze gemakkelijk te verwerken. Het was toch echter een hele mooie combinatie tussen Bianca Webeling en Marintha Louwe, die Marintha Louwe met een prachtig schot afrondde.1-5 Marintha Louwe. Os Lusitanos liet Dansschool Biersteker iets meer komen, wat er toe leidde, dat Dansschool Biersteker achterin de zaken redelijk onder controle had, maar het resulteerde aanvallend   niet meer in doelpunten. Schoten van Sharon Kok, Bianca Webeling en Bianca Zeeman waren allemaal voor Aranka de Wit. De eindstand bleef dus 1-5.