Wedstrijdverslag: VV Alkmaar (voorheen Telstar) - PEC Zwolle | Ronde 4 | Eredivisie Veld 2016-2017

VV Alkmaar (voorheen Telstar) - PEC Zwolle
1 1
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 september 2016

PEC Zwolle Vrouwen pakt eerste punt van het seizoen

Waar het mannenelftal van PEC Zwolle vrijdagavond de thuiswedstrijd speelde tegen ADO Den Haag, stond voor de Zwolse vrouwenselectie het competitieduel tegen SC Telstar Vrouwen op de planning. Om 19.30 uur vond de aftrap plaats in het Rabobank IJmond stadion.

PEC Zwolle Vrouwen begint goed aan de wedstrijd en creëert in het eerste bedrijf mogelijkheden via onder meer Judith Frijlink en Suzanne Giesen, maar deze kansen worden niet gepromoveerd tot een doelpunt. Doordat ook de thuisploeg niet scherp voor het doel blijkt, wordt de kleedkamer bij de rust opgezocht met een 0-0 gelijkspel. Na de thee is het SC Telstar Vrouwen dat de druk bij de Blauwvingers opvoert. Dit resulteert in de 64 e  minuut in de 1-0 voor de selectie uit Velsen-Zuid. Katja Snoeijs passeert doelvrouw Nadja Olthuis.

In de 74e  minuut besluit hoofdtrainer/coach Carin Meesters-Bakhuis om Maxime Bennink in het veld te brengen voor Esmee de Graaf. Deze wissel werpt al snel zijn vruchten af, want drie minuten daarna is het Bennink die de bal uit een voorzet beheerst binnenkopt: 1-1. Dit betekent het eerste doelpunt van PEC Zwolle Vrouwen van dit seizoen en tevens de eerste treffer van Bennink in Zwolse dienst. In het restant van de wedstrijd probeert de uitploeg de winst over de streep te trekken. Zo wordt spits Yvette van Daelen nog binnen de lijnen gebracht en worden er kansen gecreëerd. Frijlink heeft de overwinning op haar schoen in de blessuretijd, maar haar inzet gaat naast.

Zodoende houden beide ploegen één punt over aan dit duel. Volgende week vrijdag speelt het elftal uit Zwolle de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen Vrouwen. Dit duel wordt om 19.30 uur in het MAC3PARK stadion gespeeld.