A+ R A-

Een grote beloning voor een goed seizoen

Reporter Luc Calleeuw sprak PSV Speelster Myrthe Moorrees, die is opgeroepen voor de voorlopige WK-selectie door de Bondscoach Roger Reijners.

Vandaag (lees vrijdag 24 april) is de voorlopige WK Selectie bekend gemaakt, en jij bent daar bij, een verrassing?

Myrthe Morrees: "Absoluut en daar ga ik in eerste instantie nu van genieten en verder mij best doen om me te tonen. Maar persoonlijk ben ik hier heel blij mee. Ik zie deze selectie al als een grote beloning voor een goed seizoen".


Dit doet uiteraard dromen?

Myrthe: "Dromen mag je altijd he, maar je moet ook realist zijn. Ik ben er nu voor de eerste keer bij en ik wil vooral van dit moment leren en genieten"!


Mocht je alsnog afvallen, is de teleurstelling niet “zo” groot?

Myrthe: "Je bent topsporter, dus uiteraard hoop je nu, maar aan de andere kant kom ik net kijken. Ik weet dat het de bedoeling is dat we op 11 mei samenkomen om aan de laatste voorbereiding te beginnen. Ik ga vooral proberen te leren, de ogen de kost te geven en me verder te ontwikkelen. En nogmaals genieten van het moment".


Even over de wedstrijd, veel volk, prima ambiance, leuke wedstrijd, wat vond jij ervan?

Myrthe : "In de beginfase hadden we het moeilijk geraakten we niet in ons eigen spel, gingen we de lange bal gebruiken en die was sneller terug dan we hem gaven. Er werden ook niet direct kansen gecreëerd en Ajax kwam dan ook voor, niet onterecht. In de 2de helft konden we wel snel scoren en zelfs op voorsprong komen. Helaas viel dan ook te snel de 2-2 en was het vooral toch tegen houden en proberen er uit te komen via de counter".


De eerst helft was inderdaad iets minder, heb je daar een uitleg voor?

Myrthe: "Zoals ik zei, we kwamen niet echt in ons spel, en dan komt er twijfel. In die fase liet Ajax ook goed de bal rond gaan en daardoor gingen wij de lange bal hanteren, wat niet echt lukte".


De tweede periode was dan weer goed gelijk opgaand. Ik had zelf de indruk dat na de 2-2 jullie er iets te weinig in geloofden?

Myrthe: "In de beginfase liep het daar voor ons heel goed, we konden ook bijna direct gelijkstellen. Maar je ziet toch na de 2-2 dat er weer even twijfel in de rangen is. We hebben dan wel heel hard geknokt om geen 2-3 tegen te krijgen. Ik denk ook dat een gelijkspel een correcte weergave is".


Naar de 5de plaats toe is dit in ieder geval een goede zaak, mogelijk zit de vierde plaats er zelfs nog in?

Myrthe: "Die 4de plaats dat zou helemaal mooi zijn, maar dan is het toch een beetje kijken naar ADO, ik weet niet wat die gemaakt hebben".


Die spelen morgen pas, uit bij Telstar.

Myrthe: "Ja het resultaat van die wedstrijd is voor ons heel belangrijk. We willen in ieder geval zeker in de top 5 blijven en zullen er alles aan doen om alsnog vierde te worden".


En na vandaag doet Twente weer helemaal voor de titel (0-2 winst bij Standard) en kunnen jullie hen helpen de titel te pakken?

Myrthe: "Dat is leuk voor hen en zou leuk zijn voor ons. Maar we kijken vooral naar onszelf en tegen Standard hebben we zo wie zo nog iets goed te maken. Het was hier 1-5 als ik me niet vergis en dat ligt toch nog zwaar, daar willen we zeker sportief op reageren. En we gaan zo wie zo voor de overwinning, ook daar".

 

Nog drie wedstrijden in de kompetitie dit jaar, uit naar PEC, thuis tegen Brugge, dat moet 6 op 6 zijn. En dan Twente aan de algemene titel helpen door punten te pakken in Luik?

Myrthe: "Die 6 op 6 zou moeten ja en laat ons maar gaan voor de 9 punten. We willen trouwens altijd winnen, alleen voor onszelf. En zoals gezegd met een 9 op 9 worden we mogelijk 4de en dat zou toch nog een succesje zijn".


En volgend jaar dan terug een kompetitie in Nederland zelf, hoe kijk je daar naar?

Myrthe: "Dat is moeilijk te zeggen. We spelen 4 keer tegen elkaar, dat is misschien wel veel. Je gaat elkaar steeds beter leren kennen. Maar ik hoorde toch al dat Achilles er aan denkt om het jaar erna bij te treden en misschien zijn er nog meer. De kompetitie kan dan altijd verder groeien en laat ons hopen dat het daar naar toe gaat".


Vrees je niet een beetje dat er heel wat speelsters misschien naar het WK gaan kiezen voor een buitenlands avontuur en de kompetitie mogen wat verzwakt?

Myrthe: "Dat kan natuurlijk altijd, maar laat ons alvast hopen van niet. Laten we het eerst een kans geven en hopen dat door een prima kompetitie het vrouwenvoetbal in Nederland verder blijft groeien".


Heel hartelijk bedankt Myrthe en nog eens gefeliciteerd met je selectie. Ga nu maar vlug douchen en genieten van de partij van vandaag.

Myrthe: "Dank je wel".