A+ R A-
Wedstrijdverslag: PSV - VV Alkmaar (voorheen Telstar) | Ronde 8 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

PSV - VV Alkmaar (voorheen Telstar)
9 2
(5 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 oktober 2015
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Dit Telstar geen partij voor PSV
Door Luc Calleeuw

 

Na de verloren topmatch van vorige week krijgen de Lighttown Ladies de gelegenheid om het blazoen op te poetsen tegen Telstar. Net als in de heenwedstrijd in IJmuiden hebben de weergoden alle sluizen opgezet, het valt met bakken uit de lucht. PSV treed aan in wit rood gestreept, Telstar in een fraaie zwarte uitrusting met gouden letters en een wit streepje.

 

De Noord Brabanders zetten op, nog geen 3 minuten later mag de bordjesman een eerste keer in actie. Lange bal vooruit van Kim Moermans, verdedigster Myrusha Victoria verkijkt zich en gaat onder de bal door, Sisca Folkertsma neemt het geschenk in dankbaarheid aan en scoort, 1-0. Twee minuten later een hoekschot van Kim richting 2de paal, Vanity Lewerissa kopt de open kans naast. Bij de volgende splijtende aanval kent het nummer 11 meer succes, een lange bal van Kim blind vooruit valt in de voeten van Vanity, zij kapt zich vrij en prikt binnen, 2-0 (12 min). En net over het kwartier staat het al 3-0 met dezelfde hoofdrolfiguren. Kim trapt een hoekschot, Vanity Lewerissa werkt dit keer af met het hoofd (16 min).

 

Tot dan kan Telstar hier niets tegenover stellen. Een eerste keer toont het aanwezig, Chelly Drost zet een mooie beweging in, haar krul draait langs de 2de paal (18 min). Even later een lange bal van Suzanne Admiraal op Chelly, teruggelegd op Babiche Roof, haar schot gaat een metertje naast (21 min). Wat later zowaar een tegendoelpunt. Fraaie actie van Linda Bakker, langs Myrthe Moorrees over links, steekpas op Chelly die terug legt op Babiche Roof. Deze laatste schiet uit de draai, 3-1 (24 min). Bij de volgende PSV aanval staat de marge terug op 3 stuks, Sisca stuurt Nadia Coolen in het straatje over links, alleen door, zij schuift het leer onder doelvrouw Barbara Lorsheyd tegen het net, 4-1 (27 min). Op het half uur een nieuwe hoekschot, opnieuw Kim die trapt, dit keer kopt Vanity van dichtbij naast. Maar Telstar legt de Eindhovenaren weinig in de weg, Kim trapt vanuit de verdediging de bal vooruit, Vanity is haar verdedigster te slim af en een stuk sneller, ze bedient Sisca Folkertsma die simpel kan binnen leggen, 5-1 (36 min).  Twee minuten voor rust een wissel bij Telstar, Nadine Fritschy komt in voor Myrusha Victoria (43 min).

 

In het minuutje blessuretijd is PSV nog een keer gevaarlijk, lange bal van Myrthe op Nadia, streep richting doel, keepster Barbara kan met een mooie reactie de bal van onder de lat in hoekschot duwen. Kim trapt, Aaike Verschoor kopt weg, we gaan rusten met een klare 5-1.

 

Geen verdere wissels in de pauze, het wedstrijdbeeld blijft ook gelijk. Een onmondig Telstar, PSV moet niet eens diep gaan. Vanity krijgt het leer, speelt op rechts in de loop van Nadia, geen buitenspel, door tot de achterlijn, lage voorzet, Sisca Folkertsma moet maar binnen leggen, 6-1 (47 min).  Hierna neemt PSV even gas terug, tijd voor Telstar om toch even te tonen dat ze er nog zijn. Suzanne zet een mooie actie op, haar dropschot streelt het dak van het doel (50 min). Dan weer PSV. Op een (onterechte toegekende) hoekschot vindt Kim Myrthe die op de lat kopt (53 min). Op een vrije trap van Myrthe kan Carli Luntz wegkoppen, ze gooit zich ook nog eens in de baan van Kim’s rebound (56 min). Hierna een mooie aanval van Telstar, Carli speelt op Linda Bakker, die brengt voor en Chelly Drost tikt aan de eerste paal mooi binnen, 6-2 (58 min). Op het uur Chelly op Linda, prachtige reflex van doelvrouw Angela Christ op het dito schot, corner. Hierna komt Melissa Evers voor Corine Peels (61 min). Twee minuten later een vrije trap voor de bezoekers. Babiche achter de bal, haar geplaatste krul spat op de binnenkant van de paal en komt uit doel, dit verdiende beter (63 min). In deze fase maakt PSV de wekelijkse fout, het trekt met 9 speelsters achter de bal. Nadine Fritschy krijgt geel voor een fout net buiten de rechthoek en wisselt in deze fase Katja Snoeijs voor Carli (67 min). Myrthe Moorrrees draait de spelhervatting prachtig over de muur, 7-2 (68 min). Minuten later de 8-2, Nadia zet zich door op links, langs alles heen, grond scherende voorzet, Vanity Lewerissa tikt binnen (71 min).

 

PSV voert een dubbele wissel door, Sisca en Michelle Hendriks af, Kika van Es en Mauri van de Wetering op (73 min). Ook Telstar voert de laatste wissel door, Lotte Hopman komt voor Romy Scherpenzeel (75 min). Met nog 10 minuten te gaan toon Maran van Erp haar sterke positiespel, onbegrijpelijk dat de al een gans seizoen sterk presterende Maran niet meer voor Oranje geselecteerd is. Blijkbaar ziet met daar de kracht van deze speelster niet, heel vreemd. Wat later nog eens Nadia door over links, haar lage voorzet vindt andermaal Vanity Lewerissa die haar vierde van de avond vallend binnenglijdt 9-2 (81 min). Het (weinig) opgekomen publiek roept om 10, PSV gaat op zoek naar dubbele cijfers. Nu is het eens Vanity die Nadia bedient, haar schot eindigt in de handen van doelvrouw Barbara (83 min). Vijf minuten voor tijd krijgt een gefrustreerde Babiche, je zou voor minder, nog geel. In de extra time, slechts één minuut ondanks de 5 wissels, laat Nadia de kans op de tiende tot twee keer liggen, de wedstrijd eindigt op een 9-2 eindstand.

 

PSV diende niet eens op zijn sterkst te spelen om Telstar met zware cijfers terug richting Velsen te sturen. Dit Telstar was geen partij voor de Eindhovense dames. De volgende uitwedstrijd voor PSV tegen Twente (wat een stunt deze week in München in de Womens Champions League, de Duitse kampioen uitschakelen) zal van een ander kaliber zijn. Dan kunnen de kaarten weer helemaal anders geschud zijn. Daar zal er toch meer gebruik moeten gemaakt worden van het sterkste wapen, voetballend vermogen. Telstar mag volgende week tegen SC Heerenveen een sportieve revanche zoeken.


 

 

Statistieken:

Wedstrijd: PSV Vrouwen - Sc Telstar

Datum: vrijdag 16 oktober2015
Locatie: Eindhoven

Betreft: speelronde 8 Eredivisie

Scheidsrechter: De heer Jos Bierings

Assistenten: De heer Tim Heuvelmans en Mej. Melanie Verheul

Vierde Official: De Heer Roy Schuurmans

Ruststand: 5-1

Eindstand: 9-2

Coaches: Nebojsa Vuckovic (PSV) en Gideon Dijks (Twente)

Toeschouwers: +/- 200 Reporter:

Luc Calleeuw

Fotograaf: Roel Ubels

 

 

Scoreverloop:

03 min 1 – 0  Sisca Folkertsma

12 min 2 – 0 Vanity Lewerissa

16 min 3 – 0 Vanity Lewerissa

24 min 3 – 1 Babiche Roof

27 min 4 – 1 Nadia Coolen

36 min 5 – 1 Sisca Folkertsma

47 min 6 – 1 Sisca Folkertsma

58 min 6 – 2 Chelly Drost

68 min 7 – 2 Myrthe Moorrees

71 min 8 – 2 Vanity Lewerissa

81 min 9 – 2 Vanity Lewerissa

 

Wissels:
43 min Nadine Fritschy   voor  Myrusha Victoria   (Telstar)
61 min Melissa Evers   voor Corine Peels   (PSV)
67 min Katja Snoeijs   voor  Carli Luntz   (Telstar)
73 min Kika van Es    voor  Sisca Folkertsma     (PSV)
73 min Mauri van de Wetering  voor  Michelle Hendriks   (PSV)
75 min Lotte Hopman   voor  Romy Scherpenzeel  (Telstar)

 

Gele Kaart:
67 min Nadine Fritschy (Telstar)
85 min Babiche Roof (Telstar)

 

Voor PSV Vrouwen speelden: Angela Christ (1), Corine Peels (2), Maureen Sanders (3), Maran van Erp (6), Nadia Coolen (7), Myrthe Moorrees (8), Sisca Folkertsma (10), Vanity Lewerissa (11), Michelle Hendriks (12), Laura Strik (14) en Kim Moermans (15).

 

Wisselspeelsters: Lucie Akkerman (4), Kika van Es (5), Mauri van de Wetering (9),  Dianne Reemers (16), Melissa Evers (17), Sabine Becx (18) en en Jeslynn Kuijpers (19).

 

Voor TELSTAR speelden: Barbara Lorsheijd (1), Myrusha Victoria (5), Romy Scherpenzeel (6), Carli Luntz (7), Amy Visser (8), Babiche Roof (10), Suzanne Admiraal (1), Ilse van der Zanden (12), Aaike Verschoor (14), Linda Bakker (15) en Chelly Drost (17).

 

Wisselspeelsters: Nadine Fritschy (2), Katja Snoeijs (9), Kelly Steen (16), en Lotte Hopman (20)