A+ R A-

Nederland verliest van Engeland

Vanavond werd de vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen Nederland en Engeland. Helaas werd deze met 0 - 1 verloren door een doelpunt van Jodie Taylor.

De wedstrijd werd gespeeld in Tilburg en begon om 19:00 uur. Bondscoach Arjan van der Laan begon de wedstrijd zonder Danielle van de Donk die geblesseerd af moest haken, de volgende speelsters begonnen wel aan de wedstrijd: Loes Geurts, Desiree van Lunteren, Stefanie van der Gragt, Mandy van den Berg, Merel van Dongen, Shanice van de Sanden, Sherida Spitse, Lieke Martens, Tessel Middag, Renee Slegers en Lineth Beerensteyn.


Renee Slegers moest de wedstrijd al aan het begin verlaten met een blessure en Sisca Folkertsma maakte vanavond haar debuut bij de Oranje Leeuwinnen.

 

 

 

Verslag



Oranje heeft pech in het begin van de 1e helft want al in de 4e minuut  moet Renee Slegers geblesseerd het veld verlaten. Nederland speelt tot de 10e minuut met 10 speelsters zodat Ellen Jansen nog warm kan lopen voordat ze het veld in komt. Shanice van de Sanden is de gevaarlijkste speelster, met haar snelheid is ze een aantal dreigend en geeft goede voorzetten waar niets mee gedaan wordt. Na een kwartier spelen heeft Nederland de beste kansen gecreëerd maar het is nog steeds 0-0. In de 20e minuut wordt een schot van Lineth Beerensteyn met moeite tot corner verwerkt. Maar de hoekschop die daaruit volgt levert geen gevaar.

In de 28e minuut een goede uitbraak via Lieke Martens, de bal gaat naar Shanice van de Sanden maar zij komt niet tot een schot op de goal. Engeland zet af en toe wat aan maar is nog niet echt gevaarlijk geweest. In de 31e minuut een voorzet van Shanice van de Sanden maar het schot van Ellen Jansen wordt geblokt, Sherida Spitse krijgt de bal en haalt van afstand uit maar de keeper houdt tegen. In de 34e minuut komt de bal van Merel van Dongen op het hoofd van Ellen Jansen maar de bal wordt in de handen van de keeper gekopt. Hierna gelijk een counter van Engeland met een kopkansje maar Loes Geurts staat op de goede plek.

Meeste dreiging komt de eerste helft van Nederland maar kan dit niet omzetten in doelpunten. Hopelijk lukt dat de 2e helft wel.

Oranje begint slordig aan de tweede helft, ze zijn de bal elke keer snel kwijt. Door een vrije trap wordt het toch nog gevaarlijk in de 57e minuut maar Shanice van de Sanden schiet over. In de 58e minuut de eerste wissel bij Engeland, Jill Scott verlaat het veld voor Jodie Taylor. In de 66e minuut voorkomt Loes Geurts een doelpunt door de bal te keren, Mandy van de Berg schiet de bal weg en voorkomt hiermee dat de rebound kan worden ingeschoten. In de 67e minuut komt Jill Roord in het veld voor Lieke Martens. In de 73e minuut maakt Sisca Folkertsma haar debuut voor het Nederlands Elftal, ze komt in het veld voor Lineth Beerensteyn.

In de 75e minuut wordt er een diepe bal gespeeld op Jodie Taylor, de Nederlandse verdediging staat niet goed opgesteld en de 0-1 is een feit. Dit net nadat Nederland weer meer dreigender werd. In de 81e minuut de tweede wissel voor Engeland, Fara Williams komt in het veld voor Karen Carney. In de 84e minuut is het weer Sherida Spitse die het van afstand probeert maar de bal gaat net over. Stefanie van der Gragt gaat mee voorin spelen en zij krijgt gelijk een paar goede kansen maar ook bij haar wil het niet lukken. Er komen 3 minuten extra tijd bij en hierin wisselt Engeland voor de laatste keer Isobel Christiansen gaat eruit voor Alex Scott. In de laatste minuut krijgt debutant Sisca Folkertsma nog de kans de 1-1 te maken maar de bal verdwijnt in de handen van de Engelse keeper.

Nederland deed absoluut niet onder voor Engeland maar aan de afwerking schort het nog.

 

 

Wedstrijdverslag

Ondanks veldoverwicht derde nederlaag op rij.
Door Luc Calleeuw

 


In het fraaie stadion van Willem II geven de Oranje Vrouwen het nummer drie van het WK 2015, Engeland partij. Bij Oranje is in laatste instantie Danielle van de Donk uitgevallen. Net als vorige donderdag hebben Vivianne Miedema en Jacky Groenen voor deze interland periode verstek moeten geven. Het scheidsrechter trio komt uit Tsjechië. De bezoekers zetten op.

Engeland dreigt als eerste, een schot van Karen Carney wordt door doelvrouw Loes Geurts geklemd (2 min).  Na een rush van Shanice van de Sanden in haar gekende steil komt aan de overzijde Lieke Martens net te laat op de grond scherende voorzet (4 min). En dan slaat het noodlot voor Oranje en Renée Slegers toe. In een duel verdraait Renée haar knie en dient geblesseerd het veld te verlaten. De vrees voor een ernstig letsel is reëel (5 min). Vijf minuten later komt Ellen Jansen in de plaats van de onfortuinlijke. Tussen door noteren we een actie van Shanice over rechts, goed terug gelegd op Lieke, actie, het schot eindigt in de handen van doelvrouw Karen Bardsley (8 min). Hierna zien we een langere periode een gelijk opgaande wedstrijd, veel middenveld spel, slordige inspeel passes aan beide zijden en geen kansen.

Oranje weet na een persoonlijke poging van Lineth Beerensteyn, door op snelheid over links, een eerste hoekschot te forceren, zonder verder gevaar. Net voor het half uur een uitbraak van Oranje via Lieke, de laatste pas op Shanice is niet precies genoeg (29 min). Even later dezelfde hoofdrolspeelsters, Lieke blindt op Shanice, deze legt perfect op Ellen, zij strand op keepster Karen. De rebound is voor Sherida Spitse, haar poging wordt door de goalie met beide vuisten weg gebokst waarna het leer door Stephanie Houghton rustig in de handen van het sluitstuk wordt gekopt (32 min). Minuten later een hoge lange bal van Merel van Dongen richting zestien, dit keer miskijkt dezelfde Stephanie zich, Ellen kan naar doel koppen, maar de bal mist kracht (34 min). Hierna kabbelt de eerste periode rustig naar haar einde, blijven de talrijke toeschouwers een beetje op hun honger zitten en wordt er gerust met een brilscore.

Na de pauze zien we een iets aanvallender en gretiger Oranje. Helaas, andermaal is de laatste pas van Lieke richting de op snelheid zijnde Shanice niet zuiver (55 min). Shanice probeert het dan maar met een schot uit de tweede lijn, meter over (57 min). Bij Engeland komt de meer als een jaar afwezige Jodie Taylor in de plaats van Jill Scott (59 min). In deze fase zetten de speelsters van het eiland wat meer druk, dit resulteert in enkele hoekschotten (63 min). Minuten later redt keepster Loes Oranje van een achterstand. Persoonlijke actie van Toni Duggan, ze kapt zich vrij en trapt naar doel, met een mooie reflex houdt de Oranjedoelvrouw haar netten gaaf (66 min). Bij Nederland komt Jill Roord voor Lieke (67 min).

Shanice dweilt nog eens het lijntje af en geeft een lage schuiver, in laatste instantie duwt Stephanie in hoekschot (68 min). Minuten later maakt Sisca Folkertsma haar debuut voor Oranje, zij komt in de plaats van Lineth( 72 min).  Met nog een kwartier te gaan bedankt Jodie Taylor haar trainer voor het vertrouwen. Bij een diepe bal staat de defensie helemaal uit positie, Jodie is er als de pinken bij en laat met een perfecte lob doelvrouw Loes geen enkele kans, 0-1 (75 min).

Engeland brengt Farah Williams voor Karen Carney (80 min). Even later gaat een schot van Sherida niet zover over ( 83 min). Nederland gaat op zoek naar de gelijkmaker. Stefanie van der Gragt schuift mee in de frontlijn. Shanice trekt zich nog eens op gang, vindt dezelfde Stefanie, haar geplaatste bal gaat over (86 min). De Engelse doelvrouw krijgt zowaar een geel karton voor het winnen van tijd. Engeland wil kost wat kost deze prestige overwinning meer over het Kanaal nemen. Een wissel in de blessure tijd van Isobel Christiansen door de ervaren verdedigster Alex Scott is hier het bewijs van. Het team van trainer Mark Sampson slaagt in haar opzet want ook een laatste mogelijkheid voor Oranje wordt geen doelpunt. Uitgerekend debutant Sisca komt in schietpositie, haalt uit zoals het moet, maar doelvrouw Karen weet met brio het schot onschadelijk te maken en klemt het leer. Het (te) harde verdict voor Oranje is 0-1, een derde nederlaag op rij voor het team van Arjan van der Laan.

Net als vorige donderdag in België bepaalt Oranje het gebeuren, springt iets te inefficiënt om met de gecreëerde doelkansen. Een werkpunt voor de volgende periode van voorbereiding. Toch mag dit voor Oranje met spitsen als Vivianne, Jill, Ellen, Renate, Lineth, Shanice en de goed op weg zijnde Vanity Lewerissa, om die maar te noemen, geen probleem vormen. Dit Engeland blijft een moeilijk te manoeuvreren team en te duchten kandidaat voor het EK 2017.

 

OnsOranje

Verslag KNVB.NL

 

Oranje vrouwen belonen zichzelf weer niet

De Oranjevrouwen hebben de laatste wedstrijd van 2016 verloren. In Tilburg was het team van bondscoach Arjan van der Laan vrijwel 90 minuten de bovenliggende partij, maar verloor het wel van Engeland: 0-1.

In de eerste helft waren de OranjeLeeuwinnen de meest dreigende partij. Met name Shanice van de Sanden liet haar directe tegenstander, Lucy Bronze, meermaals haar hielen zien en bracht de bal gevaarlijk voor het doel. Tot drie keer toe mistte Lineth Beerensteyn echter de bal.

 

Blessure

Voor de wedstrijd haakte Daniëlle van de Donk (foto) geblesseerd af, al vroeg in de wedstrijd moest ook Renée Slegers de strijd staken. Na een tackle kon ze niet verder en moest Ellen Jansen haar vervangen. Daardoor stond Lieke Martens slechts enkele minuten in de punt van de aanval.

Ook in de tweede helft had Oranje de overhand. Na iets meer dan een uur spelen had Shanice van der Sanden de beste kans, maar een schot uit de tweede lijn verdween over. Spits Duggan had aan de andere kant de 0-1 op haar voet na een knappe solo, maar haar inzet smoorde op doelman Geurts.

 

Deksel op de neus

Net op het moment dat Oranje nog eens aan leek te zetten voor de 1-0 met de debuterende Folkertsma in het veld, openden de Engelsen de score. De ingevallen Taylor werd in de counter diep gestuurd en lepelde de bal behendig over doelman Geurts heen; 0-1.

In het resterende kwartier zette Oranje alles op de aanval, schoof Van der Gragt mee naar voren, maar dichterbij dan schoten van Spitse, Van der Gragt en Folkertsma kwam het niet meer. Daarmee liepen de Leeuwinnen voor de tweede keer in een week tijd onnodig tegen een nederlaag aan.

 

 

Videos

 

Jill Scott - Engeland

 

 

Sisca Folkertsma - Debuut Nederland

 

 

Stefanie van der Gragt - Nederland

 

 

 

 

Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: NEDERLAND - ENGELAND

Datum: dinsdag 29 november 2016

Aanvang:  19:00 uur

Locatie: Koning Willem II stadion te Tilburg te Nederland

Betreft: Oefeninterland

Ruststand: 0 - 0

Eindstand: 0 - 1

Scheidsrechter: Olga Zadinova

Assistent scheidsrechters: Lucie Ratajova en Nikola Safrankova

Toeschouwers:

Reporter: Luc Calleeuw i.s.m. Angela van Oijen

 

Bijzonderheden: Sisca Folkertsma maakte haar debuut voor Oranje.

 

Scoreverloop:
75e min 0 - 1 Jodie Taylor

 

Kaarten:

 

Wissels:

NED:
04e min Renee Slegers eruit - 10e min Ellen Jansen erin
67e min Lieke Martens eruit  voor Jill Roord
73e min Lineth Beerensteyn erin voor Sisca Folkertsma

ENG:
58e min Jill Scott eruit voor Jodie Taylor
81e min Karen Carney eruit voor Fara Williams
90+2e min Isobel Christiansen eruit voor Alex Scott

 

 

Opstellingen:

NED:
Basis:
23. Loes Geurts (GK)
02. Desiree van Lunteren
03. Stefanie van der Gragt
04. Mandy van den Berg (C)
05. Merel van Dongen
07. Shanice van de Sanden
08. Sherida Spitse
11. Lieke Martens
12. Tessel Middag
14. Renee Slegers
21. Lineth Beerensteyn

 Bank:
Angela Christ (GK)
Kika van ES
34. Sisca Folkertsma
Anouk Hoogendijk
Jeslynn Kuijpers
26. Elllen Jansen
Dominique Janssen
25. Jill Roord
Sari van Veenendaal (GK)
Siri Worm
Kelly Zeeman

Coach:
Arjan van der Laan

ENG:
Basis:
01. Karen Brardsley (GK)
02. Lucy Bronze
03. Demi Stokes
04. Jade Moore
05. Stephanie Houghton (C)
06. Josanne Potter
07. Jill Scott
08. Jordan Nobbs
09. Toni Duggan
10. Karen Carney
11. Isobel Christiansen

Bank:

Siobhan Chamberlain (GK)

Mary Earps (GK)

Laura Bassett

Gemma Bonner

Gilly Flaherty

Alex Scott

Fara Williams

Nikita Parris

19. Jodie Taylor

Danielle Carter

Rachel Daly

Gemma Davison


Coach:
Mark Sampson



 

 

 

Selecties

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:


1. Lineth Beerensteyn (FC Twente)
2. Mandy van den Berg (Reading FC)
3. Angela Christ (PSV)
4. Merel van Dongen (Ajax)
5. Daniëlle van de Donk (Arsenal)
6. Kika van Es (Achilles’29)
7. Sisca Folkertsma (PSV)
8. Loes Geurts (Paris Saint Germain)
9. Stefanie van der Gragt (Bayern München)

10. Anouk Hoogendijk (Ajax)

11. Jeslynn Kuijpers (PSV)

12. Ellen Jansen (FC Twente),
13. Dominique Janssen (Arsenal)
14. Desiree van Lunteren (Ajax)
15. Lieke Martens (FC Rosengard)
16. Tessel Middag (Manchester City)

17. Jill Roord (FC Twente)
18. Shanice van de Sanden (Liverpool FC)
19. Renee Slegers (Linköping FC)
20. Sherida Spitse (LSK Kvinner FK)
21. Sari van Veenendaal (Arsenal)
22. Siri Worm (FC Twente)
23. Kelly Zeeman (Ajax)

 

Blessures:

Jackie Groenen (FFC Frankfurt),  afgemeld ivm enkelblessure
Michelle Hendriks (PSV)  (lichte hersenschudding, verlaat trainingskamp)
Renate Jansen (FC Twente) (enkelblessure, verlaat trainingskamp)
Vivianne Miedema (Bayern München), afgemeld ivm rugklachten
Danielle van de Donk (Arsenal) kan niet mee doen ivm liesklachten

 

 


 

ENGELAND

 

Doelvrouwen

Karen Bardsley - Manchester City

Siobhan Chamberlain - Liverpool

Mary Earps - Reading

 

Verdedigers

Laura Bassett - Notts County

Gemma Bonner - Liverpool

Lucy Bronze - Manchester City

Gilly Flaherty - Chelsea

Steph Houghton - Manchester City

Jo Potter - Notts County

Alex Scott - Arsenal

Demi Stokes - Manchester City

 

Middenvelders

Isobel Christiansen - Manchester City

Jade Moore - Notts County

Jordan Nobbs - Arsenal

Jill Scott - Manchester City

Fara Williams - Arsenal

 

Aanvallers

Karen Carney - Chelsea

Danielle Carter - Arsenal

Rachel Daly - Houston Dash

Gemma Davison - Chelsea

Toni Duggan - Manchester City

Nikita Parris - Manchester City

Jodie Taylor - Arsenal

 

COACH: MARK SAMPSON

 

Voorbeschouwing

FIFA Women's World Ranking

Engeland staat 5e op de FIFA Wereldranglijst en Nederland 12e.


1 Amerika
2 Duitsland
3 Frankrijk
4 Canada
5 Engeland
6 Zweden
7 Australië
8 Japan
9 Noord-Korea
10 Brazilië
11 Noorwegen
12 Nederland
13 China
14 Spanje
15 Zwitserland

 

Eerdere Resultaten (foto Annemiek Griffioen in actie)

Resultaten tegen Engeland
18 gespeeld, 3 gewonnen, 4 gelijk, 11 verloren, doelsaldo 11-25. Laatste ontmoeting: 09.03.2015 Nederland-Engeland 1-1.
Bijzonder: de eerste interland tegen Engeland was de allereerste interland van het Nederlands vrouwenelftal op 9 november 1973.
Nederland verloor met 1-0 in Maidenhead Engeland

                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

     

Datum

     

Thuis team

     

Gast team

     

Uitslag

     

09-11-1973

     

Engeland

     

Nederland

     

1-0

     

31-05-1974

     

Nederland

     

Engeland

     

0-3

     

02-05-1976

     

Engeland

     

Nederland

     

2-1

     

30-09-1978

     

Nederland

     

Engeland

     

3-1

     

13-05-1989

     

Engeland

     

Nederland

     

0-0

     

30-10-1997

     

Engeland

     

Nederland

     

1-0

     

23-05-1998

     

Nederland

     

Engeland

     

2-1

     

04-11-2001

     

Engeland

     

Nederland

     

0-0

     

23-03-2002

     

Nederland

     

Engeland

     

1-4

     

18-09-2004

     

Nederland

     

Engeland

     

1-2

     

22-09-2004

     

Nederland

     

Engeland

     

0-1

     

17-11-2005

     

Nederland

     

Engeland

     

0-1

     

31-08-2006

     

Engeland

     

Nederland

     

4-0

     

14-03-2007

     

Engeland

     

Nederland

     

0-1

     

06-09-2009

     

Engeland

     

Nederland

     

2-1 nv

     

27-10-2011

     

Nederland

     

Engeland

     

0-0

     

17-06-2012

     

Engeland

     

Nederland

     

1-0

     

09-03-2015

     

Nederland

     

Engeland

     

1-1

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                               

     

Internationals aller tijden Nederlands vrouwenelftal

1.

     

 

 

Annemieke

     

 

 

Kiesel-Griffioen

     

 

 

156

     

 

 

1995-2011

     

2.

     

Dyanne

     

Bito

     

145

     

2000-2015

     

3.

     

Marleen

     

Wissink

     

141

     

1989-2006

     

4.

     

Daphne

     

Koster

     

139

     

1997-2013

     

5.

     

Manon

     

Melis

     

136

     

2004-2015

     

6.

     

Sherida

     

Spitse

     

122

     

2006-2015

     

7.

     

Loes

     

Geurts

     

110

     

2005-2015

     

8.

     

Sylvia

     

Smit

     

106

     

2004-2013

     

9.

     

Sarina

     

Wiegman

     

104

     

1987-2001

     

10.

     

Anouk

     

Hoogendijk

     

102

     

2004-2015

     

11.

     

Petra

     

Hogewoning

     

100

     

2004-2015

     

12.

     

Claudia

     

Van den Heiligenberg

     

97

     

2005-2015

 

 

                                                                                                                               

     

Doelpuntenmakers aller tijden Nederlands vrouwenelftal

1.

     

 

 

Manon Melis

     

 

 

59

     

 

 

2004-2016

     

2.

     

Sylvia Smit

     

30

     

2004-2013

     

3.

     

Marjoke de Bakker

     

29

     

1979-1991

     

4.

     

Vivianne Miedema

     

29

     

2013-heden

     

5.

     

Lieke Martens

     

25

     

2011-heden

     

6.

     

Annemieke Kiesel-Griffioen

     

19

     

1995-2011

     

7,

     

Kirsten van de Ven

     

18

     

2005-heden

     

8.

     

Sherida Spitse

     

19

     

2006-heden