Uitslagen vrijdag Speelronde 13 Eredivisie Veld

FC Twente onttroonde AJAX en is winterkampioen geworden.

In Eindhoven werd de eindstand 1-2 voor Achilles. In Rotterdam verloor Excelsior/Barendrecht met 1-3 van ADO Den Haag. PEC Zwolle won met 2-1 van vv Alkmaar en Heerenveen verloor thuis met 1-2 van FC Twente.

Inhaal ronde 11  op maandag 29 jan. 2018 : PEC Zwolle - ADO Den Haag.
Inhaal ronde 12 op dinsdag 30 jan. 2018 : VV Alkmaar - PSV.

Lees de voor- en nabeschouwing en de actuele topscorerslijst.

Nabeschouwing

1-2 sc Heerenveen - FC Twente
1-3 Excelsior/Barendrecht - ADO Den Haag
2-1 PEC Zwolle - VV Alkmaar
1-2 PSV - Achilles'29

FC Twente heeft met 27 uit 12 de koppositie overgenomen van AJAX (25 uit 11) met dien verstande dat de Tukkers 1 wedstrijd meer hebben gespeeld dan Ajax. FC Twente had het vanavond wel moeilijk, keeper Evrard kreeg al in de 17e minuut vanwege een noodgreep de rode kaart en het team moest met 10 verder. Desondanks kwam het op een 0-2 voorsprong, sc Heerenveen redde in de absolute eindfase nog de eer, maar zakte met 15 uit 12 naar de vijfde plaats.

ADO Den Haag won met 1-3 van Excelsior/Barendrecht en klom met 15 uit 10 van de zesde naar de derde plaats. EBV scoorde weliswaar de aansluitingstreffer maar blijft met 0 uit 12 op de laatste plaats.

PSV speelde thuis tegen Achilles'29 en keek in de eerste minuut al tegen een achterstand, het verloor uiteindelijk met 1-2 en zakte met 15 uit 11 naar de vierde plaats. Door deze winstpartij kom Achilles'29 met 15 uit 12 naar de zesde plaats.

PEC Zwolle won met 2-1 van VV Alkmaar. De winnende goal van PEC was een benutte penalty, met deze winst klom PEC met 14 uit 10 van de achtste naar de zevende plek. Het was een gevoelig verlies voor VV Alkmaar want dit team zakte met 13 uit 10 van de vijfde naar de achtste plaats.

Voorbeschouwing

De aanvangstijden van de vrijdagavond is 19:30 uur.

Vrij is Ajax

EXCELSIOR/BARENDRECHT - ADO Den Haag
Locatie: Rotterdam.

De Return van Speelronde 4, ADO won toen met 3-1 door doelpunten van Nadine Noordam, Marthe van Erk en Victoria Pelova.
Excelsior/Barendrecht scoorde via Solange de Smit.
Excelsior/Barendrecht wacht nog steeds op hun eerste Eredivisie punt.

Het is de nummer 9 tegen de nummer 6.

SC Heerenveen - FC Twente
Locatie: Skoatterwald te Heerenveen

FC Twente - Sc Heerenveen was de eerste wedstrijd van de Eredivisie 2007-2008 op 29 augustus 2007 een record aantal bezoekers van 5500 toeschouwers in het sfeervolle Arke-Stadion (rust 1-2, eindstand 2-3).

Vrijdag wordt het de 33e ontmoeting tussen beiden, 19 maal heeft FC Twente gewonnen, 5 maal SC Heerenveen en acht maal werd het gelijk.
Zo ook in ronde 4 van dit seizoen. Sherida Spitse scoorde de openingstreffer maar het was Dayna Schra die de gelijkmaker scoorde.

Voor FC Twente is het belangrijk om de volle winst te pakken en bij winst zouden ze de koppositie van Ajax over kunnen nemen, want Ajax is vrij.

Vorig seizoen won FC Twente driemaal van SC Heerenveen.

De nummer 2 tegen de nummer 4.

PEC ZWOLLE - VV Alkmaar
Locatie: 3MAC Stadion te Zwolle

Met SC Telstar waren dit altijd wedstrijden met veel doelpunten.
In ronde 4 was het omgekeerd, want PEC Zwolle scoorde op vreemde bodem een zevenklapper!

Dit wordt de 23e ontmoeting, uiteraard het 1e duel van dit sezoen onder de naam VV Alkmaar.

Vier maal werd het gelijk, negen maal won Alkmaar (voorheen Telstar) en acht maal PEC.

Het is de nummer 8 tegen de nummer 5.

PSV - ACHILLES'29
Locatie: De Herdgang

PSV staat fiks achter op de nummer 1 en 2, maar door de winst van vorige week keerden ze wel weer terug in de top 3.

Viermaal eerder speelden ze tegen elkaar.
Tweemaal wisten de PSV Vrouwen overtuigend met 5-0 te winnen.
Tweemaal hield Achilles'29 hen op een gelijkspel, zo ook op vrijdag 29 september van dit jaar.
Het werd 1-1 in Groesbeek.
PSV kwam voor via Kim DeCesare, maar Bonita Theunissen scoorde de gelijkmaker.

90+e min. 1-2 Lucie Akkerman

Klik hieronder op de uitslag dan volgt er indien aanwezig, een Wedstrijdverslag!

ADO Den Haag - AJAX (0-1)  2-2
19e min. 0-1 Sisca Folkertsma (mmv Priscilla Mesker ADO)
61e min. 0-2 Lauren Delleman (eigen inzet ADO)

90+ min. 5-1 Ellen Jansen

VV Alkmaar - PSV AFGELAST ivm mist / inhaaldatum dinsdag 30 jan. 2018 aanv. 19.30 uur
19.30 uur begonnen, 19.35 uur gestaakt voor een half uur ivm zware mist, na 30 minuten wachten definitief gestaakt.