Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - Zuidoost United | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FSG niet in gevaar tegen Zuidoost United

In ronde 17 van de Eredivisie Zaalvoetbal ontvangt FSG op vrijdag 15 februari Zuidoost United uit Amsterdam. Plaats van handeling is de Stadssporthal in Sittard. FSG wil zich revancheren voor de uitwedstrijd in Amsterdam waar Zuidoost United langszij kwam en in de slotfase zelfs de winst naar zich toe trok. Daarnaast willen de Limburgse vrouwen de nare smaak wegspoelen van het verlies tegen Os Lusitanos twee weken geleden.

Door ziektes en afzeggingen heeft coach Paul Beckers een smalle, jeugdige selectie tot zijn beschikking. Het team van FSG begint aan de wedstrijd met Mariëlle Janssen in het doel en Shirley Kocacinar, Sitha Caessens, Charlotte Schings en Jiska Theunissen in het veld. Chayenne Corstjens en Dounia Benbouazza beginnen op de bank. De wedstrijd begint 35 minuten later dan gepland en start rommelig. Na drie minuten tekent Zuidoost United voor de eerste serieuze doelpoging. Een solo van Priscilla Playfair eindigt naast het doel van FSG. De Limburgse vrouwen reageren direct. Sitha zet een mooie aanval op met Shirley, maar haar schot eindigt helaas op de lat. Een minuut later stopt Zuidoost-keepster Lilian Panka een gevaarlijke inzet van Jiska. Het is Charlotte die na zeven minuten de openingstreffer voor haar rekening neemt. Na een goed uitgespeelde aanval ontvangt zij de bal van Shirley, omspeelt beheerst de Amsterdamse keepster en laat zo de 1-0 noteren. FSG krijgt dan kansen op de 2-0, maar Charlotte, Chayenne en Sitha komen niet tot scoren. Na dertien minuten tekent Shirley voor het tweede Limburgse doelpunt. Uit een corner schiet zij de bal van veraf in de rechterbovenhoek. FSG is in de eerste helft de betere ploeg, maar ook Zuidoost United komt af en toe gevaarlijk uit de hoek met counters van Deborah Gondorf en Marie Pedrotti. Mariëlle weet echter met een aantal goede reddingen de aansluitingstreffer te voorkomen. Vier minuten voor het einde van de eerste helft laat Zuidoost United de zesde en zevende overtreding noteren en krijgt FSG met twee tienmetertrappen uitgelezen kansen om de voorsprong verder te vergroten. Jiska schiet echter hoog over en Shirley tegen de paal. Een minuut later is het wel raak. Shirley schiet dan vanaf links goed in. Weer twee minuten later zet Charlotte de 4-0 ruststand op het bord. In de allerlaatste minuut verschijnen Shirley en Chayenne met z’n tweeën voor de Zuidoost-keepster, maar zij falen in de afwerking.

Ook de tweede helft laat een rommelig spelbeeld zien. Zuidoost United zet meer druk en FSG heeft in de eerste minuten een aantal overtredingen nodig om de Amsterdamse vrouwen af te stoppen. De vrije trappen die daaruit volgen worden echter goed verwerkt. De Limburgse vrouwen proberen de bal rustig rond te spelen, maar Zuidoost dat enkele handige dribbelaars in de gelederen heeft, weet ook enkele keren voor FSG-keepster Mariëlle te verschijnen. Met de 4-0 op het bord wordt het echter nooit echt gevaarlijk. Zuidoost United zou een doelpunt verdienen, maar is slordig in de afwerking. Ook FSG komt niet echt meer in het spel. Desondanks weet Chayenne op fraaie wijze de 5-0 te noteren. Zij wordt door het midden aangespeeld door Shirley en tikt netjes links naast de keepster de bal binnen. Een minuut voor tijd volgt dan toch de eretreffer voor Zuidoost United. Soraja Wong-a-liem schiet hard in.

FSG houdt zodoende de drie punten in Sittard. Voor de Limburgse vrouwen staat volgende week vrijdag het inhaalduel tegen AORC/Lebo Vastgoed op het programma.

07’ 1-0 Schings
13’ 2-0 Kocacinar
17’ 3-0 Kocacinar
18’ 4-0 Schings
36’ 5-0 Corstjens
39’ 5-1 Wong-a-liem

FSG: Mariëlle Janssen, Chayenne Corstjens, Jiska Theunissen, Shirley Kocacinar, Sitha Caessens, Charlotte Schings, Dounia Benbouazza

Zuidoost United: Lilian Panka, Latoya Mitchell, Soraja Wong-a-liem, Deborah Gondorf, Rebecca Markelo, Sharday Pattinasarany, Marie Pedrotti, Samantha Peiter, Priscilla Playfair