Wedstrijdverslag: Ajax - Heerenveen | Ronde 4 | Eredivisie Veld 2016-2017

(2 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 september 2016
Aanvangstijd: 19:30 u

Vierde zege op rij voor Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond hun vierde competitiezege op rij geboekt. Op de Toekomst won het team van trainer Ed Engelkes met 2-0 van sc Heerenveen. Desiree van Lunteren en Marjolijn van den Bighelaar zetten nog voor rust die stand op het bord.

Trainer Ed Engelkes koos voor dezelfde elf speelsters die in de toppers tegen FC Twente en PSV ook aan de aftrap stonden. Die twee duels werden, evenals de wedstrijd vorige week bij Achilles '29, gewonnen. ,,We onderschatten sc Heerenveen niet", gaf Engelkes al voor de wedstrijd aan. ,,Wij moeten het team zijn dat bepaalt wat er gebeurt op het veld."

Begin voor Heerenveen
Over de hele wedstrijd gezien, gebeurde dat ook. Behalve in de beginfase. In de eerste tien minuten dook de uitploeg een paar gevaarlijk op voor Eli Sarasola. De Spaanse keepster voorkwam in de achtste minuut nipt dat Marlies Slegter de bal het doel in kon lopen. Die waarschuwing had Ajax kennelijk nodig, want in de rest van de eerste helft waren de betere mogelijkheden voor de thuisploeg.

In de dertiende minuut kreeg Van Lunteren de bal op een presenteerblaadje van Marlous Pieëte, maar schoot ze over. Elf minuten later nam ze revanche op zichzelf. Dit keer bood de prima spelende Ana Romero met een schitterende steekbal haar een uitgelezen mogelijkheid en nu rondde Van Lunteren wel keurig af, 1-0.

Op rozen
Bij rust zat Ajax op rozen. Het was namelijk Marjolijn van den Bighelaar die net voor het verstrijken van de eerste helft de 2-0 aantekende. Met een daverende knal verschalkte zij Roxanne Barker en kon Ajax wat geruster de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft hield Ajax mede dankzij een vlekkeloos optreden van de energieke Davina Philtjens de controle. Met Soraya Verhoeve voor Pieëte en Kaagman voor Romero probeerde Engelkes nieuw elan in te brengen. Er waren nog een aantal kansen voor de Ajacieden maar groter werd het verschil niet.

Omdat ook ADO deze vrijdagavond won, gaan Ajax en ADO nog steeds gezamenlijk met het maximale puntenaantal van 12 aan de leiding. Volgende week treffen de koplopers elkaar in Den Haag. Daar kunnen de Ajax vrouwen proberen de eerste plaats voor zich alleen op te eisen.