A+ R A-
Wedstrijdverslag: FC Gelre - FSG/Gezien.nl | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FC Gelre - FSG/Gezien.nl
3 2
(1 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 07 oktober 2011
Aanvangstijd: 18:30 u
Toeschouwers : 45


 Samenvatting

Verslag FC Gelre
Door Inge Bezemer

Beide teams kende elkaar van voorgaande wedstrijden en wisten wat ze verwachten konden van elkaar, het werd dan ook een spannende wedstrijd waarbij FC Gelre aan het langste eind trok.

In de beginfase van de wedstrijd gingen de teams gelijk op, er werd een flinke strijd geleverd vanaf de eerste minuut. Hierdoor lag het tempo in de wedstrijd hoog met onder andere kansen voor Linda Tiemes voor FC Gelre en Rian Geelen van FSG. In de 11e minuut was het raak voor FSG door een afstandsschot van Elvira Rings die laag binnengeschoten werd in de linkerhoek, FSG op voorsprong. FC Gelre kreeg naarmate de eerste helft vorderde meer kansen en in de 16e minuut schoot Wendy Tiemes de 1-1 raak vanuit een 1-2 combinatie met Linda Tiemes.

De tweede helft was voor het publiek sensationeel om naar te kijken, er werd dan ook hevig gestreden waaronder dan ook 2 gele kaarten vielen voor Rian Geelen en Lianne Esseling van FSG. Veel vrije trappen, de ruimtes werden groter maar de kansen werden niet benut door beide teams. In de 15e minuut een aanval van FC Gelre via Linda Tiemes en Barbara Roemeon waarna Marylin Hup de 2-1 kon binnenschieten. In de 18e minuut werd de 2-2 binnengeschoten voor FSG door Linda Janssen. Omdat er geen duidelijkheid was in de verdediging van FC Gelre stond het 2 minuten voor tijd 2-2. FC Gelre gaf druk en ging volledig voor de drie punten waardoor in de laatste minuut Marylin Hup op aangeven van Wendy Tiemes de 3-2 inschoot voor FC Gelre, waarbij de ontlading van speelsters en publiek zeer groot was.

Het was een wedstrijd met sensatie en strijd van beide teams, waar uiteindelijk FC Gelre de drie punten binnen haalde.


Statistieken:

Locatie: Koningin Beatrixcentrum te Wehl

Scheidsrechters: S. van der Laan, F. Mobach, W. Hoitink

Gele kaarten:
FC Gelre: geen
FSG  Rian Geelen en Lianne Esseling

Doelpunten:
FC Gelre: Marylin Hup (2x), Wendy Tiemes
FSG : Elvira Rings, Linda Janssen

Opstellingen:

FC Gelre:  Jantien Wanrooij (keepster), Celine Ewes, Anke Kaal, Larisssa Bijmolt, Linda Tiemes, Barbara Roemeon, Marylun Hup, Wendy Tiemes, Frederique Smit.

FSG: Mariëlle Jansen, Rian Geelen, Elvira Ringhs, Shirley Kocacinar, Linda Janssen, Sanne Schoenmakers, Lianne Esseling, Anne Frölichs.